Hyundai Hatvan

Ioniq, a Hyundai zöld brandje

2019.08.19.

Nem volt világelső, nem lett piacvezető, mégis a zöld autózás egyik ikonjává vált a világ számos pontján - és Magyarországon is -  a Hyundai Ioniq. Aki ma hybrid, plug in hybrid vagy villanyautót akar vásárolni lényegében már két tucat típus közül választhat. Aki azonban olyan villanyautót, vagy plug in hybridet szeretne, amely már sziulettjében, formavilágában, stílusában is egyértelműen kifejezi a zöld mobilitást, szinte bizonyos, hogy az Ioniq, a Prius, a Tesla vagy a Leaf valamelyik verziója mellett dönt. ezek lettek ugyanis a zöld autózás mindenki számára érthető és egyértelmű üzenetet hordozó brandjei. Az Ioniq-ban számomra az első és legszimpatikusabb a futurisztikus, mégis harmónikus külső formavilága. Olyan mintha tényleg a jövőből jött volna, viszont vezetni, használni együtt élni vele abszolut nem okoz fejtörést. Tökéletesen logikus, világos funkcionalitás és decens stílusos letisztultság jellemzi a belterét. Az Ioniq talán nem a világ legjobb villanyautója. Szerintem az most a szintén Hyundai által piacra dobott Kona Electric. Még csak nem is a világ legfejlettebb hybridje, viszont aki a technológia mellé racionalitást és megfelelő ár-érték arányt párosít az nem nagyon talál jobb választást. 2016-ban mutatkozott be, majd folyamatosan bővült az Ioniq család, amley mára a Hyundainál egyfajta környezettudatos albranddé fejlődött, azon kevés típus nevek egyike lett, amely néhány év alatt elérte, hogy ha kimondjuk, szinte bárhol a világban mindenki ugyanarra gondol: környezetet jobban kímélő jövőbe mutató villanyautózásra.

A Hyundai egyébként elképesztő utat tett meg, az elmúlt évtizedben. Szinonímájává vált a minőségnek, bátor, korábban elképzelhetetlen, közel egy évtizedes garancia ajánlatával. Néhány év alatt a világ autóverseny sportjának is a legismertebb brandjei közé került, hiszen ha valaki a rally vagy a pálya autózás iránt érdeklődik, folyamatosan az i20 és az i30 győzelmeibe botlik. Végül de nem utolsó sorban a villanyautózás egyik legminőségibb brandjeként tartják ma már számon, hiszen a Nissan mellett - elérhető áron - szinte kizárólag a Hyundai kínál kifejezetten elektromos autónak fejlesztett minőségi modelleket. Magyarországon ez különösen így van. Gondoljunk bele, hogy például Heves megyében az egész régió egyetlen elektromos mobilitást kínáló kereskedelmi és tudás központja a Hyundai Hatvan, ahol villanytöltővel, szakértelemmel kiegészítve kínálnak jövőbe mutató járműveket. 

Mindeközben a Hyundainál lezajlott egy, ha nem két design forradalom is. Autóik különösen a Tucson és az i30 egyértelműen ott van a világ legszexibb és a legtrendibb formájú járművei között. Márkakereskedő hálózatuk külső és belső designja pedig egy párizsi vagy milánói minőségi butik hangulatára hajaz. Az Ioniq azonban nem egy design bomba, vélhetően, sőt szinte bizonyosan nem is ezzel a céllal készült. Józan és racionális emberek környezettudatos választása. Talán az első olyan elektromos és plug in hybrid hajtással is elérhető jármű, ami bár külsőleg egyértelműen kifejezi a jövőbe mutató technológiát, árában, felszereltségében mégis, a józanul döntő emberek választása. Talán az autó történetben az Ioniq lesz az a modell, ahol az elektromos technológiák először találkoznak a hétköznapokkal.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.18
Több kijelző, több funkció? Nem feltétlenül, a Bosch most mégis tovább gondolt egy olyan alapvető....
2020.01.18
A gépeket tavaly márciusban kivontak átmenetileg forgalomból két ilyen utasszállító katasztrófája....
2020.01.18
A Főpolgármesteri Hivatal szombaton ezt közölte az MTI-vel. ..
2020.01.18
A Toyota új, látványos megjelenésű kompakt SUV modell bemutatását ígéri Európában, amelyet a....
2020.01.18
2019-ben 736 570 gépkocsit értékesített 2019-ben a román gyártó, ez a Renault-csoporthoz tartozó....
2020.01.18
Miközben mindenki Alonsóra és a Toyotára figyelt, a háttérben nem kevésbé különleges arcok....
2020.01.17
Török Tivadar Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.01.17
2019 egyik (részben) újdonsága és nagy slágere a mild-hybrid hajtás. Magyarul szokták enyhe vagy....
2020.01.17
A MINI John Cooper Works Buggy versenyautóval induló Carlos Sainz harmadszor emelhette magasba a....
2020.01.17
Az AUTÓS NAGYKOALÍCIÓ (H-1132 Budapest, Váci út 18.) nemzetközi karikatúra pályázatot hirdet....