ICDP

Mit vár az ICDP 2019-től?

2018.12.27.

Az ICDP minden évben új kutatási programot indít, a 2018-as év végével pedig az eddigi program is lejár és új területeken vizsgálódnak majd a kutatóik. Kis előretekintésként nézzük meg, mire számíthatunk 2019-ben.

Viszont előtte érdemes lehet ismét pár szót szánni magára az ICDP-re. Mi ez? Mit csinálnak? Kik ők?

Az ICDP (International Car Distribution Partnership) egy nemzetközi kutató- és tanácsadószervezet, ami a gyártókat érintő alapvető kérdések vizsgálata mellett elsősorban a kereskedelemre és az aftersales-re koncentrál. Köszönhetően az Európa számos országából érkező, valóban kiváló kutatóknak, a kiterjedt kapcsolati hálónak és a több évtizedes tapasztalatnak, a szervezet a maga nemében egyedülálló.

De miért foglalkozunk azzal, amit csinálnak? Nos, azért, mert az Autószektor nem csak az átlag olvasónak készül, hanem a szakmának. A szakmát pedig pontosan azok a kérdések érdeklik, amiket az ICDP boncolgat. Márpedig náluk mélyebben és alaposabban senki sem vizsgálódik, így nem lehet kérdés, hogy az ICDP anyagait feldolgozzuk.

Az ICDP kutatói elsősorban brit, francia, német és olasz szakemberek, de a globális projektekben brazilok és kínaiak is részt vesznek. Földrajzilag elsősorban az 5 nagy európai piacra koncentrálnak (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország), valamint minden évben külön tanulmányt készítenek a brazil és a kínai autóipar újdonságairól is. 

Nézzük hát, mit is fogunk feldolgozni a következő év során!

A vásárlók

Gyárthatnak akármilyen, akármennyi autót, ha nincs aki megvegye és használja őket. Épp ezért az ICDP kutatási terveinek mára elmaradhatatlan része az vásárlók viselkedésének elemzése. Hogyan kezdenek el tájékozódni? Mi alapján döntenek? Fontos, hogy az autó saját tulajdonban legyen? Elképzelhető, hogy a kereskedőket kikerülve, online vásároljanak autót?

Értékesítési csatornák

Mire számíthatnak a kereskedők? Működőképes az online értékesítés koncepciója? Hogyan fognak átalakulni a kereskedői hálózatok? Ezekre a kérdésekre egytől egyig választ kapunk majd a következő év során.

Aftermarket

Mi vár az aftermarket elhanyagolt, mégis létfontosságú területére? Milyen hatása lesz az elektromos autók terjedésének, az önvezető autóknak és a hálózatba kapcsolt járműveknek? Mire számíthatnak a szervizek, legyen szó magánvállalkozásra, vagy éppen márkaszervizről?

Szabályozás

Az új technológiák új szabályokat igényelnek. Kié lesz az adat, ami a hálózatba kapcsolt járművek küldenek? Hogyan szabályozzuk az önvezető autókat? Valóban megoldást jelentenek az elektromos autók a környezeti problémákra?

Az itt felsorolt témakörök csak egy részét képezik az ICDP kutatási területeinek, ugyanakkor jól mutatják, hogy a szervezet mennyire széles spektrumon vizsgálja az autóipart. Nem kérdés, hogy eredményeik tartogatnak majd izgalmas újdonságokat, amelyekről egytől-egyig beszámolunk majd 2019-ben is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.20
A Scania működési bevétele 2019. január-márciusa között 27 százalékkal, azaz 4207 millió (3315)....
2019.05.20
- Elfogadta a német törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarája (Bundesrat) az....
2019.05.20
Tovább szigorítja az ellenőrzést a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.: már menet közben is....
2019.05.20
Megkezdték Japánban a sinkanzen szuperexpress legújabb prototípusának tesztelését, a szerelvény....
2019.05.20
Szlovákiában tervezi gyártan elektromos kisautó modelljeit a Volkswagen az Automotive News Europe....
2019.05.20
A kétszeres Forma-1-es világbajnok spanyol Fernando Alonso nem indulhat a vasárnapi, 103.....
2019.05.20
Az ABB FIA Formula E bajnokság új biztonsági autójaként debütáló BMW i8 Roadster Safety Car a....
2019.05.20
- Befejezte a vitatott 737 MAX típusú repülőgépek szoftverjének frissítését - jelentette be a....
2019.05.20
Magyarország területén május 17-én 0 órától 2019. május 19-én 24 óráig a rendőrök 148 személyi....
2019.05.19
Az újkori autóipar forradalmának időszakát éljük. Ez a velünk élő revolúció egy szemléletbeli....