Opel

Opel Zafira teszt: őrangyal a fedélzeten

2017.03.30.

Igazi világújdonsággal a fedélzeten érkezett a hazai kereskedésekbe a megújult Opel Zafira családi szállító. Az egyterű erényei maradtak a régiek, de technikáját jelentősen megújították. Szentgotthárdi izmos dízelmotorral tettük próbára.

Hogy néz ki?

A kocsi orra teljesen új, vagyis inkább újszerű, nagyban az Astrára hasonlít. Az Opel-emblémát hordozó háromdimenziós krómléc kifut a fényszórókig, még szélesebbnek mutatva a Zafirát. A markáns benyomást a márkára jellemző, dupla-ívű LED-es nappali menetfény erősíti. A korábbi rohamsisakos arcot szelídebb, lágyabb formák váltották le. Oldalról és hátulról semmit sem változott a kocsi. Annál inkább újult meg a pilótafülkéje. Valamennyi fontos funkció, a képernyő és a nyomógombok mind a vezető kezére esnek. A fedélzeti rendszer érintőképernyős, így jelentősen lecsökkent a műszerfalon szétszórt gombok száma. Világújdonság benne az OnStar őrangyal, amiről bővebben cikkünk végén olvashatnak.

Akárcsak a korábbi Zafira Tourerben, az új Zafirában a vezető és utasai opcionális, hat irányban állítható, AGR-tanúsítású ergonomikus ülésnek örvendhetnek. A mozgatható középkonzol az első ülések között egy nagy fiókot és italtartót foglal magában, és alumíniumsíneken elcsúsztatható. A második sori utasokat tágas és komfortos tér fogadja. A középső ülés támlája előre hajtható, kényelmes kartámaszt képezve a két szélső ülésnek. A harmadik üléssor könnyedén eltűnik a padlóban, és sík rakodófelületet alkot a poggyásztérben. A harmadik sor szűkös, de gyerekeknek vagy rövidebb utakra ez is megfelelő.

Az Opel frontkamera legújabb változata számos asszisztens rendszert támogat, köztük az AFL-LED világítás távfény-asszisztensét és a jelzőtábla-felismerést. A követési távolság jelző is a frontkamerával ismeri fel az előrébb haladó járműveket, míg az ütközési figyelmeztetés látható és hallható jelzést ad, ha veszélyesen lecsökken a távköz. A sáv-asszisztens automatikusan lép működésbe 60 kilométer/óra fölött, és figyelmeztet a fogalmi sáv véletlenszerű elhagyására. Tesztautónkat gazdagon felszerelték, az előbbiek mellett van benne radaros tempomat is. A sávelhagyásra pityegéssel figyelmeztet, nem veszi ki a kezünkből a kormányzást. A kilátást javítja, hogy az elődhöz hasonlóan a panoráma-szélvédőt kapott, azaz a napellenző feljebb tolható, így tágabbra nyílik előttünk a horizont (szurdokban ideális).

Öt ülés mögött az ISO 3832 szabvány szerint mért csomagtér 710 literes, de 1860 literre bővül, ha előre hajtjuk a második üléssort. Hét személlyel is használható az autó, de a csomagtér ilyenkor parányi, mindössze 152 liter.

Hogy megy?

Az 1,6 literes szentgotthárdi dízel a suttogós fajta, nem is halljuk. 320 newtonméteres nyomatéka minden helyzetben kiszolgál, már kétezres percenkénti fordulattól a rendelkezésünkre áll, a 134 lóerős teljesítménycsúcsot 3500-as percenkénti fordulatnál adja le. A kézi sebességváltós modell végsebessége 191 kilométer/óra, álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 11,6 másodperc alatt gyorsul fel.

Milyen vezetni?

Magas építése ellenére jól fekszik az úton a Zafira, futóműve feszes, de nem kényelmetlen. Az adaptív futómű (elöl McPherson, hátul multilink) révén kényelmes tour, vagy kemény sport üzemmódba is kapcsolhatjuk. Fékjei határozottak, az első hűtött tárcsák 321 milliméter, a hátsók 315 milliméter átmérőjűek. Az üresen 1601 kilogrammos Zafira nem jön zavarba szűk helyen sem, fordulóköre átlagos, 5,7 méter a sugara.

Mennyibe kerül?

Legolcsóbban 120 lovas, 1,4 literes turbós benzinmotorral juthatunk Zafirához, az Edition felszereltséggel 7,08 millióért, a tesztelt 1,6 literes, 134 lovas dízel változat alapára ugyanezzel a felszereltséggel 8,19 millió forint, a tesztelt Innovation változat alapára 9 millió forint, de a képeken látható autó 10 milliónál is drágább. Ha az árral felzaklattuk, nyugtatónak elárulom a fogyasztását, ami hajtós, téli üzemmódban 7,1 literre adódott száz kilométerenként.

Mi az OnStar?

