Toyota Gazoo Racing

Magyar versenyző is indul az összeurópai TOYOTA GAZOO Racing Trophy második évadán

2019.03.09.
Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő TOYOTA GAZOO Racing Tropy résztvevői Európa-szerte rajthoz állhatnak a rally- és pályaversenyeken. A 80 000 euró összdíjazású küzdelmeken mindhárom TMG GT86 modell indulhat. A rögtön indulásának évében rendkívül népszerűvé váló bajnokságban az idei évadban egy magyar csapat is megméretteti magát. Enek részleteiről a csapat és a Toyota egy önálló sajtótájékoztató keretében ígért tájékoztatást.
 
A sikeres bemutatkozó évet követően – amikor a német Hermann Gassner Jr rallyversenyző összetettben nyert GT86 CS-R3 autójával – március 1-jén elindult a TOYOTA GAZOO Racing Trophy második idénye.
 
 
A tavalyi évhez hasonlóan minden TMG GT86 modellel versenyző pilótának lehetősége van nevezési díj fizetése nélkül részt venni a 80 000 eurós összdíjazású versengésben. Már most öt ország (Németország, Nagy-Britannia, Magyarország, Szlovénia és Svájc) több autósport szakágát képviselő versenyzője nevezett – köztük a tavalyi győztes Hermann Gassner Jr is –, de a következő hetekben további jelentkezésekre lehet számítani – így a bajnokságnak magyar résztvevője is lesz majd. Előzetesen annyit lehet tudni, hogy a csapat Toyota GT86 CS-Cup autóval száll majd versenybe az elsőségért, a részletekről azonban a Toyota és a csapat egy későbbi időpontban ígért tájékoztatást.
 
Március 1. és november 30. között a versenyzők bármilyen európai rally- vagy pályaversenyen elindulhatnak GT86 CS-Cup, CS-V3 racer vagy CS-R3 rally autójukkal, helyezésüknek megfelelően pedig pontokat gyűjtenek. Az idény végén összesítik a versenyzők 10 legmagasabb pontszámát, és ez adja majd a Trophy végeredményét. Az egyes versenyeken elérhető pontok száma a futam hosszától és az indulók számától függően eltérő. Azért, hogy a lehető legjobban megkönnyítsék a nevezést a pilóták és a csapatok számára, a TMG nem számít fel nevezési díjat, és nincsenek külön a Trophy részvevőire érvényes műszaki követelmények sem. Ezzel szemben a Trophyra benevező pilóták kedvezményes áron jutnak pótalkatrészekhez. 
 
 
A sikeres idényt követően az öt legjobb GT86 pilótát az alábbiak szerint díjazzák: a 2019-es TOYOTA GAZOO Racing Trophy győztese 30 000, a második helyezett 20 000, a harmadik 15 000, míg a negyedik és ötödik helyezett 10 000, illetve 5 000 eurót kap. Mindemellett a Toyota Deutschland GmbH további 1 000 eurót ajánlott fel a VLN, az RCN és a német rally bajnokság (DRM) egyes fordulóiban a legjobb helyezést elérő TMG GT86 pilótának.
 
 „Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Toyota Motorsport GmbH 2019-ben is támogatja az ügyfél motorsportot. Az első TOYOTA GAZOO Racing Trophy után érkező pozitív visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy a Trophy koncepciója működőképes. A tél során némiképp módosítottunk a díjazáson, illetve a pontozáson annak érdekében, hogy élénkítsük a versenyszellemet, és garantáljuk, hogy minden nevező azonos feltételekkel szállhasson ringbe. Reméljük, ismét sikeres és izgalmas idénynek nézünk elébe. Partnereinkkel, a Ravenollal, a PFC-vel és az IKmediával szeretnénk megalapozni a TOYOTA GAZOO Racing Trophy jövőjét” - írja a cég közleménye. 
 
 
A TOYOTA Motorsport GmbH
A Toyota Motorsport GmbH (TMG) 1979 óta működik a németországi Kölnben, s a vállalkozás folyamatosan bővülő tapasztalatokra tett szert a Rally Világbajnokságban, számos sikert aratva a két évtizeden át tartó versenyidőszakban. A TMG volt a bázisa a Formula 1-es (2002-2009) versenycsapatának is, amely számos előkelő helyezést szerzett. A TMG 2012 óta a Hosszútávú Világbajnokságon is részt vesz, s az így nyert tapasztalatok és kutatási eredmények révén nemcsak a motorsportokban és az autógyártási fejlesztések terén játszik vezető szerepet, hanem a TOYOTA Motor Corporation számára is értékes támogatást nyújt. Az utóbbi években a TMG jelentősen kibővítette ügyfél motorsport üzletágát – mind a rally, mind a pályaversenyek területén –, miközben minden aktivitását a következő alapelv hatja át: Az izgalmas versenyélmények alapja a csapatszellem és a fejlett technológia.
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.22
A nyári szünet végén újra aszfalton dübörög a Rallye1 mezőnye. Ózd és Salgótarján közösen ad....
2019.08.22
Dr. Kiss Jenő nyelvészprofesszort, a Magyar Tudományos Akadémia - rendes tagját kérdeztük az....
2019.08.22
Jelenleg még néhány modellen feláras, de pár éven belül alapvető felszereltség lehet minden Hyundai....
2019.08.22
Masoumeh Rahimi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.22
Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai....
2019.08.22
Kétsúlyos közelekedési baleset is történt kora délután. Az egyikben hat a másikban két teherautó....
2019.08.22
Izgalmas és sokrétű az automobilizmus! Ezt mutatja fel világpremierjeivel az Opel az idei....
2019.08.22
A Continental technológiai vállalat és a Vodafone telekommunikációs csoport Barcelonaban mutatta be....
2019.08.22
Három kategóriában 140 páros adta le nevezését a péntek este kezdődő és vasárnapig tartó Ózd-ralira....
2019.08.22
A Volkswagen Haszonjárművek márka az év eleje óta 300.300 kishaszonjárművet adott át ügyfeleinek.....