Ford Mustang

Megtetszett a Mustang Európának

2018.04.05.

A világ egyik leghíresebb, legvágyottabb és legismertebb autótípusát a Ford Mustangot 1965 óta gyártják. Első három generációja nem csupán a Kádár rendszer súlytotta Magyarországon, de Nyugat Európában is egzotikumnak számított, hiszen hivatalosan nem forgalmazták a leghíresebb Fordot az öreg kontinensen. Természetesen ettől függetlenül egész Európában és a rendszerváltás után hozzánk is szivárogtak szürke import révén Mustángok. Érdekes és érthető, hogy legnagyobb számban a nem annyira sármos és dögös harmadik, negyedik generáció modelljei. Ezeket amelyeket nyílván olcsóbban lehetett használt autóként megvásárolva több-kevesebb nehézség árán Európába juttatni. Az igazi Mustang életérzés Európának és Magyarországnak is inkább csak a filmvásznakon és az interneten volt átélhető egészen 2015-ig, amikor is a "One Ford" koncepció jegyében - miután a Fiesta és a Focus áthajózott Amerikába - a Mustang behajózott Európába. Elképesztő pillanat volt, amikor 30 év után a Ford Mustang bemutatkozását követően magyar kereskedésekben, vadonat újan, gyári garanciával lehetett megvásárolni a világ egyik legvágyottabb, és nem mellesleg legelérhetőbb árú izomautóját. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Ráadásul a 2015-ben megjelent hatodik generáció minden idők egyik legszebb, legharmónikusabb Ford Mustangja, amely elérhető az igazán dögös és autentikus V6-os motorral, de a kompromisszumokra is hajlandók akár egy kisebb, takarékosabb ecoboost erőforrással is hazavihették a legendás formájú sport autót. Volt is nagy Mustang hisztéria. Csak a legjobb, legnagyobb, legrégibb magyar Ford kereskedők kapták meg a jogot a forgalmazásra, és bizony utoljára talán a szocializmus idején banánért tolakodtak úgy az emberek mint a magyar piacra limitált darabszámban eljutott Mustangokért. 

Az Európába is megérkezett Mustang zsenialitása abban állt, hogy tökéletesen hű maradt hagyományaihoz: 30 éves világra szóló legenda, dögös külső, sportos menettulajdonságok, ugyanakkor mindennapos használhatóság és elérhető ár. Ettől függetlenül voltak akik meggyőződéssel állították, a 30 éve "Mustangra kiéhezett" magyar társadalom tagjai közül az a néhány tucat, vagy legfeljebb néhány száz ember aki vágyik a legendára, esetleg hirtelenjében magával ragadja a Mustang hevület, vagy olyan jó módú, hogy bőségesen belefér a "kollekciójába" egy külön autó 15 millióért, nos tehát mindezek megveszik maguknak különböző okokból vágyott autójukat aztán kifullad a Mustang iránti igény. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Úgy tűnik azonban a küszöbön álló facelift előtt, vagy esetleg már arra várva folyamatossá vált az autó iránti érdeklődés és lelekesedés. Nem régiben zárult minden idők legsikeresebb AMTS tuning showja, ahol nem csak a régi legendás amerikai modellekből, de immáron a mostani "világ-Mustangból" is gyönyörű kollekció sorakozott. Mára egyértelműen kiderült: nem csupán, csupán csak egy "egzotikus zárvány" lesz az európai és azon belül a magyar piacon a Ford Mustang. Sokkal inkább azon ritka sikertörténetek egyike, ahol egy nagy amerikai legendát úgy sikerült meghonosítani Európában, hogy azt nem akarták meghamisítani, kiüresíteni, ellaposítani. Aki ma 2018-ban egy Magyarországon újonan vásárolt hatodik generációs Ford Mustanggal suhan az M3-as autópályán ugyan azt a legendás életérzést tudhatja magáénak mint aki valamikor a hatvanas évek második, vagy a hetvenes évek első felében ugyan ezt tette Amerikában a 66-os úton. Ritka dícséretes dolog ez, hiszen pontosan tudjuk mi általában a legendák szomorú sorsa.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.01.19
A hétszeres világbajnok fia csatlakozik a Ferrari Driver Academy-hez – jelentette be az olasz....
2019.01.19
A Škoda 2017 elején mutatta be a zászlóshajóját a Kodiaq-ot. Noha a kínálatban már volt egy....
2019.01.19
Tovább folytatódik az egykori Renault-Nissan vezér Carlos Ghosn körüli botrány, számolt be róla az....
2019.01.19
Armen Hamonangan Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.01.19
Kulcs térségében váltakozó irányban, félpályán halad a forgalom – írta a police.hu. ..
2019.01.19
Nagy bejelentést tett a népszerű autóversenyző, aki szokásához híven tréfálkozott is egyet. ..
2019.01.19
2019-től egy frissen alapított, de hatalmas tapasztalat birtokában lévő versenyistálló képviseli a....
2019.01.19
Belgiumban, a Brüsszeli Autószalonon mutatta be a Ford a külső-belső dizájnelemekkel megújított, új....
2019.01.19
Az európai jogszabályok egyértelmű irányt mutatnak: minél zöldebb autókra van szükség, azonban az....
2019.01.19
Legalább nyolc teherautó égett ki szombat hajnalra virradó éjjel Vecsésnél – írta a....