Modell

Munkagépek kicsiben

2016.07.14.

Mikor bújik elő a felnőtt férfiből a kis gyermek, aki ott ólálkodik mindig hátul a fejünkben? Nos, például, amikor hatalmas munkagépeket lát. Nem nagyon van izgalmasabb egy kisfiú számára, mint a hatalmas munkagépek látványa, hangja, illata és úgy maga a gép minden porcikáját átjáró erő érzése. Ez az érzés pedig bizony, bizony felnőtt korban is ott van még sokunkban.

Szerző: Nagy Lajos

A Hobby Engine gépei a bennünk élő kis gyerekekre hat. A Modell & Hobby-tól kaptunk kipróbálásra egy 1:12 méretarányú exkavátort és egy 1:24 méretarányú bánya földmozgató dömpert. A két gép jelentős méretaránybeli különbsége, a modellek esetében nem igazán szembetűnő.

Kezdjük a tesztelést az exkavátorral vagy egyszerűbben a markolóval.

A hernyótalpas monstrum 74 centi hosszú és 49 centiméter magas. Minden szükséges kiegészítőt megtalálunk a dobozában, ami a használatához szükséges. Akkumulátor, töltő, távirányító és elem a távirányítóhoz. Az első, ami feltűnik a gépen, az a finom koszolás és a gumis hernyótalpak, amik valóban élethűvé teszik a modellt. Az emelőkart minden irányban tudjuk mozgatni így valóban realisztikus módon tud markolni. Továbbá, 360 fokban köbe tudjuk fogatni a tornyot. A hernyótalpakat úgy vezéreljük, mint egy tankot, tehát van egy jobb és egy bal oldalunk, ha mindkét kart előre nyomjuk, előre megy, ha az mindkettő hátra akkor pedig hátra. Ha ellentétesen, akkor fordulunk. Elsőre lehet kicsit szokatlan, akinek még nem volt ilyen dolog a kezében, de nagyjából 5 perc sem telik és profik leszünk a vezetésében.  

Itt kezd látványossá válni miért is kerül ez a markoló egy mosógép árába. A markolás szép folyamatos, nem darabos rángatós. Szépen fel, szépen le. Egyenletesen lehet irányítani és közben tényleg elmerülhetünk a játékban. A karon lévő lámpának hála, ha valaki igazán adni akar az érzésnek, akkor megvárja a sötétet, és nosza, az éjszakai rakodás is megvan.

Miután kimarkoltuk a földet, ezt valamivel el is kell szállítani. Erre alkalmasabbat sem találhatunk a dömpernél.

Dömperünk hatalmas, majd ötven centiméter hosszú és huszonkettő centiméter széles. Egy nagyon jó fogású 2,4Ghz távirányító jár hozzá. Ami már probléma nélkül használható más gépek mellet is, nem fogják egymást zavarni a frekvenciák. A gépen az alsó lámpák világítanak, valamint van előre és hátramenet, természetesen tud kanyarodni és a billentés is működtethető. 

A jármű külső része itt is gyárilag koszolt. Stílszerűen homokkal van bekenve és ettől még látványosabb a dömper. A gyártó a gép apró részleteire is figyelt, illetve az egész gép összhatása meglepően szép, méretarányos. Bár a kerekek nem igazi gumik, itt ez nem igazán fontos mivel a valódi óriásoknál se igen tudnánk benyomni a gumi falát. A markolónkkal nyugodtan belepakolhatunk és vihetjük vele a szállítmányt.

A modell csomagjában mellékelik hozzá a távirányítót, az akkut és az akkutöltőt . Ennél a gépnél nem kapunk a csomagban AA elemeket, ezekből 6 darabot kell beszereznünk a távirányítóhoz.

Ahhoz, hogy a gyerkőccel otthon a homokozóban játszunk, egy kicsit bele kell nyúlni a zsebünkbe, ám cserébe igen csak értékálló, látványos és profi gépeket kapunk, amik tényleg nem csak a polcon mutatnak jól. Valamint ennél jobb szórakozást nehezen találunk a homokozóban a gyermekünkkel.

A bemutatott munkagépek megvásárolhatók a Modell & Hobby Szaküzleteiben. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.20
Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak forgalomba Budapesten, az első tizenhat....
2020.01.20
A szakszerű javítás a csere lenne, de az több mint 260.000 Ft-ra rúg. Ki fizeti a révészt? ..
2020.01.20
Úgy tűnik, a Manchester City katalán edzőjének folyamatosan meggyűlik a baja Nagy-Britanniában a....
2020.01.20
Borta Ambrozie Ovidiu Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.01.20
A kecskeméti Neumann János Egyetem és a baden-württenbergi Albstadt-Sigmaringen Egyetem 36....
2020.01.20
A francia PSA autóipari csoport eladásai tíz százalékkal csökkentek tavaly a 2018-as értékesítési....
2020.01.20
- A gyorsaságimotoros-világbajnokság (Moto GP) jogtulajdonosaként nemzetközi utánpótlás....
2020.01.20
- A Magyar Suzuki Zrt. 2020-tól kizárólag hibrid meghajtású gépkocsikat gyárt Esztergomban az uniós....
2020.01.20
Gyakorlatilag az egész világ, de különösen az autóipar első számú témája manapság a szén-dioxid.....
2020.01.20
A Ford bejelentette, hogy 42 millió eurós beruházással fejleszti tovább a Valencia üzemet, tovább....