Lexus

A Lexusnál beköszönt a sporthibridek kora

2018.11.15.

Környezettudatosságát megőrizve dinamikusabb fokozatba kapcsol a Lexus: a következő évtizedben minden eddiginél sportosabb modellekkel rukkolnak elő – egytől egyig hibrid hajtással.

Egyetlen prémium márkánál sem olyan magas fokú a hibrid modellek részaránya, mint a Lexusnál: az év első félévében a Nyugat- és Közép-Európában eladott modellek 95 százalékát öntöltő hibrid hajtáslánccal rendelték meg az ügyfelek. A Lexus minden más márkánál többet tett a prémium szegmensben a hibrid technológia elfogadtatásáért, most pedig a jelek szerint elérkezettnek látja az időt, hogy a tétet emelve ismét forradalmasítsa a piacot.

„A Lexus és a hibrid kapcsán mindenkinek az üzemanyag-takarékosság jut eszébe. A jövőben azonban szeretnénk tartalmasabbá tenni ezt a szinergiát, mind nagyobb hangsúlyt fektetve a hibrid technológiával megvalósítható sportosságra” – jelezte a márka lépésváltásának irányát Chika Kako, az UX projekt főmérnöke. „Szeretnénk kiaknázni a technológiából adódó teljesítményt, menetdinamikai előnyöket. Konkrétumokról természetesen nem beszélhetünk, a szándék azonban egyértelmű. A hibrid villanymotor megfelelő hangolásával teljesen megváltoztathatjuk az autó dinamikáját. Jelenleg ennek az optimális módjait tanulmányozzuk.”

Nem véletlen, hogy éppen az UX-ért felelős műszaki szakember beszélt ezekről a tervekről: a kompakt szabadidőjármű hangvételében és dizájnjában már most is ezt a megcélzott sportosságot közvetíti. Ez azonban csak a kezdet, Chika Kako a közelmúltban is megerősítette, hogy megfelelő kereslet esetén nincs elméleti akadálya egy különösen sportos verzió, az UX F megépítésének. „Ha azok az ügyfelek, akik rajonganak az UX-ért, valós érdeklődést mutatnak egy kifejezetten dinamikus verzió iránt, akkor magától értetődő módon komolyan meg kell fontolnunk ennek a lehetőségét.”

Ha tehát egyáltalán megvalósul, az UX F minden bizonnyal hibrid hajtásláncot kap. Ezzel azonban nem érne véget a történet, hiszen a TNGA platformból építkező, moduláris padlólemezeken belül könnyedén mozgatható lenne a nagyteljesítményű hibrid rendszer, így több modell is megkaphatja ugyanazt a hajtásláncot – természetesen egyedi adottságaihoz és a célcsoport igényeihez hangolva.

Chika Kako

„Folyamatosan fejlődik az elektromos meghajtás, és ezen belül meg kell találnunk azt az irányt, amelyik a leginkább megfelel a Lexus egyéniségének. Ha minden piaci szereplő ugyanarra mozdul el, elveszítik karakterüket. A villamosítás fantasztikus lehetőségeket teremt, ideális helyzetben vagyunk ahhoz, hogy feltérképezzük a benne rejlő potenciált” – tette hozzá Chika Kako.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.22
Arnold Schwarzenegger, a híres színész, Kalifornia egykori kormányzója, Ausztria szülötte a....
2019.05.22
A „Sötét zsaruk a Föld körül” című filmben vállalt főszerepét különleges űrexpedícióval ünnepli a....
2019.05.22
Április végén átlépte az ötmilliós határt az osztrák rendszámmal közlekedő személygépkocsi száma –....
2019.05.21
Hosszú múltra tekint vissza a BMW 3-as sorozata, és amíg mindenki az M3-ra csorgatja azt a....
2019.05.21
Annyira brit, annyira tisztelendő. Különleges modellel emlékezik legendás 59-es győzelmére az Aston....
2019.05.21
Erdogan Basol Törökországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.05.21
Az indiai járműgyártó jelentős nyereségcsökkenéssel zárta a március végével záródott pénzügyi....
2019.05.21
Skoda Octaviák és Audi A3-asok kerültek a rendőrség használatába a 2017 óta zajló amortizációs....
2019.05.21
A közlekedési lámpa információ szolgáltatás az idei évben indul Ingolstadtban. ..
2019.05.21
Három hónapra eltiltotta a rendőrség a vezetéstől azt a sofőrt, aki a 37-es számú főúton a tiltás....