Hyundai Hatvan

Ioniq, a Hyundai zöld brandje

2019.08.19.

Nem volt világelső, nem lett piacvezető, mégis a zöld autózás egyik ikonjává vált a világ számos pontján - és Magyarországon is -  a Hyundai Ioniq. Aki ma hybrid, plug in hybrid vagy villanyautót akar vásárolni lényegében már két tucat típus közül választhat. Aki azonban olyan villanyautót, vagy plug in hybridet szeretne, amely már sziulettjében, formavilágában, stílusában is egyértelműen kifejezi a zöld mobilitást, szinte bizonyos, hogy az Ioniq, a Prius, a Tesla vagy a Leaf valamelyik verziója mellett dönt. ezek lettek ugyanis a zöld autózás mindenki számára érthető és egyértelmű üzenetet hordozó brandjei. Az Ioniq-ban számomra az első és legszimpatikusabb a futurisztikus, mégis harmónikus külső formavilága. Olyan mintha tényleg a jövőből jött volna, viszont vezetni, használni együtt élni vele abszolut nem okoz fejtörést. Tökéletesen logikus, világos funkcionalitás és decens stílusos letisztultság jellemzi a belterét. Az Ioniq talán nem a világ legjobb villanyautója. Szerintem az most a szintén Hyundai által piacra dobott Kona Electric. Még csak nem is a világ legfejlettebb hybridje, viszont aki a technológia mellé racionalitást és megfelelő ár-érték arányt párosít az nem nagyon talál jobb választást. 2016-ban mutatkozott be, majd folyamatosan bővült az Ioniq család, amley mára a Hyundainál egyfajta környezettudatos albranddé fejlődött, azon kevés típus nevek egyike lett, amely néhány év alatt elérte, hogy ha kimondjuk, szinte bárhol a világban mindenki ugyanarra gondol: környezetet jobban kímélő jövőbe mutató villanyautózásra.

A Hyundai egyébként elképesztő utat tett meg, az elmúlt évtizedben. Szinonímájává vált a minőségnek, bátor, korábban elképzelhetetlen, közel egy évtizedes garancia ajánlatával. Néhány év alatt a világ autóverseny sportjának is a legismertebb brandjei közé került, hiszen ha valaki a rally vagy a pálya autózás iránt érdeklődik, folyamatosan az i20 és az i30 győzelmeibe botlik. Végül de nem utolsó sorban a villanyautózás egyik legminőségibb brandjeként tartják ma már számon, hiszen a Nissan mellett - elérhető áron - szinte kizárólag a Hyundai kínál kifejezetten elektromos autónak fejlesztett minőségi modelleket. Magyarországon ez különösen így van. Gondoljunk bele, hogy például Heves megyében az egész régió egyetlen elektromos mobilitást kínáló kereskedelmi és tudás központja a Hyundai Hatvan, ahol villanytöltővel, szakértelemmel kiegészítve kínálnak jövőbe mutató járműveket. 

Mindeközben a Hyundainál lezajlott egy, ha nem két design forradalom is. Autóik különösen a Tucson és az i30 egyértelműen ott van a világ legszexibb és a legtrendibb formájú járművei között. Márkakereskedő hálózatuk külső és belső designja pedig egy párizsi vagy milánói minőségi butik hangulatára hajaz. Az Ioniq azonban nem egy design bomba, vélhetően, sőt szinte bizonyosan nem is ezzel a céllal készült. Józan és racionális emberek környezettudatos választása. Talán az első olyan elektromos és plug in hybrid hajtással is elérhető jármű, ami bár külsőleg egyértelműen kifejezi a jövőbe mutató technológiát, árában, felszereltségében mégis, a józanul döntő emberek választása. Talán az autó történetben az Ioniq lesz az a modell, ahol az elektromos technológiák először találkoznak a hétköznapokkal.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.09.17
Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke budapesti látogatása során  megbeszélést folytatott....
2019.09.16
Megdőlt a kizárólag emberi erővel hajtott kétkerekű járművek női sebességrekordja, a francia....
2019.09.16
Már első bemutatásakor bebizonyította a Kia Optima, hogy sikerült elérni a német versenytársakat,....
2019.09.16
Németországban az utóbbi napokban intezív diskurzus indult a városi terepjárók biztonságosságát....
2019.09.16
Parázs István Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.09.16
A Kuuskuljetus Oy finn fuvarozóvállalat élen jár azzal, hogy egy cseppfolyósított gázzal hajtott és....
2019.09.16
Szeptember 13-15. között a BMW Group Classic exkluzív filmvetítésekkel, az első Mini....
2019.09.16
Az egyik tréler 2260 kilogramm túlsúllyal közlekedett, a járművezetőkkel szemben helyszíni bírságot....
2019.09.16
- Brüsszel Nemzetközi Repülőtérre, Harkovba és Lvivbe indít új járatokat Budapestről a magyar....
2019.09.16
Kínában már a tizennegyedik egymást követő hónapban csökkentek az autóeladások augusztusban, és már....