modellek

Modell: Syma X8W

2016.04.19.

Napjainkban egyre népszerűbbek a drónok, akár hobby akár üzleti tevékenységről van szó. A hobby kategória felső osztályát képviselő Syma X8W egy nagyon jó választás amennyiben nem egy megszokott méretű quadcoptert szeretnénk.

Szerző: Kiss László

Már a nagyméretű doboza is figyelemre méltó, egyik oldalon fekete másik oldalon fehér színben látható a drón. Ebből két színből tudunk választani vásárlásnál, mindenki ízlése szerint. A dobozt kinyitva szembetűnő milyen nagy is valójában a jármű. Ahhoz hogy elférjen a dobozában félig lecsupaszított állapotban csomagolják. A rotorlapátokat, a kamerát, a talpakat, és a rotorlapát védőket külön fel kell szerelnünk, ezekhez mellékelik a szükséges csavarokat és csavarhúzót. Beszerzés után, amíg ezeket a feladatokat elvégezzük gépen addig töltsük fel az akkumulátort a csomagban mellékelt hálózati töltő segítségével. A 7,4v-os  2000mAh-es Lipo akku feltöltése kb. 3 órát vesz igénybe. Teljes töltéssel 9-10 perces repülési időre számíthatunk. A 4 db rotorlapát meghajtásához négy darab szénkefés motor, áttételen keresztül szolgáltatja az erőt. A 4 karon lévő pozíció lámpák egyaránt megtalálhatók alul és felül. Elöl piros, hátul zöld színben. Így akár szürkületben, vagy éjszaka is magabiztosan irányíthatjuk a Syma X8W-t. A gép teljesen összeszerelt állapotban rotorlapát védőkkel együtt 50cm széles, 50cm hosszú és 19cm magas. 

A felszálló súlya 600gr. Ezekből a számokból is látszik, hogy nem kis gépről beszélünk. A 600gr-os súlynak köszönhetően az általános szélmozgásnak már jól ellenáll. A hosszú talpakkal magas fűben is biztonságos a le és a felszállás, illetve a kamera is biztos magasságban a gép alján. Méretéből adódóan kültérben javasolt használni. Szobában repülve kicsit szűkös lehet számára a hely. 

A teljes üzembe helyezéshez még szükségünk van 4db AA elemre amiket a távirányítóba kell elhelyeznünk. A távirányítón található telefontartó csipesz a nagyobb méretű okostelefonokat is fixen tartja. Mielőtt repülnénk, ne felejtsük el, telepíteni a telefonunkra a Syma FPV alkalmazást. Ez a program Android és IOS operációs rendszeren is elérhető. Ezen alkalmazáson keresztül fogjuk elérni a 2Mp-es wifi-s kamera képét. 

A kamera dőlésszöge változtatható, amit felszállás előtt manuálisan tudunk beállítani. Ahogyan már megszoktuk a Syma gépektől itt elérhető a 360 fokos looping, illetve az irányítást segítő headless (iránytartó) mód. A távirányító bekapcsolása után, a feltöltött akkut csatlakoztatjuk a quadcopterhez, és már indulhat is a repülés. Addig, míg nem tanultuk meg gép irányítását, ajánlott nagyobb területen próbálkozni a repüléssel az esetleges ütközések elkerülése miatt. 

A Syma X8W drón elkápráztatja vezetőjét, és nézelődőt egyaránt. Attól sem kell félni, ha esetleg ütközünk és megsérül a gép, mert a különböző cserealkatrészek beszerezhetők hozzá és egy röpke javítás után indulhat újra a repülés.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.25
A szombati nap végén az első három helyezettet 7 másodperc sem választja el egymástól. ..
2020.01.25
Két különkiadással üdvözölte az újévet a Lexus Japánban. Az NX szabadidőjármű bronzszínű kivitele....
2020.01.25
Újabb szelettel bővítette okosotthon vízióját a Renault, ami szorosan kapcsolódhat a Nissan korábbi....
2020.01.25
A Francia Kerékpáros Szövetség és a Közlekedésbiztonsági szervezet (Sécurité Routière) megújítja....
2020.01.25
Shang Jun Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.01.25
Alighogy bejelentette a Toyota a Yaris vadonatúj generációjának idei őszi érkezését amelyben a....
2020.01.25
Az olasz hatóság által körözött munkagépre bukkantak a rendőrök a csengersimai határátkelőhelyen –....
2020.01.25
A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien tavaly több mint 70.000 embernek tartott....
2020.01.25
Az Egyesült Királyság több városában légszennyező anyagokat elnyelő buszokat állítanak forgalomba....
2020.01.25
Már egy éve vártunk arra, hogy itthon is kipróbálhassuk a legnagyobb elektromos Volkswagent, a....