Oroszország

A Kalashnikov belőtte a motorkerékpár-piacot

2018.09.10.

Az orosz fegyveróriás, a Kalashnikov gyár öles léptekkel halad előre a járműipar világában. Legutóbbi húzása az első elektromos meghajtású, polgári célú motorkerékpár kifejlesztése – írja az autobild.es spanyol nyelvű szakportál. 

Az oroszországi Kalashnikov gyár, amely eddig világszerte fegyvereiről - azon belül is az AK-47-es gépkarabélyáról - volt ismert, most új irányokat és piacokat keres termékei számára. Ezért határozott lépéseket tettek a nemzetközi autó-motor szektor felé. Ezen belül is a motorkerékpárok fejlesztése a fő csapásirány. A határozott szándék kézzelfogható megnyilvánulása az új, 100 százalékban elektromos meghajtású, polgári célú, személyes használatra szánt Kalasnyikov márkájú motorkerékpár.

A szóban forgó modellt UM-1-nek nevezik, és a katonai célokra kifejlesztett SM-1 2017-es kiadásának polgári célokra átalakított és továbbfejlesztett változata. Mindkét járművet bemutatták egyébként az Oroszországban rendezett Nemzetközi Haditechnikai Kiállításon.  

A Kalashnikov elektromos kétkerekűjét alapvetően városi használatra tervezték. Főbb műszaki adatait illetően a legfontosabb, hogy egyetlen feltöltéssel 150 kilométert képes megtenni, maximális sebessége pedig 100 km/óra.

Jelentős fejlődés, hogy a korábbi próbálkozásokhoz képest 50 kilométerrel sikerült megnövelniük a motor hatótávolságát, valamint a kényelmet és a stabilitást szolgáló újításokat hajtottak végre a vázszerkezeten is.  A Kalashnikov motor katonai és polgári változata is brutális gumiabroncsokkal rendelkezik.

A Kalashnikov új modelljeivel láthatóan be akar törni a nemzetközi motorkerékpár-piacra. A szándékot látva ez előbb vagy utóbb meg is történik: nagy valószínűséggel az UM-1 előbb vagy utóbb megjelenik Európa útjain is. Úgyhogy senki ne csodálkozzon, ha hamarosan Kalashnikovokat lát maga körül. Addig is marad a remény, hogy az AK-47 gépkarabélyok gyártója ezúttal békésebb és kellemesebb meglepetésekben részesít bennünket, mint azt tette az elmúlt évtizedekben.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.09.19
Már csak három nap és újra megnyitja kapuit a hazai autósport fellegvára a wolfsburgi márka....
2018.09.19
- Köztes leszállás nélküli járatok indítását tervezi Sydney és London között a Qantas. Az ausztrál....
2018.09.19
A Renaul Trucks bemutatta az Urban Lab 2 elnevezésű hűtős teherautót, amelyet az aerodinamika, a....
2018.09.19
Oleg Gutsol Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.09.19
Szerdán az új Peugeot Partner nyerte el Hannoverben a neves International Van of the Year 2019 (....
2018.09.19
A világszintű és európai hibrid értékesítéseket magasan vezető Toyota kétmilliomodik európai hibrid....
2018.09.19
- Már 11 éve emelkedik a hazai autópark átlagéletkora: a kutatási adatok alapján az autópark....
2018.09.19
Harmadik alkalommal hozta el a múlt és jelen különleges járműveit az egyedülálló, ingyen....
2018.09.19
A rendőrök a francia hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le Makó belterületén. ..
2018.09.19
Augusztusban kiugróan nagyot nőtt az egy évvel korábbihoz képest a forgalomba helyezett új autók....