Audi e-Tron

A nagyszínpadon az Audi e tron prototípus

2018.07.10.

Egészen újszerű dimenzióban élvezhetik igényes környezetüket az Audi e-tron prototípus vezetője és utasai. Nagyvonalú térkínálata és elegáns, visszafogott dizájnja mellett az Audi első tisztán elektromos hajtásrendszerű modellje különösen csendes és nyugodt utasteret kínál, ami a Bang & Olufsen 3D Premium Sound System térhangzású audio-berendezés számára is ideális feltételekkel szolgál. A felsőkategóriájú SUV-modell a kezelés- és kijelzőtechnika új, digitális élményével is szolgál, egyben az első sorozatgyártású modell, amely virtuális külső visszapillantó tükrökkel is készülhet.

A koppenhágai Royal Danish Playhouse színpadán mutatja be a négykarikás márka első ízben az Audi e-tron prototípus utasterét. Ahol máskor színészek és más művészek lépnek fel akár 650 néző előtt, a rivaldafény most csakis a tisztán elektromos hajtásrendszerű, felsőkategóriájú SUV-modellre irányul. Külsőleg még e-tron specifikus álcaruhájában mutatja be az Audi e-tron prototípus sokoldalú utastérkialakítását a nagyközönség előtt – a balett-táncosok könnyedségével, a karakterszínészek intelligenciával és az operaénekesek rendkívüli színpadi teljesítményével.

Az elektromos SUV-modell a koncerttermeket idéző, különleges hangzásélménnyel szolgál, kívánságra a Bang & Olufsen Premium Sound System háromdimenziós térhangzásával kényeztetve vezetőjét és utasait. A zene itt pontosan úgy szólalhat meg, ahogyan eredetileg rögzítették – azaz mesterséges effektek nélkül –, amiről 705 watt teljesítményű erősítő és összesen 16 hangsugárzó gondoskodik.

Az Audi e-tron prototípus utasterének formavilágát elöl a tágas „wrap-around” ív határozza meg, amely hangsúlyos vízszintes vonalakkal a műszerfal teljes szélességében végighúzódik, egészen az ajtókárpitok szoborszerűen plasztikus formáiig. Az ívmotívum harmonikusan integrálja az extrafelszerelésként rendelhető virtuális külső visszapillantó tükrök képernyőit és a műszerfal árnyékolóját, amely a karcsú kijelzőfelületével vizuálisan szabadon álló hatást keltő, s az alapkivitelhez tartozó Audi virtual cockpit fölé nyúlik. A virtuális külső visszapillantó tükrök az Audi e-tron prototípus sorozatgyártású változatában tartják világpremierjüket – immár új szintre emelve a járműbeli digitalizációt.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.07.21
Az újrahasznosított műanyagok - például horgászhálók vagy pet-palackok a műszerfalban vagy a....
2018.07.21
Brezony Csilla Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.07.21
A hazai közönség előtt szereplő Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája nyerte....
2018.07.21
Környezetvédők hívták fel a Toyota figyelmét arra, hogy a cég megaberuházása a kihalás szélére....
2018.07.21
Nem születtek értékelhető eredmények a Forma-1-es Német Nagydíj szombati, harmadik szabadedzésén az....
2018.07.21
Zavarba ejtő kocsi a Honda Jazz: miközben sokan kisautóként könyvelik el, valójában már korántsem....
2018.07.21
Halálra gázolt egy embert a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat Kőbánya-Kispestnél, a jól....
2018.07.21
Jövőre Japánban debütál a Hino világelső hibridje, amely navigációs adatok alapján optimalizálja a....
2018.07.21
A Missouriban történt hajókatasztrófának eddig 17 halálos áldozata van, köztük egy 11 fős család....
2018.07.21
Noha a japán autóipart az eddigi hírek alapján nem érik el az Egyesült Államok gazdaságát védeni....