Forma 1

Kölyökként Celicában, doktorként a Red Bull Racingnél

2015.09.02.

Forradalminak számító szakmát és szuper-technológiával működő munkahelyet választott, pontosabban őt választották a jelentkezők közül: a Forma 1-es csapatnál dolgozó Kling Sándor az Autószektornak mesélt autóimádatáról.

A 2013-as FS Hungaryn sikeres FRT csapat kapitányaként és váltópilótájaként (jobb szélen)

- Amennyire megismertelek, az autó fontos szerepet játszik az életedben, mennyire?

- Édesapámmal már egészen kis koromban kilátogattunk néhány rallye gyorsasági szakaszra, ahol már megpecsételődött a benzingőz függőségem. Nagypapám már 11 évesen megtanított autót vezetni, és annyira szerettem, hogy néha a kis utcákba kiszöktem, hogy tudjak egy kicsit autózni. 13 évesen Érdi Tibor Toyota Celica GT4-esét is vezethettem. Kirobbanthatatlan voltam mindenből, aminek jó hangja volt, jól ment vagy versenyezni lehetett vele. Aztán az egyetemen a vezetési rajongásom mellé kialakult a technikai rajongásom is.

- Volt-e a családban hasonló autómániás?

- Nagypapám nagyon szerette az autókat. A 70-es 80-as években is Mercedesekkel és BMW-kel közlekedett már, de valahogy a versenyzés neki annyira nem volt érdekes. Édesapámat viszont már foglalkoztatta a versenyzés, de a baráti körében történt balesetek miatt (többek között Kesjár Csaba tragédiája) inkább csak távolról figyelte.

- Hogy kerültél a Formula Student csapatba?

- Egyetemi tanulmányom harmadik évében kerültem bele ebbe a körbe csoporttársam noszogatására, akinek büszkélkedtem egy gokartos élményemről. Eleinte csak a vezetés érdekelt a csapatban, de az első verseny után egyértelműen tudtam, hogy a szálerősítéses kompozitok világában szeretnék elmélyedni.

Köllyökként a Toyota Celicában....                                                       

... és doktorrá avatásakor Dr Péceli Gáborral, a BME rektorával                  Fotó: Philip János

- Milyen szerepe volt az FRT-nek és a BME-nek életed alakulásában?

- Teljes mértékben meghatározta az utamat. A második Formula Racing Team-es évemtől kezdve kompozit csoportvezető voltam. Az foglalkoztatott, hogy a méretezési és gyártási technológiákat a lehetőségekhez képest a legmagasabb szintre fejlesszük, és nagyon fontosnak találtam a csapat megfelelő működésének menedzselését is. Amikor a diplomámat megszereztema a Gépészmérnöki karon, még nem voltam benne biztos, hogy mivel szeretnék foglalkozni, viszont tudtam, hogy az FRT-ben még nagyon sok lehetőség van. Későbbi témavezetőm, Czigány Tibor Professzor Úr felajánlott egy számomra nagyon érdekes kompozit kutatási témát, így a Műszaki Egyetemen maradtam doktorálni, és folytathattam a Formula Studentes tevékenységeimet is.

Az emlékezetes FRT korszak                                                                      A szerző felvétele

- Nem hiányzik a régi csapat?

- Nagyon jó csapatunk volt, így természetesen nagyon hiányzik. A kemény munka mellett mindig nagyon jól szórakoztunk, és sajnos mostanában már nagyon keveset találkozunk. Viszont amiben van lehetőségem, abban próbálom segíteni őket a mai napig, a szívemen viselem a csapat sorsát.

- Hogy érzed magad most az új csapatnál?

- Még csak fél éve vagyok a Red Bull F1 csapatában, de még mindig nagyon sokat tudok tanulni a munkatárasaktól. Természetesen szoktunk lazítani is, amit szintén nagyon élvezetes a kollégákkal.

-Hogy telik egy napod és miket csinálsz?

-Sokszor kezdek a csapat edzőtermében, mert nagyon szeretek mozogni, és így pörgősen indul a napom. A munkát általában e-mail-ek olvasásával és a versenymérnökök, valamint más mérnöki részlegek által készített jelentések tanulmányozásával kezdem. Ezt követően fogok hozzá az aktuális munkámhoz. Az autó hátsó részén dolgozunk a csoportban, ami többek között a szárnyat, futóművet, hajtáslánc alkatrészeket, valamint különböző váz és karosszéria elemeket foglal magában. Kompozit és fém alkatrészek szilárdsági és merevségi vizsgálatát végzem és az alkatrész tömege is beletartozik a felelősségi körbe. Más tervező csoportok tagjaival együtt dolgozunk az alkatrészeken, és ezt a részét nagyon szeretem a munkámnak, hiszen így rengeteg tudást és tapasztalatot gyűjthetek amellett, hogy együtt dolgozhatjuk ki az adott alkatrészt. A belső étkezőben ebédelünk, olykor egyidőben Adrian Newey-val vagy Christian Horner-rel.)

