Hungarian Baja

Könnyed kezdés a Qualisport számára a Hungarian Baján

2017.08.12.

Nem túl népes a kamionosok mezőnye a XIV. Hungarian Baján, a terepralisok Világkupa-sorozatának hazai viadalán, ám a Qualisport Racing kamionosai így is élvezik a Veszprém térségében pénteken elkezdődött derbi hangulatát. Kovács Miklós pilóta és két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László főszerelő jókedvűen szálltak ki a Scania Qualisport Torpedóból a rövid prológ után.

Míg az autósok és motorosok mezőnye népes, addig a kamionok között mindössze három egység vállalkozott a bevetésre. A dunaszentbenedeki különítmény szó szerint beesett a viadalra, hiszen a közelmúltban a Silk Way Rally-n szerepeltek, ahol az előkelő 9. helyet érték el, azonban felszereléseik csak néhány napja értek vissza Kínából, így a gárda érdemi felkészülés nélkül állt oda a rajthoz. Ennek jegyében óvatosak voltak a mindössze 12 kilométeres szuperspeciálon, amelyet 10 perc 31 másodperces idővel teljesítettek, 59 másodperccel elmaradva a Buggyra-Tatra cseh hármasától, a Soltys, Kalina, Sykola egységtől.

„Forró nap volt, de nagyon jól éreztük magunkat Veszprémben. A szervizparkban sokan kérdeztek bennünket a Silk Wayen szerzett élményeinkről, sőt, számos vállveregetést is begyűjtöttünk a versenyzőtársaktól, amely mindannyiunk számára jóleső érzés volt. A prológ? Rövid volt, nem is siettünk, hiszen mint korábban említettem, az utolsó kínai táborban végeztünk legutóbb nagyszervizt a Scanián, így igyekeztünk kímélni, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen rövid menet során csak veszíteni lehet, nyerni nem. Nagy öröm számunkra, hogy feltűnt a futamon egy új magyar kamionos formáció, akik sajnos technikai hibával kezdték ezt a Hungarian Baját, de hát minden kezdet nehéz, pláne ebben a műfajban. Tíz évvel ezelőtt, amikor a Qualisport története elkezdődött, nekünk sem volt egyszerű a dolgunk… A Hungarian Baják egyik fontos ismérve, hogy itt mindig sok néző kijön megnézni bennünket. Nagyon bízom benne, hogy most is sokan lesznek majd a nézői pontokon!” – mondta a Scania pilótája, Kovács Miklós.

Szombaton és vasárnap két-két szelektív szakasszal folytatódik a XIV. Hungarian Baja programja. A viadal második napján egy 140 kilométer hosszú pályán zajlik majd a száguldás, amelyet kétszer kell teljesítenie a mezőnynek.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.08.20
A jó hangulatú statikus versenynapok és a hétközi kánikula után az időjárás kissé megviccelte a....
2017.08.20
A Magna Steyr Thondorf-ban levő gyárában készül 2018-tól a BMW Z4 - írja a Kleine Zeitung. ..
2017.08.20
Michel Roman Franciországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.08.20
Augusztus vége felé járva érkezik el országunk egyik legfontosabb ünnepe, az államalapítás....
2017.08.20
Az M-Sport észt versenyzője jó úton van első aszfaltos győzelme felé, a vb-pontversenyben vezető....
2017.08.20
A megnövekedett forgalom miatt torlódnak a személygépjárművek a hegyeshalmi határátlépési pont....
2017.08.20
Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes....
2017.08.20
Elhagyja a Maseratit Jörg Ross, a jövőben az Aston Martin motorfejlesztésért felelős vezetője lesz....
2017.08.20
Egy néhány hetes kisgyerekkel kaptak sorozatlopáson egy magyar párt Ausztriában. A bűnesetek....
2017.08.20
Testvére véletlenül becsukta a nyitott ajtót, az autóban ülő öccse pedig a forró autóban rekedt. A....