Indiana

A legendás Indianapolis Motor Speedway-ről

2019.08.12.

Több szempontból is kuriózum az Indianapolis-i versenypálya, nemcsak USA-, de világszinten is! Itt pezsgő helyett tejecske és kötelező csók várja a győztest.

Borús, ámde nem hűvös idő fogadott az Indianapolis Motor Speedway-en. Fernando Alonso májusban áll újra rajthoz az IndyCarban az Indy500 megmérettetésen – ezúttal Chevy-vel, hiszen a balszerencsés hondás éra szegény spanyolt a Forma 1 után itt is utolérte tavaly. A rengeteg néző mellett egy csodaszép kupa és természetesen tekintélyes összegű nyeremény is fogadja a leendő győztest a hagyományokhoz hűen.

Az oválpálya 4 kilométer hosszú. Felépítését tekintve a pasaréti Vasas-pályával megegyezik, noha a kanyarok bedöntöttek, hogy több száz kilométer/órás sebességnél se repüljenek ki az autók. A nézőszám elképesztő, egy hétvége miatt akár több mint 230 ezren is kilátogatnak a - verseny és a közönség szempontjából egyaránt - millió dollárokból korszerűsített pályára, egy kis tartalékot hátrahagyva a 257 ezer ülőhelyet elnézve... Nascar és IndyCar meneteket egyaránt rendeznek, és a golfpályával tarkított középen egy külön nyomvonalat is létrehoztak, így még több szériának adhat otthont a speedway.

A tégla burkolatú versenypálya 1909-ben született meg, és azóta hullámvölgyeket és magasságokat egyaránt megélt. Az 1930-as években több esztendőre teljesen visszahódította a természet, azonban végül egy tehetős család tulajdonába kerülve a mai napig virágzik.

Még 1909-ben sor került autó-, motor- és hőlégballon versenyekre. Az első Indianapolis 500-as megmérettetést 1911-ben rendezték meg, a Nascar viadalokra egészen 1994-ig kellett várni, majd 2000-től Formula 1 is volt az oválpályán. 2008-ban csatlakozott a MotoGP szériája 2015-ig, míg a Red Bull Air Race 2016-tól dobogtatja meg a látogatók szívét kellő mennyiségű adrenalint hozva Indiana államba.

Az alapkoncepció több tucat autógyártónak kedvezett. Európaiként nehéz elképzelnünk, hogy több mint 30 márka létezett itt anno, amiknek hasznára vált a hosszú egyenesekkel tarkított ovál forma a teszteléshez. A négyfős alapítógárda neve közül kiemelendő Carl Fisher, aki üzlettársai segítségével létrehozta a nagy álmot. Ezt Rickenbacker-évek elnevezéssel illetett korszak követte, amely például jelzőlámpákat és kötelező sisakviselést hozott – a világ versenypályái közül elsőként, Európát messze lekörözve.

Az 1936-os Indianapolis 500 győztese, Louis Meyer volt az első pilóta, aki egy doboz tejjel ünnepelte elsőségét, megteremtve ezzel az egyedi hagyományt. Még ebben az évben készítették el a hivatalos, Borg-Warner trófeát, amely egy hatalmas serleg, teli az Indianapolis 500 korábbi nyerteseivel. A pálya téglával kirakott felszínét korszerű aszfaltburkolat váltotta, azonban a cél/rajtvonalnál meghagytak egy kb. félméteres sávot, itt csókkal teszik tiszteletüket a legjobbak – és persze a sok autóőrült látogató is.

1945-től az indianai Terre Haute-i Hulman család tulajdonában áll a speedway, akik millió dolláros befektetésekkel tartják szinten a komplexumot. A legdrágább, emelt ülőhelyek az első kanyar környékén vannak, innen a kanyaron kívül két egyenes is belátható, nem hiába több száz dollár egy szék lefoglalása.

2011-ben ünnepelte századik évfordulóját az Indianapolis Motor Speedway. A győztes autót a sorozat veteránjai aláírásával díszítették jótékonysági célból, majd 2016-ban, a szintén századik Indianapolis 500 verseny előtt néhány nappal 900 ezer dollárért elárverezték egy gyermekkórház javára.

2016-ban a különösen izgalmas Indianapolis 500 verseny győztese a zöldfülű Alexander Rossi lett, aki éppen áthaladt még a célvonalon, mielőtt teljesen kifogyott volna a tankja. A futamon rekordszámú, 54 helycsere történt 13 pilóta között. A V6-os Honda-biturbó által hajtott Dallara versenyautó azt az ikonikus 89-es sorszámot viselte, amellyel a századik futamon győzelmet aratott akkori pilótája öt évvel korábban.

A Firestone szállítja a gumikat az IndyCar versenysorozathoz annak 1996-os megszületése óta. Egy átlagos szombat-vasárnap több mint 800 abroncs használódik el, autónként 8-9 szett a hagyományos, míg 12 a kétfordulós hétvégén.

Ha unod a pezsgőt és csókolnál téglákat, az Indianapolis Motor Speedway a te helyed lehet. Itt tejecske várja a győztest, illetve a győztes autókat és ereklyéket hiánytalanul felvonultató, érdekes múzeum a látogatókat.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.13
Nitrogénszennyezés csökkentése érdekében országosan legfeljebb óránként 100 kilométerre csökkenti a....
2019.11.13
A XX. század elején az autóipar fejlettsége miatt, a két világháború között pedig a kedvező....
2019.11.13
Bemész a szalonba és veszel egy olyan autót, ami induláskor kétkerékre áll, megálláskor pedig....
2019.11.13
Sergey Drozdov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.11.13
Legkevesebb 12 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán....
2019.11.13
Idén jubilál a Toyota Racing Development, közismertebb nevén a TRD. A gyári tuning- és sportrészleg....
2019.11.13
A Ford látványosan bizonyította hibrid hajtású autóinak 5 csillagos biztonságát, hiszen a vadonatúj....
2019.11.13
Több mint 20 milliárd forint értékben 352 új autóbusz megvásárlásáról kötött szerződést a Volánbusz....
2019.11.13
Nem foglalkozik olyannal, ami nincs legalább 3-4 tonna – így vonhatunk konklúziót, ha....
2019.11.13
Jelentősen és tartósan csökkent a várakozás a járművezetői vizsgákra a Közlekedési Alkalmassági....