Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace: Mesterhármas

2019.04.18.

A tisztán elektromosüzemű Jaguar I-PACE a díj történetében először hármas győzelmet aratott a 2019-es World Car Awards (Világ Év Autója) szavazáson. A model nem csupán a nagyrabecsült 2019-es Világ Év Autója, valamint a Világ Év Dizájnja címeket nyerte el – ahogy 2017-ben az F-PACE is –, de a Világ Év Zöld Autójának is megválasztották.

Az I-PACE az első olyan modell a World Car of the Year díj tizenötéves történetében, amely három elsőhelyezést is szerzett.

Alig néhány héttel azután, hogy a modellel nyerte az Év Európai Autója címet, az I-PACE újabb elismerést vehetett át a New York-i Autószalonon. A világ 24 országát képviselő 86 szakújságíróból álló zsűri döntése újfent megerősíti a modell pozícióját, mint a világ legkívánatosabb prémium elektromosjárműve.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Jaguar I-PACE-t háromszor is szólították a World Car of the Year díjátadóján. Annak idején azzal a szándékkal fogtunk hozzá a modellfejlesztéséhez, hogy megvalósítsuk Zéró Célkitűzésünket: a zérókárosanyag-kibocsátást, a zéró balesetet és a zéróf orgalmidugókat. Az I-PACE ennek azambiciózus célkitűzésnek az elsőállomása. Amikor megálmodtuk, az elektromosautók még rétegmodellneks zámítottak. Ezért tisztalappal indulva újmércét teremtettünk az iparág számára, megalkotva a világ legkiválóbb prémium elektromosjárművét, egy hamisítatlan vezetési  élménytnyújtó, vérbeli Jaguart. Azzal, hogyaz I-PACE elnyerte a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja ésVilág Év Zöld Autójadíjakat, márkánkelső, tisztánelektromosüzeműjárművemegérdemeltenrészesült a létezőlegmagasabbszintűelismerésben. Ezútonköszönömaz I-PACE megvalósításában szenvedéllyel közreműködőc sapatnak, hogy ilyen kiváló modellt alkottak."

Prof. Dr. Ralf Speth a Jaguar Land Rover vezérigazgatója

Az Egyesült Királyságban tervezettés fejlesztett I-PACE új ügyfeleket csábít a Jaguar márkához. Közülük sokan most vásárolják meg elsővillanyautójukat– a mainapig a világtöbb mint 60 országában 11 ezernél is többen vehettékát I-PACE-üket. A sportautókra jellemző menetteljesítményeket zérókárosanyag-kibocsátással, páratlan kifinomultsággal és a szabadidőjárművekre jellemző, hamisítatlan sokoldalúsággal és használatiértékkeltársító I-PACE kiemelkedő ajánlatnak számít kategóriájában.

„A Jaguar formatervezőjének lenni alighanem a legjobb munkakör a világon. Őszintén mondhatom, egyetlen más projekt sem okozott nekem annyi örömöt, mint az I-PACE. Az elektromosjárművek soha nemlátott mértékű szabadságot adnak a dizájnereknek. Újragondolhatjuk az arányokat, a járművek profilját és helykihasználását – és munkatársaimmal teljesmértékben ki is aknáztuk ezeket a lehetőségeket. A 2019-es Világ Év Dizájnja cím, valamint a Világ Év Autójaés a Világ Év Zöld Autója díjak elnyerése tisztelgés az egész csapat erőfeszítései előtt."

A valamivel több mint egy évvel ezelőtt bemutatott I-PACE a mai napig 62 szakmai elismerésben részesült.Többek között elnyerte az Európai Év Autója díjat, a német, norvégés brit Év Autója díjakat, a BBC TopGear magazin Év Villanyautója díját, a Kínai Év Zöld Autójadíjat, valamint az Autobest ECOBEST kitüntetését.

A Jaguar I-PACE már a hazaipiacon is rendelhető, a modellkonfigurátoramegtalálható a www.jaguar.huoldalon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.19
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2019. május 13-19. között meghirdette a Zebra-terv....
2019.05.19
Átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő, a Szerbiát észak-déli irányban átszelő....
2019.05.19
Űrakadémiát szervez 18-35 év közötti fiatalok számára a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT). A....
2019.05.19
Az Orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium közzétette az Aurus Komendant SUV új fotóit hivatalos....
2019.05.18
A sebességi világrekordok történetében jeles dátum 1899. április 29-e. Idén ünnepeljük a 110.....
2019.05.18
Volkswagen kereskedelmi járművekért felelős részlege frisstette egyik ikonikus modelljét. A T6.1-es....
2019.05.18
Ch. Kiran Kumar Raugaru Indiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.05.18
Az M5 immár három és fél évtizede a nagyteljesítményű sportlimuzinok etalonja. A neves jubileumot a....
2019.05.18
A magyar túraautós versenye érdemben csak három körig tartott Zandvoortban, utána nem volt tapadása....
2019.05.18
A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárták - közölte a....