5 tengelyen - biztos kézzel

A nagy kamionos versenyen egyetlen női sofőr küzd az 1 milliós fődíjért

2015.08.30.

Egyetlen női jelentkező vállalta csak az 5 tengelyen-biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetést az idei országos kamionversenyen, amelyen a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK-OBB 1 millió forinttal jutalmazza majd a legjobb magyar kamionost. A 47 éves, két gyermekét egyedül nevelő, kijokushinkai karatéban sárga öves versenyzőnő előtt semmi sem lehetetlen, hiszen meggyőződése, hogy a női sofőrök sokkal óvatosabbak és fegyelmezettebbek, mint férfitársaik.

Augusztus 14-én éjfélkor zárult le a NiT Hungary és az ORFK-OBB által meghirdetett 5 tengelyen-biztos kézzel kamionos verseny jelentkezési határideje, amelynek során a 230 regisztrálóval sikerült megduplázni a tavalyi jelentkezők számát. Az egy millió forintos fődíjjal járó idei versenyen a jelentkezők közül ugyan most csak egyetlen hölgy vállalta a megmérettetést, de a félelmet nem ismerő Lipcsei Éva mégis igazi kihívást jelenthet a férfi versenytársak számára.

Éva 10 évig kamionozott többnyire egyedül a volánnál és nemegyszer került olyan váratlan helyzetbe, ahol szükség volt 3 és fél évig tanult karatés harcművészeti tudásának bevetésére is. A kajak-kenuban 8 évig élsportoló, ifi diszkoszvetésben bajnok, 2 gyermekes családanya hisz abban, hogy egyes helyzetekben a női kamionsofőrök sokkal ügyesebbek.

 „Az utakon a hölgyek általában sokkal fegyelmezettebbek, mint férfitársaik. Míg a férfi kamionsofőrök egy nagy út előtti napon képesek éjszakába nyúlóan dorbézolni, a nőknél ilyet nem tapasztaltam, mert sokkal óvatosabbak. Máskor pedig, ha például vaskalodát kell lekötni, sokkal figyelmesebbek, mint a fiúk, akik időnként lazán elindulnak, mindenfajta körültekintés nélkül.” – árulta el Lipcsei Éva, aki az egymilliós fődíjat önképzésre költené - többek között német nyelvtanfolyamra - amelynek során könnyebben eligazodna a szakmájában.

Magyarországon mindössze néhány tucat női kamionsofőr van állományban, többségük a Kamionos csajok az utak királynői Facebook csoportjában található meg, innen értesült Éva is a felhívásról. A rangos verseny online selejtezőjét augusztus 30-án, vasárnap rendezik meg, ahonnan a legjobb 40 kamionos jut majd tovább az elődöntőbe.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.07
Lezárták a Róna utcát a Szugló utca és az Újvilág utca között, az Egressy út felé vezető oldalon. ..
2019.12.07
Ez több mint egy könyv, ez minden korábbi magyar autókról és motorokról szóló krónikáknál gazdagabb....
2019.12.07
2019 első hat hónapjában különösen jól fogytak a villanyautók, főleg a Tesla Model 3 iránt ugrott....
2019.12.07
Tasser Friedrich Olaszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.12.07
A SUV új generációja nyerte el a 2019-2020. év Japán Autója (Japan Car of the Year) díjat a Mazda3....
2019.12.07
Még soha annyi autót nem értékesített a német gyártó egy hónapban, mint most, elsősorban a kínai,....
2019.12.07
A Magnus Aircraft Zrt. üzeme a jövő év elejétől teljes kapacitással üzemel, és már megrendelték az....
2019.12.07
A dél-koreai autógyár 51,35 milliárd dollárt szán erre a célra a következő hat évben. ..
2019.12.07
Mit tud kezdeni az európai autóipar azzal az ellenérzéssel, amely a klasszikus –belsőégésű –....
2019.12.07
A világ legnépesebb országa állami támogatást nyújthatna a jövőben az ott gyártott Tesla autókért,....