Kamion ügyességi verseny

Ismerős szereplők, de hol vannak az újak? - Lezárult az „5 tengelyen-biztos kézzel!” jelentkezési időszak

2019.08.17.

A vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny komoly szakmai kihívás elé állítja a magyar kamionsofőröket évről-évre, ugyanakkor hasonló szintű megfontolás elé is, hogy munkaidejük mellett valóban részt tudnak-e venni rajta.

Külső szemmel - legyen szó hivatásos kamionsofőrről vagy nem szakmabeliről – inkább tűnhet szórakoztatónak a verseny, mint sem egy jelentős és professzionális megmérettetésnek. A már több éve jelentkező és továbbjutó tehergépkocsi vezetők azonban tudják, ahogyan munkájuk során, úgy a verseny közben is sok meglepetés, váratlan pillanat várja őket. Gyakorlati tudásuk mellett pedig elméleti felkészültségükre is hangsúlyt kell fektetniük.

De minek köszönhető, hogy évről-évre találkozhatunk az ismerős arcokkal?

A nettó kétmillió forint fődíj és a szakmai elismerés mellett egyöntetűen a családias és baráti hangulatot említik. A verseny főszervezői, a NiT Hunugary és az ORFK-OBB számára elsődleges cél az utakon történő közlekedés biztonságosabbá és tudatosabbá tétele, ami az eseménynek egy szakmai keretet ad. Ugyanakkor tartalommal és szívvel, amelyeknek köszönhetően válik a megmérettetés egy kulturált versennyé és közösséggé, a feladatok megálmodásásáért és megvalósításáért felelős szakmai csapat tölti meg.

Azonban az éremnek két oldala van

Bár évről-évre átlagosan 50-60 magyar tehergépkocsivezetővel többen jelentkeznek a versenyre, azonban a legnagyobb hátráltató tényezőt még mindig a munkaidő és a megfelelően felkészült sofőrök hiánya okozza, amelyek karöltve járnak egymással. A hiányból adódóan a munkavállaló sofőrök nem mindig tehetik meg, hogy eljöjjenek egy ilyen többlépcsős versenyre. A munkáltató részéről is komoly kiesést jelenthet legjobb vezetőinek egy vagy több napra való nélkülözése.

Ebből adódóan a NiT Hungray mint a magyar fuvarozók érdek-képviseleti szervezete a verseny főcéljai közé sorolja joggal a tehergépkocsivezetés népszerűsítését, továbbá a szakma társadalmi elismertségének elősegítését.

A nevezési időszak lezártával, a megmérettetési időszakba lépünk, amit augusztus 25-én, vasárnap az online selejtező fog megnyitni. A versenyre hiánytalanul regisztrált tehergépkocsivezetők egy 30 GKI kérdésből álló tesztsor kitöltésével mérik össze elméleti tudásukat, hogy kiderüljön idén, ki lesz az a negyven sofőr, aki az új versenykamion, a DAF teherautó kormánya mögé ülhet.

Az idei versenyre jelentkezett tehergépkocsivezetők elméleti felkészülését segítik az elmúlt 10 hét gyakorlótesztjei, amelyek mindegyikét ismételten ki tudják tölteni a gyakorlás jegyében augusztus 19-24. között. A 200 GKI kérdés a verseny honlapján, a www.5tengelyen.hu oldalon lesz elérhető egy hétig bárki számára!

 

Kövess minket Facebook és Instagram oldalainkon az izgalmas pillanatokért!

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.09.15
A Citroën kettős győzelmet aratott, a francia pilóta jelentősen csökkentette ponthátrányát Ott....
2019.09.15
Két társával álmodta meg a „magyar vízi Teslát” Rádi Péter. Ő koordinálta azt a csapatot, amely öt....
2019.09.15
Oviidiu Serb Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.09.15
A fordulópont: 2022-re a Ford új elektromos autóinak kínálata túlszárnyalja majd a dízel- és....
2019.09.15
Augusztusban a Lada Granta volt a legkeresettebb modell az orosz autópiacon. Az eladási trendek....
2019.09.15
Az amerikai Starship Technologies vállalat nemrég jelentette be robotszállítási szolgáltatásainak....
2019.09.15
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Késő bánat. ..
2019.09.15
Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) kínai....
2019.09.15
A hatszoros világbajnok egy hajszállal vezet csapattársa előtt, Ott Tänak műszaki hiba miatt....
2019.09.15
A gyerekek a leginkább kiszolgáltatott résztvevői a közlekdésnek, ezért nagyon fontos megtanítani....