jótékonyság

Nem Mikulásnapi jótékonykodás - 2017-től a Macskaárvaház támogatója a GFS Racing Team

2016.12.03.

Különleges és szimpatikus módját választotta a módját a jótékonykodásnak, a társadalmi felelősség vállalásnak Magyarország egyik vezető gyorsasági autóverseny csapata a GFS Racing, amely a nagy sikerű Swift Cup Europe és a közép-kelet európai Lotus kupák szervezője.

Burkus Egon autóversenyző a csapat tulajdonosa, a versenysorozatok promotere bejelentette, 2017 évre együttműködési megállapodást köt a Macskaárvaház Alapítvány nevű civil szervezettel, amelynek keretében adományok gyűjtésével, önkéntes munkával és versenyautóikon az alapítvány logojának, számlaszámának feltüntetésével segítik az állatvédelmet.

"Egy csodálatos tíz éves macska gazdijaként, vegetáriánusként, az állatvédelem elkötelezett híveként döntöttem úgy, hogy az autósportban ma még talán szokatlan módját válaszam a társadalmi felelősség vállalásnak" - mondta Burkus Egon, hozzátéve: döntésében szerepet játszott az is, hogy a csapat versenyzői közül számosan, köztük Borsi Gergő, Benyó Máté és Együd Gábor már korábban is segítették az alapítvány állatvédő munkáját.

Burkus Egon, akiről kevesen tudják, hogy Európa egyik legelismertebb Lotus szakértője és tesztpilótája, valamint az első közép-kelet európai hivatalos Lotus szerviz, alkatrész bázis és tuning műhely tulajdonosa azt is elmondta: 2017 év folyamán több rendezvényt, autókiállítást, autósport bemutatót és belső kamerás felvételekkel színesített élménybeszámolót is szerveznek majd Kápolnán, abban a kis heves-megyei faluban ahol a Macskaárvaház Alapítvány a helyiek segítő támogatásával új otthonra lelt. Egon abban is bízik, hogy az Európa legelitebb autóverseny pályáin és számos világhírű versenysorozat betétfutamaként zajló Suzuki Swift és Lotus márka kupák külföldön is ráirányíthatják a figyelmet egy magyar alapítvány működésére és esetleg ismert autóversenyzők, autósport rajongók is a Macskaárvaház mellé állhatnak.

A Lotus-ok magyarországi professzoraként számon tartott versenyző elmondása szerint azt is különösen szimpatikusnak tartotta a Macskaárvaház Alapítvány tevékenységében, hogy az állatok védelme mellett beteg, idős, magányos emberek és sérült gyermekek gyógykezelésére is kidolgoztak egy különleges macska terápiát.

A GSF Racing és Macskaárvaház Alapítvány közötti együttműködést december 10.-én az Ázsia Centerben rendezendő nemzetközi macskakiállításon és örökbefogadó hétvégén írják alá, ahol az alapítvány támogatói közül négyen versenyköröket is nyerhetnek Egon Lotus-ával. A különleges megállapodás egyik aláírója Burkus Egon lesz, a másik pedig a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja Kiss Norbi többszörös Európa bajnok kamionversenyző.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.15
Forgalomkorlátozásra kell számítani ma Budapesten, a Puskás Aréna környékén. A stadion megnyitójára....
2019.11.14
Mára olyannyira egyértelművé vált a márka irányvonala, hogy külön projektnév alatt hirdetik az....
2019.11.14
Az idei év első nyolc hónapjában 25,1 ezer oroszországi gyártású autót adtak el külföldre, ami 38....
2019.11.14
Marc-Jan Janssen Hollandiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.11.14
Együttműködési megállapodást kötött a Wizz Air és a Sixt, melynek keretében az autókölcsönző....
2019.11.14
A Continental és az Extreme E széria szervezői bejelentették az elektromos off-road versenysorozat....
2019.11.14
Minden dolgozóját arra bíztatja a Bridgestone, hogy dobja el a borotváját és növessze meg....
2019.11.14
Az EICMA nemzetközi motorkiállításon hivatalosan is lehullott a lepel az új Suzuki V-Strom 1050....
2019.11.14
Két jelentős brit autós magazin is most adta át saját Év Autója díjait. A Peugeot 208, a Peugeot....
2019.11.14
A használtautó-kereskedelem hagyományosan a kereskedések jövedelmező üzletágai közé tartoztak. Azon....