portré és interjú

Kétszemélyes „hadsereg” 2. rész - Pataki Ádám

2017.08.03.

Kipróbálta magát kétkezi, lemezgyári melósként, San Franciscóban megértette a nyelvtudás nélkülözhetetlenségét, dolgozott call centeresként is a közgazdász, angol szaknyelv tanár, aki nem Facebookozik, nem bírja a mutyit, viszont a könyvektől még vezetés közben sem tud elszakadni. Pataki Ádámmal folytatjuk a Real Garant Versicherung AG kéttagú hazai képviseletének bemutatását.

A kiterjesztett garanciát kínáló biztosítók szegmensében Magyarországon évről-évre erősebb pozíciót harcol ki magának a Real Garant Versicherung AG. A hazai sikerek egyik kulcsa a kicsi, de annál hatékonyabb, csupán kétszemélyes magyar képviselet: Sebestyén Ádám és Pataki Ádám egyaránt Magyarország legszegényebb régiójából indulva csinált példaértékű karriert. Cikkünk első részében bemutattuk a 36 éves magyarországi vezetőt, Sebestyén Ádámot. Most kollégáját és barátját, a hozzá hasonlóan nyitott és „pörgős” 37 éves értékesítési vezetőt, Pataki Ádámot mutatjuk be.

A 37 éves értékesítési vezető, Pataki Ádám

Lemezgyártól a katedráig

Pataki Ádám „borsodi srác”, Ózdon született, hat osztályos gimnáziumban tanult. Meghatározó emlék számára a Borsodnádasdi Lemezgyár, amelyet érdekes módon nagypapája és édesapja is irányított. De nem csak miattuk volt fontos neki a gyár: a nyári szünetben egy hónapra maga is beállt melózni, fontos tapasztalatszerzés volt számára a kemény, fizikai munka átélése. Miként az is, ahogy végig kellett néznie a gyár elkerülhetetlen leépülését. Míg a gyárban a kemény munka értékét, addig a Fiatalok Világtalálkozóján San Franciscóban a nyelvtudás nélkülözhetetlenségét tanulta meg.

Fontos tapasztalatszerzés volt számára a kemény, fizikai munka átélése

A németül és angolul is remekül beszélő Ádám Budapesten, a Corvinus Egyetemen tanult tovább, s mint mondta, több szakon is végzett – közgazdász, közgazdász tanár, angol szaknyelv tanár lett. Az egyetem alatt Ádám egy assistance szolgáltatónál állt munkába, ahol call centeresként kezdett, és hálózatfejlesztőként is dolgozott. A párjával élő, a gyerekvállalásra még csak készülő Ádám kerüli a közösségi médiát, nem néz tévét, helyette viszont sokat olvas, ha valahol várni kell, akkor csak előveszi a tabletet, a kocsiban pedig hangos könyvet hallgat.

Nincs mutyi

Munkájával kapcsolatban Pataki Ádám mindenekelőtt azt emeli ki: bár a magyar gazdaság folyamatosan tisztul, még ma is meglehetősen gyakoriak a tisztességesség határán lévő üzletek a piacon. Náluk viszont az az alap, hogy „nincs mutyi”: csak tiszta, korrekt, becsületes üzleti kapcsolat létezik. Példaként azt említi: a piacon talán náluk a legrövidebb a garancia-szerződés, aminek az az oka, hogy világosak, egyértelműek a szabályok, „nincsenek trükkös, apró betűs részek.” Mindezek miatt talán elvesztettek néhány üzletet, viszont legalább ennyit nyertek, hiszen mind többen mondanak nemet a szürke zónára a piacon.

De nem csak az üzleti szemlélete szokatlan Pataki Ádámnak és Sebestyén Ádámnak, mindennapjaik sem éppen szokványosak. Nincs például Magyarországon irodájuk. Miért lenne? – kérdeznek vissza mind a ketten. Ha tárgyalni kell, akkor ők keresik fel az ügyfelet. Ha pedig sürgős kérdés, kérés van, akkor amúgy sem vesztegethetik az időt azzal, hogy irodába rohangáljanak: ahol épp vannak, ott kapcsolják be a laptopot, tabletet, hogy minél hamarabb megoldást kínálhassanak a felmerülő problémára.

Sebestyén Ádám és Pataki Ádám

Sebestyén Ádám említi meg, hogy ehhez persze a megfelelő technika felszereltség mellett az is kell, hogy cégüknél egészen innovatív, a piacon egyedülálló IT-rendszer működik, ráadásul, ha kell, akkor az őket támogató bécsi iroda vagy a stuttgarti központ telefonon is azonnal rendelkezésükre áll. Ahogy irodájuk, úgy hivatalos munkaidejük sincs. Mindkét Ádám az vallja ugyanis: amikor megoldandó probléma, amikor munka van, akkor kell igazán dolgozni.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.08.20
A jó hangulatú statikus versenynapok és a hétközi kánikula után az időjárás kissé megviccelte a....
2017.08.20
A Magna Steyr Thondorf-ban levő gyárában készül 2018-tól a BMW Z4 - írja a Kleine Zeitung. ..
2017.08.20
Michel Roman Franciországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.08.20
Augusztus vége felé járva érkezik el országunk egyik legfontosabb ünnepe, az államalapítás....
2017.08.20
Az M-Sport észt versenyzője jó úton van első aszfaltos győzelme felé, a vb-pontversenyben vezető....
2017.08.20
A megnövekedett forgalom miatt torlódnak a személygépjárművek a hegyeshalmi határátlépési pont....
2017.08.20
Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes....
2017.08.20
Elhagyja a Maseratit Jörg Ross, a jövőben az Aston Martin motorfejlesztésért felelős vezetője lesz....
2017.08.20
Egy néhány hetes kisgyerekkel kaptak sorozatlopáson egy magyar párt Ausztriában. A bűnesetek....
2017.08.20
Testvére véletlenül becsukta a nyitott ajtót, az autóban ülő öccse pedig a forró autóban rekedt. A....