támogatás

Jövőformáló gondolkodás – lokális támogatás

2018.10.12.

Elstartolt a hatodik „Bosch tanév” a hatvani Szent István Általános Iskolában. A Robert Bosch Elektronika Kft. által hat éve támogatott osztályokban az idei tanévben már összesen 137 diák tanul, az új elsősök száma 21. A közös támogatásból felújított új osztálytermet ismét egy izgalmas tematikus, inspiráló nap keretében adták át. Az ünnepélyes átadón részt vett Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere, a hatvani Tankerületi Központ képviseletében Molnárné Szabó Julianna gazdasági igazgatóhelyettes és Wolfgang Stein, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

 

Újabb osztálytermet újítottak fel, több mint 5 millió forintos beruházássalAz iskola közel 53 négyzetméteres osztálytermét a hatvani Bosch gyár a város önkormányzatával közösen, több mint 5 millió forintból újította fel. A gépészeti felújítás során a teljes körű festés, mázolás mellett megújult a terem padlózata, a villamossági és vizesblokk rendszer. A Bosch gyár mintegy 2,5 millió forintos támogatásával az osztálytermet új iskolai bútorokkal rendezték be valamint a klasszikus oldalszárnyas- és parafatábla mellett egy, a korszerű oktatást segítő érintőképernyős interaktív táblát is beüzemeltek. „A hatvani önkormányzattal több évre visszanyúló, és sok területre kiterjedő együttműködésünk is bizonyítja, hogy a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. nemcsak a város gazdasági, hanem kulturális és oktatási életének is szerves része. Büszke vagyok arra, hogy immár a hatodik Bosch-osztály indul a Szent István Általános Iskolában.” – hangsúlyozta Wolfgang Stein, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

Szenvedély, kommunikáció, bátorság, kapcsolódás, fókuszEzek voltak a kulcsszavai az iskola diákjainak és szüleiknek szervezett tematikus napnak, ami még mozgalmasabbá tette az ünnepélyes tanévnyitót. A tematikus nap témája idén az úgynevezett Vollgas volt, amely a Bosch gyár meghatározó, kulturális változást célzó programja. Ennek a programnak a hívószavait, mint szenvedély, kommunikáció, bátorság, kapcsolódás, fókusz, különböző interaktív állomásokon, játékos formában keltették életre. „Fontos, hogy a Bosch széles körű kompetenciáját a legfiatalabb generációnak is átadja. A mai tematikus programmal a tanulás szorgalmazása mellett olyan értékekre hívtuk fel a figyelmet, amik mára nem csak a Bosch számára értékek, hiszen a hétköznapokban, sőt a munkaerőpiacon is nélkülözhetetlenek.” – emelte ki a gyárigazgató.

Bosch polgárként a hatvaniakért, a városértTárai Gábor, a hatvani Bosch gyár egykori munkatársa a képviselőtestület szeptember végén megrendezett ünnepi ülésén polgármesteri különdíjban részesült. Az elismerést az elmúlt 7 évben a város fejlődését, a régióval való együttműködést és a városi oktatás támogatását elősegítő tevékenysége elismeréseként kapta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.15
A magyarországi kompakt szabadidő-autók fölényes listavezetője 30. születésnapját a szokásos külső-....
2018.10.15
Filmvígjátékba illő jelenetek játszódtak le Debrecenben. Minden azzal kezdődött, hogy az autómosó....
2018.10.15
A tesztüzem befejeztével szeptembertől menetrendszerű forgalomba álltak az első elektromos buszok....
2018.10.15
Rossm Thomson Angliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.10.15
A Toyota GAZOO Racing két autója nyerte a hétvégén a Hosszútávú Világajnokság (WEC) Fuji futamát.....
2018.10.15
A Mol Nyrt. szerdától bruttó 7 forinttal csökkenti literenként a benzin és 2 forinttal a gázolaj....
2018.10.15
Több mint két évtized leglátványosabb csatáit idézte fel az Audi abban a kisfilmben, amellyel....
2018.10.15
Az 5. Gumiabroncs Konferencia keretén belül számos hasznos témában hallhattunk előadásokat és....
2018.10.15
Betekintést adott a japán gyártó abba, hogy miként tudták az ES szedánban minimálisra csökkenteni a....
2018.10.15
Ittasan, a forgalommal szemben haladt az M7-es autópálya zalai szakaszán vasárnap éjjel egy autós,....