Bemutató

Játékszerek

2018.06.21.

A maga nemében rendhagyó helyszínre szervezte a Ford a megújult Mustang statikus bemutatóját, ugyanis az emblematikus modellről a lepel a Millenárison megrendezett KidFesten hullt le. De, semmi nincsen véletlenül!

Alig három év telt el azóta, hogy a Ford behajózott a Mustanggal Európába. A korábban az öreg kontinensen soha nem forgalmazott modell egycsapásra sikersztori lett, annak ellenére, hogy a sportkocsi kínálat igen bőséges földrészünkön. Feltehetően a varázsa abban van, hogy minden olyan tulajdonságot és sugárzó emóciót magénak tudhat, ami nélkül nem sportkocsi a sportkocsi. A Ford ráadásul további alternatívákat kínált a motorpalettán és nem utolsó sorban egy vonzó árat is. Ez a kombó pedig elég volt a vásárlói piac megnyeréséhez, nem csak Európa szerte, hanem idehaza is, ahol összesen 353 darabot vásároltak színrelépése óta. Az ember azt gondolná, hogy nem lehet tovább überelni a sikert, azonban a kínálati piac és a vásárlói elvárás rohamtempót diktál, így elkerülhetetlen egy sikermodellnél is az időszakos megújulás.

A külső megjelenése csaknem változatlan maradt csak a lámpatest és a gépháztetőn megjelenő két új légbeömlő a leheletnyi különbség. Az izgalmasabb változások inkább a motortérben és a hajtásláncban vannak. A korábbi 430 lóerős teljesítményét 450-re húzták, és ebben a modellben lépett színre a márka tízfokozatú automata váltója is.

Az ötliteres V8 önmagában is kellemes duruzsolása változtatható, így akár lopakodó módban is használhatjuk, az Aktív szelepes kipufogó technológiát a gyártó csak „Jó szomszéd” üzemnek nevezi. További előrelépés, hogy a korábbi Mustangokkal ellentétben a megújult modellbe számos olyan vezetéstámogató asszisztenciát is beépítettek illetve elérhetővé tettek, ami eddig nem szerepelt a kínálatban. Szintén újdonság a teljesen grafikus műszerfal, ami természetesen személyre szabható és itt mutatkozik be először a Fordok között.

Két dolog azonban konstans maradt. Az egyik, hogy továbbra is Kiss Gergely a Mustang márkanagykövete a másik a FORD és LEGO STORE együttműködése. Tehát ezért nem volt véletlen a helyszínválasztás, ami nem csak pusztán a két cég közötti együttműködéséről szólt, hanem egy rekordkísérletről is.

Ugyanis a két vállalat azt tűzte ki célul, hogy a KidFest ideje alatt nem rövidebb, mint 320 méter hosszú LEGO kígyót épít a kilátogatók segedelmével, megdöntve ezzel az öt éve tartó csúcsot. Az új Mustangtól elinduló kockafolyam megépítéséhez egymillió kockát biztosított a LEGO. A pénteki start után vasárnap délutánra egy hatalmas, 321 méteres LEGO kígyó foglalta el a Millenáris park nagy részét. A hétvégén több mint 5000 résztvevő gyerek segítségével 232 darab 4 x 2 es klasszikus LEGO kocka összeépítésével 881 600 db 4x2-es Lego kockából rakták össze az új világrekorder 321 méteres LEGO kígyó testét.

Nem ez az első ilyen jellegű együttműködés a két cég között. Korábban a több más támogatóval együtt a Szent István Bazilika előtt építették fel a csaknem 36 magas LEGO toronyot.

Kiss Gergely egy egészen más játékszernek örülhetett. A háromszoros olimpiai válogatott vízilabdázónk meghosszabbította mandátumát, így továbbra is ő lesz majd a Mustang márkanagykövete, melynek megerősítéseként Magyarországon elsőként vehette át a megújult autó kulcsait.

Györke Orsolya a Ford PR és Közkapcsolatok igazgatója adta át Kiss Gergely Olimpiai bajnok vízilabdázónak az új modell kulcsát

Nem véletlen, hogy a Ford őt kérte fel erre a posztra, hiszen sok minden más mellett nagy Mustang rajongó. A most átvett legújabb változat garázsszomszédja egy féltve őrzött 1965-ös oldtimer Mustang, amit 2012 óta dédelget Kiss Gergely. Rajongás mellett persze egyfajta társadalmi szerepvállalás is megbújik – mondta Kiss Gergely - miszerint a fiataloknak látniuk kell, hogy gyorsautóval is lehet lassan és megfontoltan menni. Nem véletlen tehát, hogy az olimpikon teljes mellszélességgel támogatja a márka Driving Skill For Life vezetéstechnikai programját is.

A sportoló is némileg hozzájárult a mostani ráncfelvarráshoz. A kabala hetes szám maradt viszont az előző autójához képest részben változott az autó átfutó sportcsíkok színe, az eddig arany sávok, arany, ezüst, és bronz sraffozás váltotta mintegy mementóként, ami azt hivatott jelezni, hogy a sikerhez a hibáinkon keresztül lehet eljutni.

Az új modell átvételekor a Kiss Gergely hozzátette:

Nagy megtiszteltetés volt, mikor 2016-ban a Ford felkért, hogy legyek a legendás Mustang magyarországi márkanagykövete. 2 éve járok nap, mint nap a Mustanggal, minden percét élvezem, de ez az új modell még nekem is tartogatott pozitív meglepetéseket” – mondta el Kiss Gergely. „Imádom az új digitális műszerfalat, ahol szinte mindent a saját ízlésem és igényeim szerint állíthatok be, nem is beszélve a 450 lőerős teljesítményről, melyből a különböző üzemmódok a lehető legtöbbet hozzák ki.

A Ford Mustang hazai menetpróbája után további részeletekről is beszámolunk.

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.15
Van az úgy, hogy egy autógyár tud röhögni magán. Így van ez a Hondánál, ami ötvenedik ausztrál....
2019.02.15
A Peugeot merészen elegáns négykerekűeket produkál, a nemzetközi porondon magasan jegyzik....
2019.02.15
Valery Aleksandrov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.15
Immár az ötödik egymást követő hónapban csökkennek az eladások, részben az új emisszió-mérési....
2019.02.15
A Škoda 102 600 járművet szállított ki ügyfelei számára januárban. A ŠKODA növelte forgalmát,....
2019.02.15
Az Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az E.on Hungária Zrt. Európa....
2019.02.15
Maranellóban mutatták be pénteken a Forma-1-es Ferrari istálló idei versenyautóját, amely az SF90....
2019.02.15
A kanadai BRP (Bombardier Recreational  Products) szabadidős termékei, quadjai, jet ski-i, a Sea....
2019.02.15
A nemsokára kezdődő és a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a magyar autóipar éves termelési....
2019.02.15
A helyszínen életét vesztette annak az autónak a sofőrje, amelyik árokba csapódott péntek reggel a....