Orosz autógyártás

Orosz luxus: aranyárban mérik az Aurus Senatot

2019.03.16.

A genfi autószalon alkalmával kigördült a vörös szőnyegre a két változatban készülő új orosz luxuskocsi, az Aurus Senat és Aurus Senat limuzin. Mindkét modellt páncélozott változatban és különleges védelem nélkül is gyártják – írja a rusautonews.com orosz autós szakportál.

 

Az európai premierre a kevésbé harcias, nem páncélozott változatokat vitték. De az orosz kereskedelmi minisztérium közleménye hangsúlyozza: a szupervédett és a polgári változatot párhuzamosan kezdték el gyártani egy Moszkva közeli üzemben. Európa nem a terveket, hanem a valóságot látta. A luxusautót először májusban Vlagyimir Putyin beiktatásán lehetett látni, 

„Az Aurus jelenlegi gyártási fázisában már a termelés növelése a közvetlen cél. A márka láthatóan jó értékesítési lehetőségekkel rendelkezik. Vonzó mind a hazai, mind pedig a külföldi piac számára. Az exportot tekintjük prioritásnak” - közölte Denis Manturov orosz kereskedelmi miniszter.

Az Aurus gépkocsik gyártása – állami kezdeményezésre - 2018 augusztusában kezdődött meg Oroszországban. Az Aurus cég hivatalos forgalmazó partnerei, az Avilon és a Panavto 2019. február 15. óta vesz fel megrendeléseket. Az alapmodell ára 160 ezer USD körül mozog.

Az Aurus sajátos helyet foglal el az orosz autópiacon. Egy különleges feladatokkal megbízott állami cég, a NAMI gyártja moszkvai üzemében. Az orosz Központi Tudományos Automobil Kutató és Autóipari Motor Intézet által életre hívott új Aurus márka első modelljét a Senat névre keresztelték. Maga a kezdeményezés is a kormánytól érkezett abban a reményben, hogy a luxuskocsikat állami hátszéllel külföldi kormányok és különleges igényű egyéni megrendelők számára ajánlják majd ki.

A termelési mennyiség korlátozott, a folyamatot modern gyártási szabványokhoz igazítják. Az egyedi kialakítás és a biztonsági felszerelések miatt a gyártás és az összeszerelés jórészt manuális módon történik, a lehető legjobb minőségben.

Az üzleti tervek szerint az ipari partner Sollers-szel együttműködve újabb termelőegységeket hoznak majd létre. A projekt 2020 végéig egy új tatárföldi autógyár megépítésével számo, ahol évi 5 ezer darab Aurust gyártanak majd – írja a rusautonews.com orosz autós szakportál.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.21
Korán reggel teljes szélességében lezárták az M7-es autópályát Martonvásárnál kedden, mert lovak....
2019.05.21
A 70 éves háromszoros Forma-1-es világbajnok hétfőn halt meg - jelentette kedden az osztrák....
2019.05.21
A Suzuki rendőrökkel, polgárőrökkel, mentősökkel közösen figyelmeztet a körültekintő közlekedés....
2019.05.20
A Lexus az európai piacot Japánban gyártott modellekkel szolgálja ki, az észak-amerikai ellátásában....
2019.05.20
Az Autós Nagykoalíció zászlajára tűzte, hogy a szabályok sulykolása és a logikai érvek helyett (és ....
2019.05.20
A Fraunhofer Kutatóintézet lézeres eljárást és szalagozást alkotott meg a jövő hibrid....
2019.05.20
Ilya Katz Izraelből küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2019.05.20
Európa egyik legnagyobb autós felmérésében folytatja sikersorozatát a Peugeot 3008. Több tízezer....
2019.05.20
- A hagyományos járművek mellett önvezető és elektromos hajtású gépkocsik tesztelésére alkalmas....
2019.05.20
A Scania működési bevétele 2019. január-márciusa között 27 százalékkal, azaz 4207 millió (3315)....