Oroszország

A Kalashnikov belőtte a motorkerékpár-piacot

2018.09.10.

Az orosz fegyveróriás, a Kalashnikov gyár öles léptekkel halad előre a járműipar világában. Legutóbbi húzása az első elektromos meghajtású, polgári célú motorkerékpár kifejlesztése – írja az autobild.es spanyol nyelvű szakportál. 

Az oroszországi Kalashnikov gyár, amely eddig világszerte fegyvereiről - azon belül is az AK-47-es gépkarabélyáról - volt ismert, most új irányokat és piacokat keres termékei számára. Ezért határozott lépéseket tettek a nemzetközi autó-motor szektor felé. Ezen belül is a motorkerékpárok fejlesztése a fő csapásirány. A határozott szándék kézzelfogható megnyilvánulása az új, 100 százalékban elektromos meghajtású, polgári célú, személyes használatra szánt Kalasnyikov márkájú motorkerékpár.

A szóban forgó modellt UM-1-nek nevezik, és a katonai célokra kifejlesztett SM-1 2017-es kiadásának polgári célokra átalakított és továbbfejlesztett változata. Mindkét járművet bemutatták egyébként az Oroszországban rendezett Nemzetközi Haditechnikai Kiállításon.  

A Kalashnikov elektromos kétkerekűjét alapvetően városi használatra tervezték. Főbb műszaki adatait illetően a legfontosabb, hogy egyetlen feltöltéssel 150 kilométert képes megtenni, maximális sebessége pedig 100 km/óra.

Jelentős fejlődés, hogy a korábbi próbálkozásokhoz képest 50 kilométerrel sikerült megnövelniük a motor hatótávolságát, valamint a kényelmet és a stabilitást szolgáló újításokat hajtottak végre a vázszerkezeten is.  A Kalashnikov motor katonai és polgári változata is brutális gumiabroncsokkal rendelkezik.

A Kalashnikov új modelljeivel láthatóan be akar törni a nemzetközi motorkerékpár-piacra. A szándékot látva ez előbb vagy utóbb meg is történik: nagy valószínűséggel az UM-1 előbb vagy utóbb megjelenik Európa útjain is. Úgyhogy senki ne csodálkozzon, ha hamarosan Kalashnikovokat lát maga körül. Addig is marad a remény, hogy az AK-47 gépkarabélyok gyártója ezúttal békésebb és kellemesebb meglepetésekben részesít bennünket, mint azt tette az elmúlt évtizedekben.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.20
A Mol bruttó 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán – írta....
2019.02.19
Újabb elismerésben részesült az AutoWallis csoport, miután a BMW Group Magyarország a Wallis Motor....
2019.02.19
Az egyik legvonzóbb középkategóriás autóban bizonyítja a Mazda, hogy van élet a turbón innen. A 194....
2019.02.19
Armen Hamonangan Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.19
Az orosz fővárosban immár több mint 16 ezer autó vesz részt a carsharing szolgáltatásban –....
2019.02.19
A horoszkópokkal foglalkozó cikksorozatunk újabb résszel bővült, ez a Rák, Oroszlán és a Szűz. ..
2019.02.19
 Ha legközelebb pulóvert rendel, akkor az talán már egy új – jelenleg Londonban tesztelés alatt....
2019.02.19
Az új nehézgépjárművek átlagos szén-dioxid-kibocsátását 30 százalékkal kell leszorítani 2030-ra az....
2019.02.19
A Supra ötödik generációját a Toyota gyári motorsportrészlege fejlesztette már a kezdetek óta. Az....
2019.02.19
Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a gyártók az utóbbi hónapokban lázasan frissítik....