Oroszország

A Kalashnikov belőtte a motorkerékpár-piacot

2018.09.10.

Az orosz fegyveróriás, a Kalashnikov gyár öles léptekkel halad előre a járműipar világában. Legutóbbi húzása az első elektromos meghajtású, polgári célú motorkerékpár kifejlesztése – írja az autobild.es spanyol nyelvű szakportál. 

Az oroszországi Kalashnikov gyár, amely eddig világszerte fegyvereiről - azon belül is az AK-47-es gépkarabélyáról - volt ismert, most új irányokat és piacokat keres termékei számára. Ezért határozott lépéseket tettek a nemzetközi autó-motor szektor felé. Ezen belül is a motorkerékpárok fejlesztése a fő csapásirány. A határozott szándék kézzelfogható megnyilvánulása az új, 100 százalékban elektromos meghajtású, polgári célú, személyes használatra szánt Kalasnyikov márkájú motorkerékpár.

A szóban forgó modellt UM-1-nek nevezik, és a katonai célokra kifejlesztett SM-1 2017-es kiadásának polgári célokra átalakított és továbbfejlesztett változata. Mindkét járművet bemutatták egyébként az Oroszországban rendezett Nemzetközi Haditechnikai Kiállításon.  

A Kalashnikov elektromos kétkerekűjét alapvetően városi használatra tervezték. Főbb műszaki adatait illetően a legfontosabb, hogy egyetlen feltöltéssel 150 kilométert képes megtenni, maximális sebessége pedig 100 km/óra.

Jelentős fejlődés, hogy a korábbi próbálkozásokhoz képest 50 kilométerrel sikerült megnövelniük a motor hatótávolságát, valamint a kényelmet és a stabilitást szolgáló újításokat hajtottak végre a vázszerkezeten is.  A Kalashnikov motor katonai és polgári változata is brutális gumiabroncsokkal rendelkezik.

A Kalashnikov új modelljeivel láthatóan be akar törni a nemzetközi motorkerékpár-piacra. A szándékot látva ez előbb vagy utóbb meg is történik: nagy valószínűséggel az UM-1 előbb vagy utóbb megjelenik Európa útjain is. Úgyhogy senki ne csodálkozzon, ha hamarosan Kalashnikovokat lát maga körül. Addig is marad a remény, hogy az AK-47 gépkarabélyok gyártója ezúttal békésebb és kellemesebb meglepetésekben részesít bennünket, mint azt tette az elmúlt évtizedekben.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.07.22
Újabb generációkat boldogít a hármas legújabb változata. A ma még a tehetős üzletemberek céges....
2019.07.22
Az eddig még ritkasággal felérő vízbefecskendezést még tovább gondolták: az új szűrés révén....
2019.07.22
Husan Sodiqov Üzbegisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.07.22
Hercegszántónál egy kilépésre jelentkező kistehergépjármű csomagterében hat elektromos kerékpárt....
2019.07.22
- A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán....
2019.07.22
Növelte eladásait, bevételét és nyereségét a második negyedévben a dél-koreai Hyundai autógyár -....
2019.07.22
Évente nyolcvan ország mintegy kétszázezer ügyfelét fogja kiszolgálni a PSA-konszern 550 millió....
2019.07.22
Már néhány tized bar nyomáskülönbség és pár tized milliméter profilmélység-eltérés miatt is nőhet....
2019.07.22
A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a....
2019.07.22
- Javult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megítélése az utasok körében 2019 második....