női szemmel

Nőszerelő a nemtelen átverések ellen

2018.01.09.

Amerikában egy nő megunta, hogy az autószerelő műhelyben folyton lenézték, becsapták, és úgy döntött: otthagyja jól fizető állását, és női autószerelő műhelyt nyit. Patrice Banks cégénél csak nők veszik kezelésbe a javítanivaló járgányokat. De férfi megrendelők is akadnak már szép számmal.

Kabinos légszűrők, tengelykapcsoló tömlők, kipufogócsonkok – olyan szavak, amelyektől valószínűleg minden nőt kiráz a hideg. Bár mérnök végzettséggel rendelkezik, Patrice Banks is így volt ezzel. Ezért megpróbált női szerelőt keresni, hátha az nem beszél majd neki virágnyelven. Mivel nem talált, úgy döntött beiratkozik egy autószerelő iskolába, és kézbe veszi a dolgokat. 18 éves fiúkkal ült az iskolapadban, akik nem voltak atomfejek – Banks megfogalmazása szerint. Egy hónappal a diplomázása után, otthagyta hatjegyű fizetését, és meleg irodáját, és egy autójavító műhelybe ment dolgozni, mindössze heti 600 dollárért.

Pár hónappal később eladta a házát, és vásárolt egy olyan ingatlant nagy telekkel Pennsylvaniában, ahol végül felépítette az eredeti nevén Girls Auto Clinic nevű műhelyét, amely szándékai szerint nemcsak autószervizként működik. Egy olyan klubot sikerült létrehoznia, ahol teázni, kávézni is lehet, akár megvárni az olaj- vagy nyári-téli gumicserét, kellemes környezetben, traccsolva a várakozókkal. És van, aki ezeket a műveleteket meg is tanulja ott helyben. Az biztos, hogy az itt szerzett ismeretek birtokában egyetlen nőnek sem kell félnie attól, hogy más szervizben esetleg fölösleges alkatrészeket és szereléseket sóznak rá, merthogy úgyse konyít a dologhoz.

Banks azt mesélte, hogy egy hölgyismerőse maga cserélte ki a kerekét egy férfinak a hegyek között. „Csak úgy állt a srác az út szélén, és nem tudta, mihez kezdjen. Előszedte ugyan az emelőt és a pótkereket, de leintett egy autót, hogy vezetője segítsen neki. Amikor meglátta, hogy egy nő száll ki a nagyon is férfias terepjáróból, megbánta, hogy leintette, a többit kitalálhatják” – mondta Banks. És lőn, a hölgy végezte el a férfi kerékcseréjét.

Patrice Banks tehát megvalósította az álmát, és bizony nemcsak nők fordulnak meg a műhelyében. Szép számmal vannak visszatérő kliensei a másik nemből is. Akik viszont elég biztosra vehetik, hogy nem verik őket át a szervízben – csak mert férfiak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.19
A Ford immáron a második alkalommal rendezte meg oktatási eseményét, amely keretén belül a 18-26....
2018.10.19
A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton (Mercedes) volt a leggyorsabb a Forma-1-es Egyesült Államok....
2018.10.19
Az Audi az első autógyártó a világon, amely megszerezte az Aluminium Stewardship Initiative (ASI)....
2018.10.19
A brit Honest John éves vevőelégedettségi felmérésén kettős Prius-győzelem született: a Toyota....
2018.10.19
Boguljob Antanasijevic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.10.19
A Csabai Kolbászfesztivál ifjúsági gyúróversenyének csapatai nagy lelkesedéssel, odafigyelve a....
2018.10.19
Az európai Autobest díj zsűrije több, mint 20 modellt felvonultató mezőnyből választotta ki a 6....
2018.10.19
Megtörtént az első látványdisznóvágás is pénteken délelőtt a Csabai Kolbászfesztiválon. ..
2018.10.19
Torlódás alakult ki az M0-ás autóúton Budapest IV. kerületének térségében a Megyeri híd felé vezető....
2018.10.19
Az ingyenes ifjúsági kolbászkészítő versennyel elstartolt pénteken délelőtt a hétfőig tartó 22.....