felmérés

A legfontosabb dolgokban a nők döntenek

2019.04.23.

Hová utazzon a család, hol lakjunk, hová járjon a gyerek iskolába - ezekben a kérdésekben mind a nők döntenek, egy legújabb kutatás alapján.

 

Van egy csomó dolog, ami kapcsán a tudatos nők egészen biztosan jól döntenek. Ilyen például az, hogy nem kell állandóan a legutolsó divatirányzatokat követni (mert azok nem feltétlenül állnak mindenkinek jól), vagy, hogy nem kell mások ízlését kritika nélkül kiszolgálni – hiszen a külvilág elvárásaival szemben sokkal fontosabb, hogy önmagunknak teljen öröme abban, amit éppen viselünk, ahogyan élünk.

Mit tudnak a nők, amit a férfiak biztosan nem?

1.       Az első és legfontosabb, hogy a lakás a gyerekekért (is) van – és bár nagyon vonzó dolog a lakberendezési újságok vagy Pinterest szépen beállított albumfotóiból inspirálódni, a gyerekek napi működése az elképzelt képeslap minőséget úgyis felül fogja írni. Az ingatag lábakon álló design bútorok, értékes kanapék ráérnek később is!

2.       A kevesebb – több! Azaz nem érdemes túl sok bútort tenni a nappaliba, hiszen az egyben gyerekjátszótérré is változik majd, és ennek megfelelően szépen meg fog telni napközben számtalan plüssállattal, legóval és kisebb-nagyobb műanyag játékokkal.

3.       Amíg kicsi a gyerek, sok a baleset. Divatosak a letisztul formák és a könnyű bézs színek, de a gyerekek nagy örömére sokkal jobban látszanak rajta a zsírkréta és étel foltok, mint mondjuk a sötétebb típusú társaikon. (Kisgyerekek mellett a hófehér kanapé pedig egészen biztosan „felejtős”).

Hogyan oldódik fel ez a dilemma? Az első és legfontosabb, hogy a nők a gyerekek és a lakás kérdéseiben sokkal praktikusabban döntenek – és ebben a kérdésben a legtöbb esetben a férfiak is meghajtják előttük a fejüket. A Nemzeti Otthonteremtési Közösség (közismertebb nevén: NOK) munkatársainak internetes gyorsfelmérése szerint a nők a legnagyobb kérdésekben (is!) maguknál tartják a döntési jogkört – főleg, ha már gyerekes anyukák!

1.       Milyen lakásban éljen a család? A legtöbben azt gondolnánk, hogy egy ilyen jellegű, elsősorban anyaginak tűnő kérdésben közös döntés születik a családokban – de a legnagyobb meglepetésre úgy tűnik, hogy nem! A NOK kérdésére válaszolók szerint 65%-ban még mindig a nők hozzák meg a döntést arról, hogy milyen típusú lakásban éljen a család.

2.       Hova járjon a gyerek óvodába vagy iskolába? Ebben a kérdésben szinte teljesen a nők kezében van a döntés! A megkérdezettek 91%-a nyilatkozott úgy, hogy a gyerek ovi vagy iskola választásában a nők döntik el, hogy mit tartanak a legjobbnak a gyerekük számára.

3.       Hova menjen a család nyaralni? Lehet, hogy a férfiaknak van szavuk abban, hogy mennyit költhet a család az éves pihenésre, de az, hogy az hol történjen már a nők döntése. A megkérdezettek szerint az ilyen jellegű döntéseket a családok 2/3-ában a nők hozzák meg.

Azért a férfiaknak sem kell mindent feladniuk! Van egy terület, amit a NOK kutatás eredményei szerint még egészen biztosan nagyon sokáig maguknál tarthatnak: ez pedig az autó vásárlás. Ebben a kérdésben szinte 100%-ban (91%) a férfiak hozzák meg a végső döntést. A nőknek talán csak 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.07.23
A Bridgestone Corporation az egyetlen olyan világszintű olimpiai és paralimpiai partner, amelynek....
2019.07.23
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában az idei évben tovább folytatódik az M1-es autópálya....
2019.07.22
A Volvo Cars több mint 500 ezer autóját rendelte vissza ellenőrzésre világszerte egy hibás....
2019.07.22
Újabb generációkat boldogít a hármas legújabb változata. A ma még a tehetős üzletemberek céges....
2019.07.22
Az eddig még ritkasággal felérő vízbefecskendezést még tovább gondolták: az új szűrés révén....
2019.07.22
Husan Sodiqov Üzbegisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.07.22
Hercegszántónál egy kilépésre jelentkező kistehergépjármű csomagterében hat elektromos kerékpárt....
2019.07.22
- A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán....
2019.07.22
Növelte eladásait, bevételét és nyereségét a második negyedévben a dél-koreai Hyundai autógyár -....
2019.07.22
Évente nyolcvan ország mintegy kétszázezer ügyfelét fogja kiszolgálni a PSA-konszern 550 millió....