- Álmod?

- Mindig is autóversenyző szerettem volna lenni, és még ma sem tettem le erről, viszont már teljesen más formában képzelem el. Azt nem tudom, hogy szakmailag hol lehet számomra a végállomás, de természetesen ezzel kapcsolatban is szoktam fantáziálni. Azzal, hogy egy Forma 1-es csapatban dolgozhatok, egy álmom már megvalósult, de az az igazság, hogy könnyen találok újakat.

Álompozicióban, vagyis pilótaülésben Kling Sándor                               Fotó: Kriston Attila

A 29 éves Kling Sándor a nagy szilárdságú kompozit anyagok szakértője, ebből írta diplomamunkáját, ebből doktorált és ezt a tudását hasznosította éveken át a BME Formula Student csapatában is, melynek két éve még ő volt a kapitánya és az általuk készített autóval versenyzett is. A magyarországi futamon, vagyis a gönyűi kikötőben rendezett FSH-n 2013-ban sikerült nyernie a csapatnak.

Tavaly a németországi Formula Student versenyen, Hockenheimben ismerkedett meg a főbíróval, aki egyébként a Red Bull Racing mérnöke és abban segített Klingnek, hogy interjú lehetőséget kapjon a csapat angliai főhadiszállásán. Felvették és februártól már Milton Keynessben lakik. Jelenlegi munkahelye a Red Bull Racing structurs analyst részlege, ahol a mérnökök feladata a váz, motor, futómű és aerodinamikai fém-, valamint kompozit-alkatrészek szilárdságtani és rugalmassági vizsgálata, valamint minél könnyebb elemek tervezése.

Egyre több a sikeres magyar az autósportban

Komoly elismerés a sok tehetséget nevelő BME-nek és Formula Student csapatának, hogy mérnökei a nemzetközi autósportban is eredményesek. Az FRT alapítója és első csapatkapitánya Bári Gergely, aki a túraautó-világbajnokságon(WTCC) a több futamot is nyert Michelisz Norbert versenymérnökeként már elismerést szerzett a sportágban és tekintélye van a Honda gyári csapatánál is, miközben előad a Kecskeméti Főiskola Járműtanszékén.

 

WTCC: Bári Gergely a sikeres Michelisz Norbert versenymérnöke  Forrás: Zengő Motorsport

 

A BME-re járt és Formula csapattag volt a kamion Európa bajnok Kiss Norbert versenymérnöke, Bakó Csaba is, aki részt vett az FRT 2008-as autójának megépítésében, és vezette is azt, tesztpilótaként olykor a kamionbajnok is besegített az egyetemistáknak.

Oxfordshire-ben, a Williams csapat Advanced Engineering részlegénél mérnök István Géza, aki a legkorszerűbb technológiák Forma 1-ben való alkalmazásán dolgozik, de sok minden mást is csinálhat, mert a családi irányítású és többségi tulajdonú Williams részt vett a Nissan Nismo-projektben, a Formula E villamos hajtású versenyautók és a Jaguar C-X75-ös fejlesztésében is, utóbbinál a különálló cellák akkumulátorcsomaggá alakítása volt a magyar mérnök feladata. ( B. J.)

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.10.18
A világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó vállalataként a Bridgestone folyamatosan olyan....
2019.10.18
A hazai autóipar a világpiaci trendekhez igazodva nagy lépésekkel halad az energiahatékony közúti....
2019.10.18
Csökkent a Németországban 2018-ban ellopott autók száma. Tavaly összesen 15.037 olyan kocsit loptak....
2019.10.18
Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében....
2019.10.17
Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten....
2019.10.17
A PSA-csoport azonos platformra épülő kompakt autói közül úgy lóg ki a DS 7 Crossback, mint a....
2019.10.17
Francia fesztiválokon hódított az önfeláldozó józan sofőr kampánya.   ..
2019.10.17
Ronaldo Cunha Dias Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.10.17
Forgalomkorlátozásokra és közlekedési változásokra kell számítani a Hősök tere környékén a 12.....
2019.10.17
A magyar autóipar egyre több megbízást ad az iparban távfelügyeleti szolgáltatást nyújtó győri....