Orosz autógyártás

Orosz luxus: aranyárban mérik az Aurus Senatot

2019.03.16.

A genfi autószalon alkalmával kigördült a vörös szőnyegre a két változatban készülő új orosz luxuskocsi, az Aurus Senat és Aurus Senat limuzin. Mindkét modellt páncélozott változatban és különleges védelem nélkül is gyártják – írja a rusautonews.com orosz autós szakportál.

 

Az európai premierre a kevésbé harcias, nem páncélozott változatokat vitték. De az orosz kereskedelmi minisztérium közleménye hangsúlyozza: a szupervédett és a polgári változatot párhuzamosan kezdték el gyártani egy Moszkva közeli üzemben. Európa nem a terveket, hanem a valóságot látta. A luxusautót először májusban Vlagyimir Putyin beiktatásán lehetett látni, 

„Az Aurus jelenlegi gyártási fázisában már a termelés növelése a közvetlen cél. A márka láthatóan jó értékesítési lehetőségekkel rendelkezik. Vonzó mind a hazai, mind pedig a külföldi piac számára. Az exportot tekintjük prioritásnak” - közölte Denis Manturov orosz kereskedelmi miniszter.

Az Aurus gépkocsik gyártása – állami kezdeményezésre - 2018 augusztusában kezdődött meg Oroszországban. Az Aurus cég hivatalos forgalmazó partnerei, az Avilon és a Panavto 2019. február 15. óta vesz fel megrendeléseket. Az alapmodell ára 160 ezer USD körül mozog.

Az Aurus sajátos helyet foglal el az orosz autópiacon. Egy különleges feladatokkal megbízott állami cég, a NAMI gyártja moszkvai üzemében. Az orosz Központi Tudományos Automobil Kutató és Autóipari Motor Intézet által életre hívott új Aurus márka első modelljét a Senat névre keresztelték. Maga a kezdeményezés is a kormánytól érkezett abban a reményben, hogy a luxuskocsikat állami hátszéllel külföldi kormányok és különleges igényű egyéni megrendelők számára ajánlják majd ki.

A termelési mennyiség korlátozott, a folyamatot modern gyártási szabványokhoz igazítják. Az egyedi kialakítás és a biztonsági felszerelések miatt a gyártás és az összeszerelés jórészt manuális módon történik, a lehető legjobb minőségben.

Az üzleti tervek szerint az ipari partner Sollers-szel együttműködve újabb termelőegységeket hoznak majd létre. A projekt 2020 végéig egy új tatárföldi autógyár megépítésével számo, ahol évi 5 ezer darab Aurust gyártanak majd – írja a rusautonews.com orosz autós szakportál.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.03.19
Ciro D'Oriano Olaszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.03.19
A jövő mobilitási ökoszisztémáját alkotó technológiai fejlesztésekkel erősíti üzletét a Continental....
2019.03.19
2019. április 1-vel Németh Balázs (42) tölti be a MINI márkavezetői pozíciót a BMW Group....
2019.03.19
Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 3-án, szerdán, reggel 6 órától, a....
2019.03.19
Nyílt napra várják az érdeklődőket az idén 70 éves Kelenföldi autóbuszgarázs ipari műemlékké....
2019.03.19
Különlegességeket gyártó különc cég a kanadai Bombardier Recreational Products (BRP), amelyről ig..
2019.03.19
A világhírű japán profi drifter, a sportág egyik legjobbjának tartott Daigo Saito vezeti majd a....
2019.03.19
A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei....
2019.03.19
Az első két hónapban 85 898 járművet szereltek össze Romániában, 8 százalékkal többet, mint egy....
2019.03.19
A Mol bruttó 3 forinttal csökkenti szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin....