jogosítvány

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen hivatásos jogosítványt

2019.01.12.

Mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években - közölte Varga Mihály az MTI-vel.

A pénzügyminiszter elmondta, a programban résztvevők a képzést követően nagyobb hozzáadott értéket adó munkaköröket is betölthetnek, ami a közúti áruszállítás versenyképességét is nagymértékben növelheti.

A gazdaság növekedésének köszönhetően az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a foglalkoztatás a versenyszférában, miközben az ország egyes területein, bizonyos ágazatokban, munkakörökben munkaerőhiány alakult ki - közölte a tárcavezető.

A Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II. programmal a már dolgozó személyeket célozzák meg, akiknek munkaerő-piaci helyzete képzéssel előmozdítható.

Varga Mihály közölte, továbbra is jelentős az érdeklődés az egyének és a munkáltatók köréből a gépjárművezetői képzésekre. A kormány ezzel a programmal is támogatja a logisztikai ágazat fejlődését, hiszen a szektor folyamatos munkaerő-utánpótlását biztosítani kell, évente 500-1000 új gépjárművezető munkába állása szükséges a meglévő hiány pótlása mellett - húzta alá a tárcavezető.

A támogatás közvetlen célcsoportjába a magyarországi székhelyű logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások, fuvarozók tartoznak, ennek megfelelően C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítvány megszerzését támogatják a tanfolyamok.

A jelentkezők képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerződések benyújtása és megkötése után indulhat, a program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, hiszen konkrét igényekre alapozott képzésekkel biztosítja a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt - tette hozzá a pénzügyminiszter.

A hatósági képzéseket az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg. A program 2022. december 31-ig tart, jelentkezni a www.ofa.hu honlapon lehet.

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.01.22
Míg a római Trevi-kútba dobott pénzeken veszekszik az állam és az egyház, mi lassan elfelejtjük,....
2019.01.22
A bécsi autószalon minden évben a szomszédok legnagyobb újautó-mustrája, amit az osztrák piac....
2019.01.22
Arasenko Valeri Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.01.22
Amszterdamban mutatkozott be az Audi, az Airbus és az Italdesign gyermeke, az elektromos és....
2019.01.22
A kínai autógyártó Geely cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy a Daimler részvényeinek egy részétől....
2019.01.22
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. fejlesztési programot indított el a 3,5 tonna....
2019.01.22
A Volkswagen elképesztő tempóban folytatja elektromos mobilitási stratégiájának megvalósítását,....
2019.01.22
A TOYOTA GAZOO Racing a Toyota globális motorsport programját felügyelő szervezet, amely tavaly az....
2019.01.22
Idén márciusban immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az AMTS keretein belül a hazai....
2019.01.22
Az Opel Magyarország 12.336 eladott autóval, 7,4 százalékos növekedéssel és 7,74 %-os piaci....