női szakasz

Ne hagyd otthon, ha nő vagy

2017.10.22.

Ez nem egy szexista, de nem is feminista cikk. Igenis, el kell fogadni, ha mégoly macsós férfi is vagy, hogy igenis, a nőknek az autóban is szükségük van a kényelemre és a csinos kinézetre.

Mi az, ami nem hiányozhat egy nő autójából?

 1. Sminkkészlet. És persze most nem arra gondolok, hogy vezetés közben a visszapillantót kell arra használni, kirúzsozzuk a szánkat, vagy szemceruzával, szempillaspirállal bíbelődjünk, amire az otthoni készülődés közepette nem volt időnk. Ez nemcsak balesetveszélyes, de elég egy kisebb kátyú is, hogy kiszúrjuk a szemünket. Viszont egy benzinkút mosdója, illetve a munkahelyünk melletti parkoló már tökéletes helyszín arra, hogy tökéletes sminkben jelenjünk meg.

 1. Cserecipő. Sokan szeretik a magas sarkút, ezt most nem is részletezném, miért. De vezetni kevesen tudnak benne, így hát egyáltalán nem baj, ha van nálunk egy kényelmes lapos balerina cipő, amit a célhoz érve a kocsiban hagyhatunk, és átvehetjük a csinos tűsarkút.

 1. Meleg ruha. Lehet, hogy nyári estéken semmi szükség rá, de bármilyen jó autód van, és esetleg nem számítasz rá, hogy lerobbansz, nem baj, ha mindig veled van egy meleg kardigán is.

 1. Elsősegély doboz. Nem a rendőrnek kell megmutatásra! Mi van a nők elsősegélydobozában? Természetesen a kötelező kis piros vöröskeresztes műanyagon kívül, kell, hogy legyen nálunk egy golyós dezodor, tampon, kézmosó gél, ragtapasz, fogkefe, fogkrém, és nedves törlőkendő.

 1. Egy pár kesztyű. Elég, ha olyan, mint amit olcsón utánad dobnak kertészkedésre bármely nagyobb hobbi-boltban. Különösen akkor, ha hajlandók vagyunk olyan fantasztikus hőstettekre, mint egy kerékcsere defekt esetén. Egyébként ilyen esetben sokszor számíthatunk a férfiak segítségére, akik annál inkább lelkesek, ha látják, hogy te már merészen elővetted a pótkereket.

 1. Telefon kihangosító. Ha jó a berendezés, még mielőtt beindítom a motort, máris működik. Nyilvánvaló, és ez sem feltétlenül szexizmus, hogy egy igazi nő nem nélkülözheti a csevegés esélyét az autóban sem, ebben talán tényleg nagyobbak az igényeink, min a férfiaknak. De mi vagyunk olyan okosak és racionálisak, hogy tudjuk, az semmiképp nem biztonságos, ha kézben beszélünk fél órán át a barátnőnkkel, ráadásul ez sokba is kerülhet, akár ha emiatt valamit elhibázunk, akár ha mellénk ér egy rendőrautó.

 1. Szemetes. Hova tegyem a banánhéjat? És a keksz üres zacskóját? Na meg a rágót, ha már elment az íze? Egy nő sosem dobja ki az ablakon a szemetet. Vagy legalábbis feltételezzük, hogy nem teszi meg. Akkor meg jól jön egy ilyen szemetes. Vigyázat, mindig a kardándoboz anyósülés felé eső részén tartsuk, nehogy összeakadjunk vele vezetés közben.

 

 1. Szerszámok. Vannak olyan alap darabok, amelyeket nem baj, ha egy nő autójában is megtalálunk. Az már csak ízlés kérdése, hogy egy fekete műanyag dobozban lapulnak, vagy plázacica fazonban adjuk elő, a lényeg mindig belül van.

 

 1. Egy kis luxus. És, ha már ilyen szép rózsaszín a szerszámkészletünk, akkor ehhez egy megfelelő kormányvédő is dukál. Hogy ne csak a szemünkkel simogassunk.

 

 1. Táskatartó. Akár babonás vagy, akár nem, köztudott, hogy a táskát nem tesszük a földre. Nemcsak azért, mert fennáll a veszély, hogy a pénz kimászik belőle. Egy kényesebb, világosabb színű táska könnyen elkoszolódhat. Az ülésre, magunk mellé tenni azért nem jó, mert félő, hogy egy erősebb fékezésnél a teljes tartalma a földön landol. A legjobb megoldás tehát ez a nem túl drága, univerzális akasztó, amely bármely autóba felszerelhető úgy, hogy még a körmeid se törnek le.

 1. Viszonylagos rend a kocsiban. Nemcsak azért, hogy ne röpködjön a mindenféle cucc egy erős fékezés vagy kanyar esetén, hanem mert a csak úgy odahányt ridikül ablaktöréses akcióra késztetheti a sajnos nálunk is létező motoros banditákat.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.09.24
Az ellenőrzött autósok mintegy ötödét büntették meg a rendőrök az egyhetes TISPOL akció alatt,....
2019.09.24
Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a balesetmegelőzési és biztosítási témahetet, a Biztonság....
2019.09.24
Az autóközlekedés történetének világszerte talán legismertebb legendája került a múzeum....
2019.09.24
A lehető legjobban szerepelt az Euro NCAP tesztjein a márka első nagyvárosi SUV-modellje. Különösen....
2019.09.23
- Tíz év után először világszerte csökken a légi úton szállított áru mennyisége ebben az évben,....
2019.09.23
Júliusban növekedett éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma Európában, az év első....
2019.09.23
Az orosz autóbuszpiacra 1.200 új jármű lépett be 2019 augusztusában, ami elképesztően magas, 43,9....
2019.09.23
Muhammad Zaenal Abidin Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.09.23
A Toyota és a CleverShuttle nevű fuvarmegosztó startup több mint 2 millió kilométert tett meg....
2019.09.23
Tovább egyszerűsödött az e-kárbejelentő alkalmazás, a fejlesztésekkel mától külföldi-,....