Nissan X-Trail

A Nissan bemutatja az X-Trail crossover teljesen megújult hajtáslánc-kínálatát és 7 üléses változatait

2019.04.25.

A Nissan X-Trail crossover-szabadidőautó megújult hajtásláncai még tökéletsebbé teszik a családi kalandokat.

 

Az X-Trail vásárlói két vadonatúj motor – egy benzines és egy dízel – közül választhatnak, és ezekhez háromféle sebességváltót társíthatnak: hatsebességes kéziváltót, Xtronic automataváltót vagy dupla tengelykapcsolós (DCT) automataváltót.

Az új dízelmotor egy 1,7 literes, 150 lóerős erőforrás. Két- és összkerékhajtással, illetve hatsebességes kéziváltóval vagy Xtronic fokozatmentes sebességváltóval is választható.

Az új benzinmotor egy 1,3 literes, 160 lóerős erőforrás, amely kétkerékhajtással és dupla tengelykapcsolós sebességváltóval (DCT) érhető el. Az X-Trail modellkínálatában újdonságot jelentő DCT sportos, közvetlen, dinamikus élményt nyújt. Mindemellett jobb teljesítményt ad le álló helyzetből való elinduláskor, és a teljesítményleadás eloszlása is egyenletesebb.

A DCT hatékonyság javítása érdekében kapcsolható hűtést és elektromechanikus működtetést kapott. Egyértelmű előnyöket kínál a flottás és privát ügyfeleknek is: azonnali fokozatváltást a teljesítmény megtorpanása nélkül. A nyomatékváltó száműzésének köszönhetően közvetlenebb vezetési élményt nyújt, így még szórakoztatóbb vezetése.

Az X-Trail vadonatúj hajtásláncai megfelelnek Euro6d-Temp károsanyagkibocsátási szabvány követelményeinek. Az ötüléses változatra vonatkozó adatok az alábbi táblázatban találhatók:Új vezetőtámogató technológiák is érkeztek a Nissan X-Trail-hez. A Sávtartó asszisztens (LKA) besegít a kormányzásba, hogy megkönnyítse a jármű sáv közepén tartását, míg az Intelligens sebességtartó automatika (ICC) abban segíti a vezetőt, hogy állandó és biztonságos követési távolságot tartson az elöl haladó jármű mögött. Az LKA és az ICC is külön opcióként választható N-Connecta és Tekna felszereltségek esetén az X-Trail kézi sebességváltóval szerelt, 1,7 literes dízel változataihoz.

A Nissan X-Trail a tökéletes jármű a családi kalandokhoz. A tulajdonosok imádják tágas utasterét (legyen szó az öt- vagy hétüléses változatról), prémium funkcióit és kortárs, robusztus megjelenését. Intelligens összkerékhajtás-rendszerének köszönhetően, könnyedén elboldogul terepen is, és sokoldalú többfunkciós személyisége ideális társsá teszi a szabadtéri kalandokhoz. 2000 kilogrammos vontatási kapacitása népszerűvé teszi az utánfutót és lakókocsit vontató vásárlók körében is.

A nagycsaládosoknak 2019. Július 1-től igényelhető 2,5 millió forintos állami támogatás is elérhetővé válik az X-Trail modellek új motorokkal történő bevezetésével. Egy alap kivitelű benzines modell Acenta felszereltségtől rendelhető 7 üléses változatban, mely a kedvezmény levonása után 6 775 000 Ft-os listaárról indul. A dízel változatok pedig Visia felszereltségtől rendelhetők 7 üléssel és az állami kedvezmény levonása után 6 250 000 Ft-os listaárral várják az érdeklődőket.

A kétkerékhajtású változatok tökéletes megoldást jelentenek azon vásárlóknak, akik ritkán hagyják el a burkolt utakat, azonban ha nagyobb tapadásra van szükség, a frissített X-Trail összkerékhajtású változata a tökéletes szabadidő-autó az aktív éltmódot élő családoknak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.07.23
A Business Lease elemzése szerint Magyarországon növekvő, de a nyugati piacokhoz képest még....
2019.07.23
The Power of Dreams – Az álmok ereje, hirdeti a Honda, ami új korában igaz is lehet, de 15 év és....
2019.07.23
A tehergépjárműveket gyártó orosz Kamaz cég 200 és 800 liter közötti térfogatú alumínium....
2019.07.23
Yang Lijie Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2019.07.23
Letették a dél-koreai Doosan rézfóliagyártó-üzemének alapkőletételét kedden. A 31 milliárd forintos....
2019.07.23
Nemrég munkába állította új Scania G 370 6x2 tehergépkocsiját a holland Venus Containers....
2019.07.23
A Veszprém Rallye-n 2017-ben az abszolút második helyet szerezte meg a korábbi háromszoros bajnok,....
2019.07.23
A bajor prémiummárka két debreceni szakgimnáziummal kötött együttműködési megállapodást. ..
2019.07.23
FIEK, azaz Felsőoktatási és Ipari Együttműködés Központja. Így nevezik Győr legújabb....
2019.07.23
Elhalasztotta a fővárosi Szentendrei út felújítását Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester,....