jótékonysági akció

Karácsony utáni ajándékosztás - Füred Kapitány és a Szuperhősök Hondával nyomulnak

2015.12.30.

A The Telegraph című angol lap szerint 1 milliárd 850 millió 14 évesnél fiatalabb gyerek él a Földön, és átlagosan 20 ezer forint értékű ajándékot kaptak. E kettő szorzata meghaladja a 38 ezer milliárd forintot, ennyit költött a Mikulás idén ajándékokra. Ez több mint kétszer nagyobb Magyarország tavalyi költségvetési bevételeinél.

Egy balatonfüredi akció szervezői szerint a világ átlagában biztosan igaz, hogy 20 ezer forint értékű ajándékot kaptak a gyerekek, de Magyarországon sokaknak csak az adománygyűjtő akcióknak köszönhetően jutott valami a karácsonyfa alá. Ezért a szervezők azt tervezik, hogy a karácsony előtt gyűjtött 400 kiló ajándéknak egy részét olyan kistelepülésekre szállítják, amelyeket sok térképen már fel sem tüntetnek.

Fotó: Kekk Sára/veol.hu

A The Telegraph szerint a Mikulásnak 390 ezer otthont kellett meglátogatnia percenként, hogy eljusson minden gyerekhez. (Számításaik szerint 2.5 gyerek lakik egy-egy lakásban.) Csak sötétedés után tudott dolgozik, és összesen 36 órát vett így igénybe az ajándékok szétosztása.

A fürediek nem tudnak ilyen gyorsan dolgozni, ezért december 27. és január 7. között osztják szét az adományokat. Benzint a Jótékonysági Sütigyár elnevezésű akció segítségével vásárolnak az autóba. Ennek keretén belül édességeket árulnak becsületkasszás formában. Ami benzinköltségen felül megmarad, abból tűzifát vásárolnak azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá a hidegben.

A füredi Szuperhősök Karácsonyának szervezői elmondták azt is, hogy nem véletlenül választották a  képen látható kis Hondát az akció szimbólumául. A kampány nem titkolt célja az is, hogy felhívják a figyelmet arra, nem attól lesz valaki "szuperhős", ha nagy autóval, padlógázzal jár az utakon. Nem attól lesz a kocsi tulajdonosa "valaki", ha mobiltelefonnal a kezében száguldva hajt át a gyalogátkelőn.

A "sötét oldalon" áll az is, aki terepjárójával lelkiismeret-furdalás nélkül parkol a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken. Az akció szervezői szerint nem a lóerők, hanem a tettek tesznek valakit naggyá. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.05
A globális autópiac visszaesésének folytatódására és Németországban több tízezer ágazati munkahely....
2019.12.05
A szakadék széléről húzta vissza ügyfelét a szakértő. ..
2019.12.05
A BMW komolyan gondolja az elektromos autózást és ezt a számok terén is bizonyítja. A bajor gyártó....
2019.12.05
Seyed Mohammad Reza Abedi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.12.05
A vadonatúj Ford Kuga* SUV a lehető legmagasabb, 5 csillagos értékelést kapta az autók....
2019.12.05
A Forma-1-es versenyzők közül a monacói Charles Leclerc, míg a csapatok között a Ferrari a....
2019.12.05
A Toyota idén sosem látott modellinváziót indított, egy év alatt hét újdonsággal mutatkozott be....
2019.12.05
Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid (MHEV, Mild Hybrid Electric Vehicles) hajtásláncú Q3 és Q3....
2019.12.05
Idén is Kiss Norbi a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja adta át Közép Kelet Európa....
2019.12.05
Minden idők legerősebb boxermotorja történelmi gyökerekkel és tengernyi nyomatékkal   ..