Hungarian Baja

Könnyed kezdés a Qualisport számára a Hungarian Baján

2017.08.12.

Nem túl népes a kamionosok mezőnye a XIV. Hungarian Baján, a terepralisok Világkupa-sorozatának hazai viadalán, ám a Qualisport Racing kamionosai így is élvezik a Veszprém térségében pénteken elkezdődött derbi hangulatát. Kovács Miklós pilóta és két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László főszerelő jókedvűen szálltak ki a Scania Qualisport Torpedóból a rövid prológ után.

Míg az autósok és motorosok mezőnye népes, addig a kamionok között mindössze három egység vállalkozott a bevetésre. A dunaszentbenedeki különítmény szó szerint beesett a viadalra, hiszen a közelmúltban a Silk Way Rally-n szerepeltek, ahol az előkelő 9. helyet érték el, azonban felszereléseik csak néhány napja értek vissza Kínából, így a gárda érdemi felkészülés nélkül állt oda a rajthoz. Ennek jegyében óvatosak voltak a mindössze 12 kilométeres szuperspeciálon, amelyet 10 perc 31 másodperces idővel teljesítettek, 59 másodperccel elmaradva a Buggyra-Tatra cseh hármasától, a Soltys, Kalina, Sykola egységtől.

„Forró nap volt, de nagyon jól éreztük magunkat Veszprémben. A szervizparkban sokan kérdeztek bennünket a Silk Wayen szerzett élményeinkről, sőt, számos vállveregetést is begyűjtöttünk a versenyzőtársaktól, amely mindannyiunk számára jóleső érzés volt. A prológ? Rövid volt, nem is siettünk, hiszen mint korábban említettem, az utolsó kínai táborban végeztünk legutóbb nagyszervizt a Scanián, így igyekeztünk kímélni, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen rövid menet során csak veszíteni lehet, nyerni nem. Nagy öröm számunkra, hogy feltűnt a futamon egy új magyar kamionos formáció, akik sajnos technikai hibával kezdték ezt a Hungarian Baját, de hát minden kezdet nehéz, pláne ebben a műfajban. Tíz évvel ezelőtt, amikor a Qualisport története elkezdődött, nekünk sem volt egyszerű a dolgunk… A Hungarian Baják egyik fontos ismérve, hogy itt mindig sok néző kijön megnézni bennünket. Nagyon bízom benne, hogy most is sokan lesznek majd a nézői pontokon!” – mondta a Scania pilótája, Kovács Miklós.

Szombaton és vasárnap két-két szelektív szakasszal folytatódik a XIV. Hungarian Baja programja. A viadal második napján egy 140 kilométer hosszú pályán zajlik majd a száguldás, amelyet kétszer kell teljesítenie a mezőnynek.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.02.19
A Volkswagen 2018 januárjában összesen 533.500 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek. Ez 7,1....
2018.02.19
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással várhatóan érintett területeken valamennyi hóeltakarító....
2018.02.19
Zbigniew Piszczako Lengyelországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.02.19
A tél legerősebb lehűlése közelít – hívta fel a figyelmet hétfőn a meteorológiai szolgálat, amely....
2018.02.19
Még nem végleges, de látványos design-nal, kevésbé feltűnő halo-val, és trükkös megoldásokkal....
2018.02.19
Stockholmban nyitotta meg a francia gyár az első úgynevezett Renault Electric Vehicle Experience....
2018.02.19
Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát....
2018.02.19
Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője a....
2018.02.19
Tíz autós közül kilencen mérlegelnék egy alternatív meghajtású autó beszerzését, a többség pedig....
2018.02.19
Összeütközött egy kisteherautó egy 62A jelzésű villamossal hétfőn a XIV. kerületében - közölte....