rendezvény

Időutazás

2017.05.15.

Május első hétvégéjén rendezték meg Esztergomban az Akkor és Most Jármű Expót, mely másodízben mutatja be a járműipar evolúcióját. A többnapos programon az ereklyék mellett különleges járművekkel is találkozhattak az ellátogatók.

A tavaly először életre hívott tárlat hagyományteremtő ötlete a Neuzer Kft-é volt. Az elmúlt évi rendezvény sikere után idén névadó támogatóként csatlakozott a Magyar Suzuki Zrt. is, de az autógyártón kívül számos illusztris cég is képviseltette magát a háromnapos járműipari majálison.

A megnyitón számos prominens vendég is részt vett, akik köszöntőjükben példaértékűnek nevezték a kiálltás ötletét és megszervezését. Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere üdvözlőbeszédében hangsúlyozta, hogy a járműgyártás ezen belül is a Suzuki és a beszállítói hálózatának kiépülése az egyik, ha nem a legfontosabb pillére Esztergomnak. A városvezető külön méltatta a Neuzer Kft. lokálpatriotizmusát, melynek nem csak a mostani esemény a fémjele, hanem számos más városért tett kulturális tevékenysége is példaértékű.

Bánhidy László- Esztergom város alpogármestere

Dr. Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára megnyitójában a ma számszaki eredményei mellett teret engedett némi nosztalgiának is, hiszen az egykori közlekedési miniszter a Magyar Suzuki Zrt. gyár alapkő letételénél is ott volt.

Dr. Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára

Ennek ismeretében akár kettős értelemet is nyert a kiállítás Akkor és Most elnevezése, hiszen a kiállított járművek mellett jó alkalom volt végig pörgetni az elmúlt csaknem 30 évet, ami nem csak a számokban, hanem a márka mindenki által jól tetten érhető reneszánszában is immár megmutatkozik.

A Suzuki szinte egész portfólióját reprezentálta egy-egy kiállítási darabbal

Ha a Suzukinak lett volna tortája, azon most mindenképpen két nagy gyertya égne, mivel csaknem a rendezvénnyel egyidőben gördült le a 3 milliomodik magyar gyártású gépkocsija, amit a világ minden tájára szállítanak. Ez az impozáns adat meghatározó mérföldkövet jelent a Magyar Suzuki dolgozói, a régió és az egész ország számára” – mondta az esemény megnyitóján Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője, majd hozzátette, hogy az Akkor és Most Jármű Expo az első hivatalos helyszín, ahol a nagyközönség is testközelből nézheti meg a vadonatúj Swiftet.

Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője

A márka egyébként szinte egész portfólióját kiállította. A teljesen megújult modellpaletta mellett, a motor és hajómotor kínálatból is elhoztak egy-egy eklatáns példányt, ezzel is demonstrálva a Suzuki sokszínűségét.

Görög-római harci szekér

A Nagy-Duna sétány tehát teljesen új arcát mutatta ezen a hétvégén, ahol a historikus járműritkaságok rajongói szinte  tételesen, kor szerint mehettek végig egy-egy terület fejlődési láncán, a görög-római harciszekértől a négylovas versenyfogatig.

Versenyfogat

De a kerékpárok innovációját is végig követhettük a kezdetektől napjainkig. Természetesen egy ilyen alkalommal nem maradhatnak ki a közelmúlt emblematikus példányai sem. Aki nosztalgiázni akart, az eldörzsölhetett néhány könnycseppet a szocialista éra ikonja, a soha el nem felejthető Trabant 601 Special, vagy a már régen nyugdíjazott Zsiguli rendőrautó mellett.

A kerékpárok fejlődése szinte évről-évre követhető volt, a kollekció egyik legizgalmasabb darabja az 1902-es hármas tandem volt

Térben és időben is lehetett ugrani. Az egyik kiállítói sátorban ugyanis számos újvilágbeli cirkálóban lehetett gyönyörködni.

A velünk élő történelem emblematikus járművei

De itt voltak azok a némi retro feelinggel megfűszerezett autók is, akiknek gazdái nagy műgonddal ruházták fel járműiket vagy hóbortos külsővel, vagy „halálos iramos dizájnnal”, persze megfelelő decibelszolgáltatás mellett.

..és persze volt elengedett benzingőzös fantázia is olyan, mint például ez az újargondolt hot rod

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.07.25
Rendőrök helyszínelnek összetört kisbusznál Biharkeresztes közelében a 42. számú főútvonalon, ahol....
2017.07.25
Bahman Jalali Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.07.25
Az amerikai Boeing repülőgépgyártó legfrissebb előrejelzése szerint a következő 20 évben 2,1 millió....
2017.07.25
Utólagos frissítési programot kínál az Audi akár 850 ezer Euro 5, illetve Euro 6 minősítésű V6-os....
2017.07.25
A kormány határozott célja, hogy megerősítse a Magyarország biztonságát garantáló honvédséget -....
2017.07.25
Rohambicikli-párral jöttek a tűzoltók, a Kova-Kövi család marhabőr-tető alatt lábbal hajtotta Frédi....
2017.07.25
Júniusban a furgonok és a buszok iránti kereslet erősödésének köszönhetően tovább nőtt a....
2017.07.25
Januártól június végéig a Skoda 585 ezer gépkocsiját szállította ki, ami értékesítési rekordnak....
2017.07.25
Józsefvárosi mentőállomás létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást az Országos....
2017.07.25
Júniusban 920 700 autót adtak át a konszern márkái, amely 4,2 százalékos emelkedést jelent - derül....