Nissan-Renault

A Nissan eladja akkumulátorokkal foglalkozó üzletágát

2017.08.11.

A Nissan végleges adásvételi szerződést kötött a GSR Capitallal (GSR), amely egy magántulajdonban lévő befektetési alap.

Az adásvételi szerződés tárgyát képezi a Nissan akkumulátorokkal foglalkozó leányvállalata, az Automotive Energy Supply Corporation (AESC), valamint a Tennessee állambeli Smyrnában működő, a Nissan North America Inc. (NNA) tulajdonában álló és az angliai Sunderlandben működő, a Nissan Motor Manufacturing (U.K.) Ltd. (NMUK) tulajdonában álló akkumulátorgyártó üzem. A GSR-nek eladott eszközök közé tartoznak továbbá a Nissan Japánban, Oppama, Acugi és Zama városaiban folytatott akkumulátorfejlesztési és -gyártástervezési műveletei.

Hiroto Saikawa, a Nissan elnök-vezérigazgatója elmondta: „Ez a megállapodás az AESC és a Nissan számára is előnyös, mivel az AESC számára lehetővé teszi, hogy a GSR kiterjedt hálózatát és előretekintő befektetési politikáját kihasználva bővítse ügyfélbázisát és tovább növelje versenyképességét. Ennek eredményeképpen pedig a Nissan elektromos járműveinek versenyképessége is növekedni fog. Az AESC továbbra is a Nissan nagyon fontos partnere marad, hiszen célunk, hogy piacvezető elektromos járműveink tervezésére és gyártására egyre nagyobb hangsúlyt helyezzünk.”

Sonny Wu, a GSR Capital igazgatósági elnöke hozzátette: „Az AESC felvásárlása fontos lépés volt számunkra az új energiával működő járművek iparágában. További befektetéseket tervezünk a kutatás és fejlesztés területén, bővíteni kívánjuk az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Japánban meglévő gyártókapacitást, továbbá Kínában és Európában is szeretnénk új létesítményeket létrehozni, hogy ügyfeleink számára világszerte jobb szolgáltatást nyújthassunk. Ha az akkumulátorokkal foglalkozó üzletág már most is jól képzett munkaereje, magas szintű műszaki felkészültsége és elismert termékminőségi előzményei ezekkel a képességekkel és elképzelésekkel kiegészülnek, a növekedés szempontjából igen előnyös pozícióba kerülünk.”

Az alkalmazottak a megállapodásban érintett összes létesítményben – ideértve a zama-i, sunderland-i és smyrna-i gyártóüzemeket – tovább folytathatják a munkát. Míg az üzletág központi vezetése és a fejlesztési központok Japánban maradnak.

A tranzakció lebonyolításához a Nissan először az együttesen 49%-ot kitevő kisebbségi üzletrész felvásárlásával – amely jelenleg a NEC Corporation, akkumulátorokkal és elektródákkal foglalkozó teljes tulajdonú leányvállalata, a NEC Energy Devices, Ltd (NECED) tulajdonában áll – teljes mértékben átveszi a speciális lítiumion akkumulátorok fejlesztése céljából 2007-ben alapított AESC irányítását.

A NEC bejelentette, hogy jóváhagyta az AESC-részvények Nissan általi megvásárlását, továbbá, hogy tárgyalásokat folytat a GSR-rel a NECED értékesítéséről.

A most bejelentett tranzakció a munkavállalói érdek-képviseleti szervekkel folytatott szokásos megbeszélések tárgyát képezi, véglegesítése pedig – figyelembe véve a függőben lévő hatósági jóváhagyásokat – 2017. december végére várható. A tranzakció létrejöttének feltétele, hogy a GSR az összes NECED-részvényt megvásárolja a NEC-től. A megállapodás pénzügyi adatait nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: 
Nissan

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.08.20
A jó hangulatú statikus versenynapok és a hétközi kánikula után az időjárás kissé megviccelte a....
2017.08.20
A Magna Steyr Thondorf-ban levő gyárában készül 2018-tól a BMW Z4 - írja a Kleine Zeitung. ..
2017.08.20
Michel Roman Franciországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.08.20
Augusztus vége felé járva érkezik el országunk egyik legfontosabb ünnepe, az államalapítás....
2017.08.20
Az M-Sport észt versenyzője jó úton van első aszfaltos győzelme felé, a vb-pontversenyben vezető....
2017.08.20
A megnövekedett forgalom miatt torlódnak a személygépjárművek a hegyeshalmi határátlépési pont....
2017.08.20
Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes....
2017.08.20
Elhagyja a Maseratit Jörg Ross, a jövőben az Aston Martin motorfejlesztésért felelős vezetője lesz....
2017.08.20
Egy néhány hetes kisgyerekkel kaptak sorozatlopáson egy magyar párt Ausztriában. A bűnesetek....
2017.08.20
Testvére véletlenül becsukta a nyitott ajtót, az autóban ülő öccse pedig a forró autóban rekedt. A....