Toyota Corolla

Maximális minősítést kapott az új Toyota Corolla a japán NCAP tesztjén

2018.12.18.

A JNCAP által kiadott legkiválóbb, ASV+++ besorolást kapta meg az új Toyota Corolla, köszönhetően a második generációs Toyota SafetySense biztonsági csomag alkalmazásának.

A fejlett biztonságú jármű (Advanced SafetyVehicle, ASV) kategória legmagasabb, tripla pluszos besorolását kapta meg a legújabb generációs Toyota Corolla a japán NCAP szervezet* átfogó utas- és gyalogosbiztonsági vizsgálatán. Az idei évben létrehozott ASV+++ besorolás arra utal, hogy az autó nem csupán a korábbi, mechanikus védelem terén mutat kiemelkedő teljesítményt, de minősítése során a gyalogosokat éjjel és nappal felismerő, az ütközés kockázatát automatikus fékezéssel csökkentő rendszer, a véletlen gyorsítás ellen védő berendezés, valamint a nagyteljesítményű első világítás hatékonyságát is vizsgálták és pontozták.

A JNCAP az év során vette górcső alá a legújabb generációs Toyota SafetySense vezetőtámogató biztonsági csomaggal, valamint a parkolás során felbukkanó akadályoknál automatikusan lassítani képes, intelligens szonárrendszerrel felszerelt Corolla Sport modellt, amely minden más vizsgált járműnél magasabb pontszámokkal teljesítette az összetett vizsgálatot. Az exportpiacokon egyszerűen ferdehátú Corollaként forgalomba kerülő típus különlegessége, hogy új generációs Toyota SafetySense rendszere éjjel is képes megbízhatóan észlelni a gyalogosokat – ez különösen fontos a szigetországban, ahol a halálos gázolások 70 százaléka sötétben történik. A Toyota belpiacos modellpalettájának jelenleg hét tagja kínálja a legfrissebb Toyota SafetySense csomagot, a technológiával felszerelt típusok száma pedig folyamatosan nő, és fokozatosan vezetik be a globális modellekbe.

A Toyota integrált biztonság-menedzsment koncepcióján alapuló technológiákkal és megoldásokkal teszi mind biztonságosabbá gyártmányait. A vállalat végső célja, hogy nullára csökkentse a halálos kimenetelű, illetve testi sérüléssel járó balesetek számát.

Nem ez az első alkalom, hogy az új generációs Toyota Corolla maximálisan teljesít a hatósági előírásoknál szigorúbb, független biztonsági szervezetek vizsgálatán. Az ausztrál ANCAP idén augusztus végén közzétett tesztjén az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítést szerezte meg az ötajtós családi modell. A felnőtt utasvédelem terén 96 százalékot, a gyermek utasvédelem terén 86 százalékot teljesített az autó, a gyalogosvédelmi vizsgálatot 86 százalékos eredménnyel zárta, a biztonsági segédrendszerekre adható 13 pontból pedig 9,9 pontot (76%) szerzett meg.

Az új Corolla gyalogosfelismerő rendszere működés közben az alábbi videókban tekinthető meg:

https://youtu.be/kTviwFIO1Rg

https://youtu.be/EePWfZbQdCM

https://youtu.be/T6Xlkrs08QA

A JNCAP programot 1995-ben indította útjára a japán földgazdálkodási, infrastrukturális, közlekedésügyi és turisztikai minisztérium, valamint a nemzeti autóbiztonsági és áldozatsegítő ügynökség. A teszt a japán piacon elérhető személygépjárművek balesetmegelőző képességét, passzív (ütközésvédelmi) biztonsági teljesítményét, valamint gyalogosvédelmi képességét méri.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.20
Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak forgalomba Budapesten, az első tizenhat....
2020.01.20
A szakszerű javítás a csere lenne, de az több mint 260.000 Ft-ra rúg. Ki fizeti a révészt? ..
2020.01.20
Úgy tűnik, a Manchester City katalán edzőjének folyamatosan meggyűlik a baja Nagy-Britanniában a....
2020.01.20
Borta Ambrozie Ovidiu Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.01.20
A kecskeméti Neumann János Egyetem és a baden-württenbergi Albstadt-Sigmaringen Egyetem 36....
2020.01.20
A francia PSA autóipari csoport eladásai tíz százalékkal csökkentek tavaly a 2018-as értékesítési....
2020.01.20
- A gyorsaságimotoros-világbajnokság (Moto GP) jogtulajdonosaként nemzetközi utánpótlás....
2020.01.20
- A Magyar Suzuki Zrt. 2020-tól kizárólag hibrid meghajtású gépkocsikat gyárt Esztergomban az uniós....
2020.01.20
Gyakorlatilag az egész világ, de különösen az autóipar első számú témája manapság a szén-dioxid.....
2020.01.20
A Ford bejelentette, hogy 42 millió eurós beruházással fejleszti tovább a Valencia üzemet, tovább....