Lexus

Kisteherautókat is megszégyenít a legnagyobb Lexus

2017.12.10.

A japán prémiumgyártó bemutatta az LX terepjáró három helyett két üléssoros kiadását, ami óriási csomagtérrel rendelkezik.

A Lexus legnagyobb szabadidőjárműve, az LX széria közel két évtizede kínál felülmúlhatatlan kényelmet először hét, majd a második generációs modell bevezetése óta akár nyolc utas számára. Az 5,08 méteres óriás jelenleg egyetlen, 5.7 literes V8-as benzinmotorral kapható, a 383 lóerős erőforrás könnyedén repíti akár 220 km/h-val a 2,7 tonna saját tömegű autót, és meg sem kottyan neki, ha 3,2 tonnát kell vontatnia.

Az ügyfelek 1995 óta rajonganak az LX komfortjáért és helykínálatáért, egy kritika azonban rendszeresen eljut a Lexushoz: sokaknak nincs szükségük a harmadik üléssorra. Nyugdíjasok, kétgyerekes családok vagy az aktív életmód kedvelői számára fontosabb a tágas, osztatlan padlójú csomagtér, mint a háromszemélyes harmadik üléspad soha ki nem használt opciója.

A Lexus ezért most bemutatta a modell két üléssoros kiadását. A korábban is tágas, 1266 literes raktér az ülésmechanizmus eltávolításával felfoghatatlan 1430 literre nőtt – ez az érték alaphelyzetben, nem pedig lehajtott második sori ülésekkel értendő! De akinek ez sem elég, az a hátsó ülések előre hajtásával egy 2,5 köbméteres, döbbenetes méretű rakteret varázsolhat a csomagtér helyére, ahol egy raklap szállítása sem okoz problémát.

Mivel az új modellt a várakozások szerint sokkal nagyobb valószínűséggel fogják sporteszközök, kajakok, sílécek szállítására használni, alapfelszerelésként kínálják a tetősínt, a lehetséges kivitelek számát pedig egyetlen, gondosan összeállított szintre redukálták: az ügyfeleknek nincs más dolguk, mint kiválasztani a karosszériaszínt és a beltér árnyalatát. Ez az egy szint persze a legkevésbé sem fapados: négyzónás klímaberendezés, bőrkárpitozás, motoros mozgatású hátfal és 20 colos kerekek szerepelnek a szériatartozékok listáján.

Szintén alapáras a parkolórobot és a holttérfigyelő rendszer, a panorámakamera, valamint a jármű távfelügyeletét és távvezérlését lehetővé tevő Lexus Enform Remote szolgáltatás, amelyhez tízéves ingyenes vészhívó és szervizemlékeztető funkció tartozik.

Szériatartozék továbbá a Lexus Safety System+ biztonsági csomag, ahogy a központi Torsen részlegesen önzáró differenciálművel és felezővel szerelt összkerékhajtás is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.23
Teszteltük a kisebbik Skoda SUV-ot ..
2018.10.23
A Volkswagen és a Microsoft új stratégiai megállapodást kötött. A két cég együtt fejleszti ki a....
2018.10.23
Egy szentesi családi ház előtt álló személyautót lopott el egy helybeli fiatal, akit két társa....
2018.10.23
Boguljob Antanasijevic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.10.23
Elsődleges információk szerint több ember megsérült abban a balesetben, amelyben két személyautó....
2018.10.23
A három vállalat együttműködéséből egy felelős nyersanyag-kitermelésre és innovatív gyártási....
2018.10.23
A ködös, borús, esős idő miatt megváltoznak a látási és útviszonyok. Időben készüljön fel az őszi....
2018.10.23
Sokszor sejlik fel bennem ez a gondolat, amikor egy 200-300 kilométeres utazás során legalább....
2018.10.23
Közúti baleset résztvevője volt Peter Pellegrini szlovák kormányfőt szállító gépkocsi kedden....
2018.10.23
Hűtőfolyadék-szivárgás által okozott gyulladásveszély miatt világszerte 1,6 millió autót hív vissza....