Lexus

A Lexus is ott volt a Concoursd’Elegance autós szépségverseny

2018.08.30.

Lexus modelljei a legendás, idén 67. alkalommal megrendezésre kerülő Pebble Beach Concoursd’Elegance autós szépségverseny is képviseltették magukat: ott volt a márka rekord rövid idő alatt ikonná vált luxus sportkupéja, az LC,Inspiration elnevezésű sorozatának legújabb tagja épp úgy, mint a kisméretű luxus SUV-ok piacát várhatóan hamarosan újra rajzoló UX crossover.

Fennállásának 21 évét azzal tette még emlékezetesebbé az utóbbi években luxusautó márkából igazi életmód márkává előlépő a Lexus, hogy támogatóként lépett fel a Pebble Beach Concoursd’Elegance autószépségversenyen, és itt mutatta be az LC Inspiration Series és az UX 250h koncepcióautókat. A rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye a „The Quail, A MotorsportsGathering” volt, itt leplezték le először a két koncepcióautót, melyek egymástól teljesen eltérő módon mutatják be a jövő luxusautóit.

LC InspirationConcept

A Lexus Inspiration sorozat tagjait több közös ismertetőjegy köti össze. Ilyen a merész formaterv, és azok az exkluzív tulajdonságok, amelyek olyan végletesen kifejezővé teszik ezt a zászlóshajó kupét.A Lexus Inspiration sorozatának második tagját Lobbanó Sárga fényezés és 21 colos, fekete színű, forgácsolt kerekek teszik különlegessé.

A sötét kerekek erős kontrasztot alkotnak a vibrálóan sárga fényezéssel, így az LC megjelenése már távolról is összetéveszthetetlen. A lenyűgöző kupé látványos kialakítását szénszálas tető és aktív hátsó légterelő teszik teljessé.Az LC Inspiration Series belső terét is számos különleges formai megoldás varázsolja izgalmassá. Ilyen az alcantarából készült sárga betét az ajtókárpitokban és a félanilin kárpitozású, sárga varratú túraülések. Ugyanilyen varratok díszítik a műszerfalat, a középkonzolt, és a kesztyűtartót is, így az egész utastér megjelenése teljesen egységes. A LC Inspiration Series koncepcióautót egy 471 lóerős, ötliteres V8-as motor hajtja, melynek ereje egy tízfokozatú automata váltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez. Nulláról hatvan mérföld/órára (96 km/óra) 4,4 másodperc alatt gyorsul, országúton 25 mpg (9,4 liter) az üzemanyag-fogyasztása. A gyártás megkezdésének időpontja jelenleg még nem dőlt el, csak később lesz bejelentve.

Egyedi Lexus UX 250h

Bár a márkakereskedésekbe csupán decemberben érkezik, a vadonatúj Lexus UX kompaktcrossoverére előremutató formája és luxus belső tere miatt már most is figyel a világ.Az UX 250h egyedi változatát a VIP AutoSalon cégnél Clark Ishihara készítette el, kifejezetten a Lexus számára.

A kocsi karosszériáját Oracal fóliázással vonták be, tetejére speciális csomagtartót szereltek, ami egy különleges kerékpárt szállít. A Lexus F SPORT szénszálas utcai kerékpárt az LFA szupersportkocsi gyártásával egyidejűleg készítették. Akárcsak az LFA-t, úgy a Lexus F SPORT kerékpárt is Takumi technikusok szerelik össze, és ugyanabból a szénszállal megerősített műanyagból (CFRP) készül, mint a szupersportkocsi karosszériája.

 A kiállításra készült egyedi Lexus UX 250h további módosításokat is kapott, olyanokat, mint a NIA Auto Design ABS légterelő kit, a Vossen VFS-1  kerekek és NittoInvo gumik, az Apexi N1 EXV csillapítós futómű, az Apexi N1-X FullCatback kipufogórendszer, vagy az InnoBase tetőcsomagtartó, keskeny villás, lezárható kerékpártartóval.

A Lexus emellett a márka teljesítményautóit jelölő, idén 10 éves fennállását ünneplő F-sorozat két limitált szériás tagját, a GS F Anniversary Editiont és az RC-F Anniversary Editiont (ez utóbbi egyetlen példányban Magyarországon is elérhető lesz) is kiállította, de ott volt zászlóshajója, a Lexus LS legfelsőbb kategóriás luxuslimuzin egy a márkakereskedésekbe szintén az év végén érkező vadonatúj luxus szedán, az ES egy-egy különleges, egyedi fényezést és kiegészítőket kapott darabja is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.15
Van az úgy, hogy egy autógyár tud röhögni magán. Így van ez a Hondánál, ami ötvenedik ausztrál....
2019.02.15
A Peugeot merészen elegáns négykerekűeket produkál, a nemzetközi porondon magasan jegyzik....
2019.02.15
Valery Aleksandrov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.15
Immár az ötödik egymást követő hónapban csökkennek az eladások, részben az új emisszió-mérési....
2019.02.15
A Škoda 102 600 járművet szállított ki ügyfelei számára januárban. A ŠKODA növelte forgalmát,....
2019.02.15
Az Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az E.on Hungária Zrt. Európa....
2019.02.15
Maranellóban mutatták be pénteken a Forma-1-es Ferrari istálló idei versenyautóját, amely az SF90....
2019.02.15
A kanadai BRP (Bombardier Recreational  Products) szabadidős termékei, quadjai, jet ski-i, a Sea....
2019.02.15
A nemsokára kezdődő és a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a magyar autóipar éves termelési....
2019.02.15
A helyszínen életét vesztette annak az autónak a sofőrje, amelyik árokba csapódott péntek reggel a....