felmérés

A legfontosabb dolgokban a nők döntenek

2019.04.23.

Hová utazzon a család, hol lakjunk, hová járjon a gyerek iskolába - ezekben a kérdésekben mind a nők döntenek, egy legújabb kutatás alapján.

 

Van egy csomó dolog, ami kapcsán a tudatos nők egészen biztosan jól döntenek. Ilyen például az, hogy nem kell állandóan a legutolsó divatirányzatokat követni (mert azok nem feltétlenül állnak mindenkinek jól), vagy, hogy nem kell mások ízlését kritika nélkül kiszolgálni – hiszen a külvilág elvárásaival szemben sokkal fontosabb, hogy önmagunknak teljen öröme abban, amit éppen viselünk, ahogyan élünk.

Mit tudnak a nők, amit a férfiak biztosan nem?

1.       Az első és legfontosabb, hogy a lakás a gyerekekért (is) van – és bár nagyon vonzó dolog a lakberendezési újságok vagy Pinterest szépen beállított albumfotóiból inspirálódni, a gyerekek napi működése az elképzelt képeslap minőséget úgyis felül fogja írni. Az ingatag lábakon álló design bútorok, értékes kanapék ráérnek később is!

2.       A kevesebb – több! Azaz nem érdemes túl sok bútort tenni a nappaliba, hiszen az egyben gyerekjátszótérré is változik majd, és ennek megfelelően szépen meg fog telni napközben számtalan plüssállattal, legóval és kisebb-nagyobb műanyag játékokkal.

3.       Amíg kicsi a gyerek, sok a baleset. Divatosak a letisztul formák és a könnyű bézs színek, de a gyerekek nagy örömére sokkal jobban látszanak rajta a zsírkréta és étel foltok, mint mondjuk a sötétebb típusú társaikon. (Kisgyerekek mellett a hófehér kanapé pedig egészen biztosan „felejtős”).

Hogyan oldódik fel ez a dilemma? Az első és legfontosabb, hogy a nők a gyerekek és a lakás kérdéseiben sokkal praktikusabban döntenek – és ebben a kérdésben a legtöbb esetben a férfiak is meghajtják előttük a fejüket. A Nemzeti Otthonteremtési Közösség (közismertebb nevén: NOK) munkatársainak internetes gyorsfelmérése szerint a nők a legnagyobb kérdésekben (is!) maguknál tartják a döntési jogkört – főleg, ha már gyerekes anyukák!

1.       Milyen lakásban éljen a család? A legtöbben azt gondolnánk, hogy egy ilyen jellegű, elsősorban anyaginak tűnő kérdésben közös döntés születik a családokban – de a legnagyobb meglepetésre úgy tűnik, hogy nem! A NOK kérdésére válaszolók szerint 65%-ban még mindig a nők hozzák meg a döntést arról, hogy milyen típusú lakásban éljen a család.

2.       Hova járjon a gyerek óvodába vagy iskolába? Ebben a kérdésben szinte teljesen a nők kezében van a döntés! A megkérdezettek 91%-a nyilatkozott úgy, hogy a gyerek ovi vagy iskola választásában a nők döntik el, hogy mit tartanak a legjobbnak a gyerekük számára.

3.       Hova menjen a család nyaralni? Lehet, hogy a férfiaknak van szavuk abban, hogy mennyit költhet a család az éves pihenésre, de az, hogy az hol történjen már a nők döntése. A megkérdezettek szerint az ilyen jellegű döntéseket a családok 2/3-ában a nők hozzák meg.

Azért a férfiaknak sem kell mindent feladniuk! Van egy terület, amit a NOK kutatás eredményei szerint még egészen biztosan nagyon sokáig maguknál tarthatnak: ez pedig az autó vásárlás. Ebben a kérdésben szinte 100%-ban (91%) a férfiak hozzák meg a végső döntést. A nőknek talán csak 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.19
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2019. május 13-19. között meghirdette a Zebra-terv....
2019.05.19
Átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő, a Szerbiát észak-déli irányban átszelő....
2019.05.19
Űrakadémiát szervez 18-35 év közötti fiatalok számára a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT). A....
2019.05.19
Az Orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium közzétette az Aurus Komendant SUV új fotóit hivatalos....
2019.05.18
A sebességi világrekordok történetében jeles dátum 1899. április 29-e. Idén ünnepeljük a 110.....
2019.05.18
Volkswagen kereskedelmi járművekért felelős részlege frisstette egyik ikonikus modelljét. A T6.1-es....
2019.05.18
Ch. Kiran Kumar Raugaru Indiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.05.18
Az M5 immár három és fél évtizede a nagyteljesítményű sportlimuzinok etalonja. A neves jubileumot a....
2019.05.18
A magyar túraautós versenye érdemben csak három körig tartott Zandvoortban, utána nem volt tapadása....
2019.05.18
A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárták - közölte a....