Magyarországra is megérkezett az Opel OnStar, az autózást biztonságosabbá tevő személyes online- és szolgáltatási asszisztens. A regisztrálástól számított első tizenkét hónapban ingyenesen, teljes szolgáltatási portfóliójával lesz elérhető az OnStar. Vészhelyzetben mindig lehet számítani az Opel OnStarra – akár tudnak maguk segítséget kérni az autó utasai, akár nem. Súlyos balesetkor, amikor például az autó szenzorai nagymértékű lassulást, légzsák nyitást, borulást jeleznek, az Opel OnStar automatikusan kapcsolatba lép a központ kiképzett asszisztensével – nem géphanggal, hanem élő emberrel –, aki magyarul megkérdezi, kell-e segítség, és milyen. Ha senki sem felel, azonnal a helyszínre küldi a mentőket. Az Opel OnStar munkatársai az angliai Luton modern szolgáltatási központjában az év minden napjának mindegyik órájában ügyeletet tartanak. Hívás után mindaddig vonalban marad valaki, míg meg nem érkezik a segítség a helyszínre. Az Opel OnStar szolgáltatási központ értesítésére szolgáló SOS gomb, modelltől függően, a tetőkonzolon vagy a belső tükör házán található. Ugyanezzel a rendszerrel lehet vészhelyzetben az SOS gomb megnyomásával segítséget kérni. Nem csak bajban segít az OnStar. A konzolon lévő kék gombbal bárhol, bármikor teljesen hétköznapi segítséget is kérhetünk az OnStar munkatársaitól. Például külföldön, ismeretlen helyen szeretne pihenőt tartani az opeles, csak megnyomja az OnStar gombot és jelentkezik a magyarul beszélő kolléga. A központi adatbázisból pillanatok alatt megmondja, hol van a legközelebbi pihenő, benzinkút, étterem vagy szálloda és, ha az autósnak beépített navigációja van, akkor a kiválasztott célt távolból letölti a navira. Az Opel OnStar 4G/LTE-kapcsolata gyors adatcserét biztosít, támogatja az egyidejű telefonálást, illetve adatátvitelt, ezáltal új szintre emeli a mobil kommunikációt és az utasok szórakoztatását. A külön előfizetéshez kötött nagy teljesítményű WLAN-Hotspothoz akár hét készülék is csatlakozhat egyszerre, így az autóban ülők cseveghetnek, játszhatnak ismerőseikkel, filmeket vagy tévét kedvenc alkalmazásukkal, és természetesen dolgozhatnak is menet közben. A wifi-architektúra az autó elektronikájának szerves része. Maximális hatótávról, kiváló csatlakozásról és stabil internet-kapcsolatról speciális külső antenna gondoskodik, így az ügyfél okostelefon nélkül is igénybe veheti a felkínált szolgáltatásokat. A wifi hotspot szolgáltatás bevezetése Magyarországon rövidesen várható és az első három hónapban illetve 3 GB adatmennyiségig ingyenes lesz.

Okostelefon-tulajdonosok appok révén is kapcsolatot teremthetnek autójukkal. A távvezérlési rendszer a következő funkciókra terjed ki:

–        Kapcsolat felvétele bárhonnan az Opel OnStar csapatával

–        Üzemi adatok, például abroncsnyomás vagy olajszint lekérdezése

–        Az autó kinyitása vagy bezárása, bárhonnan

–        A jármű lokalizálása

–        A kürt és a világítás aktiválása

–        Úti cél beadása a fedélzeti navigációs rendszerbe

–        WLAN-Hotspot-beállítások

Az Opel OnStar támogatása eltulajdonított jármű esetén a tulajdonost és a rendőrséget segíti az autó pillanatnyi helyének megállapításával és közlésével. Lehetőséget ad a bejelentett jármű újraindításának megakadályozására a távirányítású indításgátlóval. Ha csak valaki megkísérli az autót feltörni és a riasztó jelez, a tulajdonos az OnStaron keresztül sms és e-mail értesítést is kap.

Különböző Opel-típusok magasabb felszereltségi szintjein széria az Opel OnStar, ami belépőmodellekbe 150 ezer forintért rendelhető opcióként. Az első tizenkét hónapban ingyenes a teljes szolgáltatási csomag használata. Az ingyenes periódus után az OnStar szolgáltatás éves díja 32 ezer 500 forint.

Kép és szöveg: Biró Csongor

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.07.26
Turisták és csomagjaik az út mellett Albertirsa közelében a 4-es főúton, ahol turistákat szállító....
2017.07.26
A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottjait riasztották egy süllyedő csónakhoz 2017.....
2017.07.26
Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok....
2017.07.26
Július végén megkezdődik az őzek párzási időszaka, ami augusztus közepéig tart. Vigyázzunk rájuk és....
2017.07.26
Hajnali ötkor kocsikázni indult apja két hete átvett Mercedes Coupéjával egy 14 éves tinédzser a....
2017.07.25
Interjúalanyunk Kertész Norbert, aki a Fix Auto Service Q-Service ügyvezető igazgatója.....
2017.07.25
Éppen negyedszázada tartották Barcelonában az olimpiát. Az évfordulóra archív fotóval és korabeli....
2017.07.25
Este hét óra előtt nem sokkal a bécsi repülőtérre tartó busz ütközött egy személygékocsival. A....
2017.07.25
Hat új modell érkezik 2020-ig, beleértve akár több elektromos autót is. ..
2017.07.25
Rendőrök helyszínelnek összetört kisbusznál Biharkeresztes közelében a 42. számú főútvonalon, ahol....