női szemmel

Nőszerelő a nemtelen átverések ellen

2018.01.09.

Amerikában egy nő megunta, hogy az autószerelő műhelyben folyton lenézték, becsapták, és úgy döntött: otthagyja jól fizető állását, és női autószerelő műhelyt nyit. Patrice Banks cégénél csak nők veszik kezelésbe a javítanivaló járgányokat. De férfi megrendelők is akadnak már szép számmal.

Kabinos légszűrők, tengelykapcsoló tömlők, kipufogócsonkok – olyan szavak, amelyektől valószínűleg minden nőt kiráz a hideg. Bár mérnök végzettséggel rendelkezik, Patrice Banks is így volt ezzel. Ezért megpróbált női szerelőt keresni, hátha az nem beszél majd neki virágnyelven. Mivel nem talált, úgy döntött beiratkozik egy autószerelő iskolába, és kézbe veszi a dolgokat. 18 éves fiúkkal ült az iskolapadban, akik nem voltak atomfejek – Banks megfogalmazása szerint. Egy hónappal a diplomázása után, otthagyta hatjegyű fizetését, és meleg irodáját, és egy autójavító műhelybe ment dolgozni, mindössze heti 600 dollárért.

Pár hónappal később eladta a házát, és vásárolt egy olyan ingatlant nagy telekkel Pennsylvaniában, ahol végül felépítette az eredeti nevén Girls Auto Clinic nevű műhelyét, amely szándékai szerint nemcsak autószervizként működik. Egy olyan klubot sikerült létrehoznia, ahol teázni, kávézni is lehet, akár megvárni az olaj- vagy nyári-téli gumicserét, kellemes környezetben, traccsolva a várakozókkal. És van, aki ezeket a műveleteket meg is tanulja ott helyben. Az biztos, hogy az itt szerzett ismeretek birtokában egyetlen nőnek sem kell félnie attól, hogy más szervizben esetleg fölösleges alkatrészeket és szereléseket sóznak rá, merthogy úgyse konyít a dologhoz.

Banks azt mesélte, hogy egy hölgyismerőse maga cserélte ki a kerekét egy férfinak a hegyek között. „Csak úgy állt a srác az út szélén, és nem tudta, mihez kezdjen. Előszedte ugyan az emelőt és a pótkereket, de leintett egy autót, hogy vezetője segítsen neki. Amikor meglátta, hogy egy nő száll ki a nagyon is férfias terepjáróból, megbánta, hogy leintette, a többit kitalálhatják” – mondta Banks. És lőn, a hölgy végezte el a férfi kerékcseréjét.

Patrice Banks tehát megvalósította az álmát, és bizony nemcsak nők fordulnak meg a műhelyében. Szép számmal vannak visszatérő kliensei a másik nemből is. Akik viszont elég biztosra vehetik, hogy nem verik őket át a szervízben – csak mert férfiak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.07.21
A hazai közönség előtt szereplő Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája nyerte....
2018.07.21
Környezetvédők hívták fel a Toyota figyelmét arra, hogy a cég megaberuházása a kihalás szélére....
2018.07.21
Nem születtek értékelhető eredmények a Forma-1-es Német Nagydíj szombati, harmadik szabadedzésén az....
2018.07.21
Zavarba ejtő kocsi a Honda Jazz: miközben sokan kisautóként könyvelik el, valójában már korántsem....
2018.07.21
Halálra gázolt egy embert a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat Kőbánya-Kispestnél, a jól....
2018.07.21
Jövőre Japánban debütál a Hino világelső hibridje, amely navigációs adatok alapján optimalizálja a....
2018.07.21
A Missouriban történt hajókatasztrófának eddig 17 halálos áldozata van, köztük egy 11 fős család....
2018.07.21
Noha a japán autóipart az eddigi hírek alapján nem érik el az Egyesült Államok gazdaságát védeni....
2018.07.21
A zágrábi versenypályán végeztek sikeres tesztet az elektromos CUPRA e-Racer-rel, amellyel az E-TCR....
2018.07.21
Összeütközött egy személyvonattal egy gépkocsi a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrincnél szombat reggel –....