Győr

Magyarország egyik legkülönlegesebb körforgalma

2019.06.19.

Öt tonna súlyú kézilabdát állítottak fel Győrben, az egyik forgalmas csomópontban. Az Audi Hungaria által szponzorált női kézilabda csapat sikert-sikerre halmoz. A város így tiszteleg a Görbicz Anita vezette csapat előtt.

 

Győrben a női kézilabda töretlen népszerűségnek örvend. A csapat itthon és külföldön is verhetetlen. Az Audi Hungaria jóvoltából évről-évre világsztárokat vásárolnak, akik a Bajnokok Ligája mellett a hazai bajnokságban sem találnak legyőzőre. Háromszor nyerték meg zsinórban a legrangosabb kupát, s június elejétől immár körforgalma is van a csapatnak, ahogy az átadón Bartha Csaba, az Audi ETO elnöke fogalmazott.

A szerkezet összsúlya megközelíti az öt tonnát. Fotó: MTI - Krizsán Csaba

A labda vázszerkezete elektrosztatikusan porfestett acél zártszelvényből készül, magassága 5,5 méter, szélesség 8 méter. Erre került a lemezborítás, melyre az Audi Arénát, a csapatot, a szurkolókat ábrázoló fotókat nyomtattak. A szerkezet összsúlya megközelíti az öt tonnát.

A műszaki megoldások lehetővé teszik a körforgalomban található köztéri lámpatest megközelítését, a karbantartási-szerelési munkák elvégzését, illetve ha szükséges, az egyes lemezrészek cseréjét, a fotók aktualizálását.

A labda körüli területet füvesítették, illetve alacsonycserjékkel ültették be, a növények gondozását automata öntözőrendszer segíti.

A műtárgy elkészültét Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata finanszírozta, a kivitelezés nettó 23 millió forintba került.

Az egyedülálló műtárgy Győrben az Ipar út – Szigethy Attila út – Fehérvári út találkozásánál lévő körforgalomban látható. Ez egy háromsávos turbó körforgalom, aki Szabadhegynél lehajt az M1-esről s elindul a város felé, kikerülni sem tudja. Vagy aki éppen a városból indul az autópálya bécsi vagy budapesti felhajtójához, az is láthatja.

2015-ben indult el Győrben a körforgalmak felújításának programja, azóta számos csomópont szépült meg, gazdagodott valamilyen műtárggyal. Ez a mostani az egyik leglátványosabb beruházás.

Az elmúlt évben szépült meg a Kuopio park mellett, a Kodály Zoltán és a Földes Gábor út kereszteződésében lévő csomópont, ide rozsdamentes acélból készült, kört formázó növényfuttatót építettek. Ugyancsak 2018-ban készült el az Új Bácsai út körforgalmában az EYOF-kockaként ismertté vált alkotás, amely a 2017-ben Győrben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak állít emléket. 

Bízunk abban, hogy a körforgalomban közlekedők csak egy pillantást vetnek a kézilabdára, s nem kerül veszélybe a biztonságos közlekedés – fogalmazott az átadáson Győr olimpia bajnok polgármestere, Borkai Zsolt.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.07.20
Franciaországban júniusban a kerékpározás került a közlekedésbiztonsági tevékenységek középpontjába....
2019.07.20
Az utolsó években támadt fel a trend, hogy az emberek egyedül kezdtek el utazni, és ezzel....
2019.07.20
A Fiat Chrysler Automobiles CEE Kft. a Magyarország Autója 2020 díjra nevezte a Fiat Tipót és az....
2019.07.20
„Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző” képesítést vettek át ünnepélyes keretek között a....
2019.07.20
Az idén 100 éves Citroën alapítása után már néhány évvel megjelent Magyarországon. ..
2019.07.20
A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) világbajnoksága Szlovákiában volt májusban, és a Czech....
2019.07.20
A hetvenes és nyolcvanas években szárnyalt az autótervezők fantáziája. Nem véletlen, hogy ekkor....
2019.07.20
Az új vezető 2019. augusztus 16-tól tölti be elnöki tisztségét az igazgatótanács élén.   ..
2019.07.20
A Lamborghini SUV-jából, az Urusból 4.553 darabot adtak el idén január eleje és június vége között....
2019.07.20
Az egykori NDK-ban évtizedeken át gyártott Trabant személyautó az eltelt évtizedek alatt egy letűnt....