e-autó

NFM: az energetikai jogszabály-módosítások hozzájárulnak az e-mobilitás elterjedéséhez

2016.06.09.

Annak érdekében, hogy minél gyorsabb ütemben valósuljon meg az elektromos közlekedés Magyarországon, a járművek vásárlásának, használatának ösztönzése mellett olyan támogató szabályozási környezet kialakítására van szükség, amely hatásos eszközökkel segíti a környezetbarát autózás hazai elterjedését - fejtette ki Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián a tárca tájékoztatása szerint.

A közlemény szerint a Jedlik Ányos Tervhez kapcsolódó energetikai jogalkotási feladatok teljesítését eredményesnek értékelte az államtitkár. Aradszki András elmondta: a szaktárca kedvezőbb szabályozási környezetet alakított ki, így egyszerűbbé váltak az engedélyezési eljárások. Már csak egyszerűsített töltőpont-üzemeltetői engedély szükséges a villamosenergia-kereskedőknek és az elektromos töltőállomás-üzemeltetőknek, ha töltőponton, villamosenergia-értékesítés keretében történik a töltés.

Hozzátette, elkészült a töltőpont-engedélyezés szabályairól rendelkező módosítási javaslat is, amelyről hamarosan szintén kormányzati döntés várható.
Az államtitkár szerint a jelenlegi fogyasztási igények az elektromos közlekedés elterjedése miatt valószínűleg megváltoznak. Ahhoz, hogy tartani lehessen az e-mobilitás fejlődési ütemét, fel kell készíteni a hazai villamosenergia-rendszert a megnövekedő fogyasztás biztonságos, fenntartható és környezetkímélő ellátására - hangsúlyozta.

Jelenleg az atomerőművi villamosenergia-termelés az egyetlen olyan technológia, amely ipari mértékben, megbízhatóan, alacsony szén-dioxid-kibocsátás mellett, megfizethető áron termel villamos energiát, Magyarországnak ezért érdeke, hogy az atomenergia jelenlegi részaránya hosszú távon is megmaradjon a hazai villamosenergia-ellátásban - mondta az NFM közleménye szerint a Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett E-mobilitás konferencián az államtitkár.

 

(MTI)

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.07
Lezárták a Róna utcát a Szugló utca és az Újvilág utca között, az Egressy út felé vezető oldalon. ..
2019.12.07
Ez több mint egy könyv, ez minden korábbi magyar autókról és motorokról szóló krónikáknál gazdagabb....
2019.12.07
2019 első hat hónapjában különösen jól fogytak a villanyautók, főleg a Tesla Model 3 iránt ugrott....
2019.12.07
Tasser Friedrich Olaszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.12.07
A SUV új generációja nyerte el a 2019-2020. év Japán Autója (Japan Car of the Year) díjat a Mazda3....
2019.12.07
Még soha annyi autót nem értékesített a német gyártó egy hónapban, mint most, elsősorban a kínai,....
2019.12.07
A Magnus Aircraft Zrt. üzeme a jövő év elejétől teljes kapacitással üzemel, és már megrendelték az....
2019.12.07
A dél-koreai autógyár 51,35 milliárd dollárt szán erre a célra a következő hat évben. ..
2019.12.07
Mit tud kezdeni az európai autóipar azzal az ellenérzéssel, amely a klasszikus –belsőégésű –....
2019.12.07
A világ legnépesebb országa állami támogatást nyújthatna a jövőben az ott gyártott Tesla autókért,....