Oroszország

A Kalashnikov belőtte a motorkerékpár-piacot

2018.09.10.

Az orosz fegyveróriás, a Kalashnikov gyár öles léptekkel halad előre a járműipar világában. Legutóbbi húzása az első elektromos meghajtású, polgári célú motorkerékpár kifejlesztése – írja az autobild.es spanyol nyelvű szakportál. 

Az oroszországi Kalashnikov gyár, amely eddig világszerte fegyvereiről - azon belül is az AK-47-es gépkarabélyáról - volt ismert, most új irányokat és piacokat keres termékei számára. Ezért határozott lépéseket tettek a nemzetközi autó-motor szektor felé. Ezen belül is a motorkerékpárok fejlesztése a fő csapásirány. A határozott szándék kézzelfogható megnyilvánulása az új, 100 százalékban elektromos meghajtású, polgári célú, személyes használatra szánt Kalasnyikov márkájú motorkerékpár.

A szóban forgó modellt UM-1-nek nevezik, és a katonai célokra kifejlesztett SM-1 2017-es kiadásának polgári célokra átalakított és továbbfejlesztett változata. Mindkét járművet bemutatták egyébként az Oroszországban rendezett Nemzetközi Haditechnikai Kiállításon.  

A Kalashnikov elektromos kétkerekűjét alapvetően városi használatra tervezték. Főbb műszaki adatait illetően a legfontosabb, hogy egyetlen feltöltéssel 150 kilométert képes megtenni, maximális sebessége pedig 100 km/óra.

Jelentős fejlődés, hogy a korábbi próbálkozásokhoz képest 50 kilométerrel sikerült megnövelniük a motor hatótávolságát, valamint a kényelmet és a stabilitást szolgáló újításokat hajtottak végre a vázszerkezeten is.  A Kalashnikov motor katonai és polgári változata is brutális gumiabroncsokkal rendelkezik.

A Kalashnikov új modelljeivel láthatóan be akar törni a nemzetközi motorkerékpár-piacra. A szándékot látva ez előbb vagy utóbb meg is történik: nagy valószínűséggel az UM-1 előbb vagy utóbb megjelenik Európa útjain is. Úgyhogy senki ne csodálkozzon, ha hamarosan Kalashnikovokat lát maga körül. Addig is marad a remény, hogy az AK-47 gépkarabélyok gyártója ezúttal békésebb és kellemesebb meglepetésekben részesít bennünket, mint azt tette az elmúlt évtizedekben.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.11.17
Évek óta lángra kap egy ötlet, amely forradalmasítaná a villanyautózást, aztán kialszik, pedig....
2018.11.17
A rendőrök terelés mellett a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt lezárták -....
2018.11.17
Újabb rekorddal büszkélkedhet a kalugai  Volkswagen-gyár: legördült a futószalagról az 500 ezredik....
2018.11.17
Davor Trgovcevic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.11.17
Teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök Alsónémedinél - írja a rendőrség hivatalos....
2018.11.17
Év végére Budapest mellett a legnagyobb német reptereken is elérhető lesz a régió vezető reptéri....
2018.11.17
A Land Rover az új Range Rover Evoque által ihletett drótvázas szobrok kiállításával megkezdte a....
2018.11.17
Nem sokkal a rendszerváltás után a Magyarországon megtelepedő nyugati cégek a hetede munkabért....
2018.11.17
A Toyota észt versenyzője átvette a vezetést a szezonzáró verseny második napján, de ez is kevés....
2018.11.17
A baleset következtében egy 48 éves ballószögi férfi vesztette életét - írja a police.hu. ..