Mol Limo

Ötven Mercedes-Benz A-osztállyal prémium szolgáltatást indít a MOL Limo

2018.10.10.

Prémium szolgáltatást indított a MOL Limo: 50 prémium kategóriás Mercedes-Benz A-osztállyal bővült autómegosztó szolgáltatásának flottája szeptembertől. A MOL Limo ezzel már 450 járművel rendelkezik, szolgáltatási területe pedig 70 négyzetkilométerre nőtt.  A januári startja óta az utazók mintegy 1,5 millió kilométert tettek meg a MOL Limo szolgáltatást használva.

„Még bennünket is meglepett a januárban indult MOL Limo szolgáltatás sikere” – mondta Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója azon a tájékoztatón, ahol bejelentették: 50 prémium kategóriás Mercedes-Benz A-osztállyal bővül a MOL autómegosztó szolgáltatásának flottája szeptembertől.

A cég értékelése szerint a kecskeméti gyártósorról legördülő újgenerációs modell a fiatalos, dinamikus irányvonalat képviseli, ami kifejezetten passzol a MOL Limo felhasználóihoz.

A MOL az új prémium szolgáltatással, az 50 darab Mercedes-Benz A-osztállyal  újabb felhasználói kört céloz meg. A havidíj tekintetében nincs különbség a VW és Mercedes modellek igénybevétele között, azonban a percdíjak eltérnek: míg az Up és e-Up a havidíjas ügyfeleknek 66 forint/perc, az alkalmi felhasználók számára pedig 77 forint/perc tarifával áll rendelkezésre, addig az A-osztályú Mercedeseket percenként 99 forintért (havidíjjal), illetve 111 forintért (alkalmi felhasználók) lehet igénybe venni.

A MOL 2016-ban elfogadott „Enter Tomorrow” stratégiájában leszögezte, hogy literek helyett kilométereket értékesít, így sokkal nagyobb szerepet szán a mobilitási szolgáltatásoknak. Ennek nagyon fontos mérföldköve volt a MOL Limo januári elindulása. A szolgáltatás mostani fejlesztésével pedig folytatódik a Limo célkitűzése, mely szerint a vállalat folyamatosan növeli a gépkocsiflottát, az infrastrukturális fejlesztések függvényében fokozatosan emelve benne az elektromos autók arányát, továbbá a szolgáltatás működési területét 2020-ra Budapest közigazgatási határáig kiterjeszti. A szolgáltatási terület az elmúlt hónapokban mintegy 10 négyzetkilométerrel, mintegy 70 négyzetkilométerre bővült. A zónabővítés előfeltétele volt a megfelelő töltési infrastruktúra kialakítása, ezért a MOL a külső Váci úton található töltőállomásán is elektromos töltőegységeket alakított ki.

A MOL Limo flottája tehát mostantól 450 autóra bővült. Az autómegosztó szolgáltatás keretében 100 elektromos, valamint 300 benzinüzemű Volkswagen up! mellett mostantól az 50 darab Mercedes-Benz A-osztály modell is a felhasználók rendelkezésére áll.

„Az elmúlt fél év tapasztalataiból kiindulva magától értetődő volt, hogy nem állunk le a fejlesztéssel, hiszen a MOL Limo azonnal népszerű lett a budapestiek körében. Továbbra is azért dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az innovatív szolgáltatásokat, amelyekkel még kényelmesebbé tehetjük az úton lévők életét. Mobilitást kínálunk mindenkinek, függetlenül attól, van-e gépjárműve, vagy nincs” – fogalmazott Ratatics Péter.

„A közösségi, megosztáson alapuló közlekedésnek igen is van jövője. Jól bizonyítja ezt az is, hogy a MOL Limo 35 ezer felhasználója az elmúlt fél évben több mint 1,5 millió kilométert tett meg Budapesten. Kontextusba helyezve, ez a szám a Föld – Hold távolságának nagyjából kétszerese” – mondta Ratatics Péter. Az ügyvezető igazgató hozzátette: egy közösségi szolgáltatás csak akkor lehet igazán sikeres, ha a közösség igényeire valóban odafigyelnek. Az eddigi tapasztalatok szerint pedig a MOL Limo felhasználói a magasabb szintű, prémium szolgáltatásokra is igényt tartanak.

„Éppen ezért a hazai vállalatok között olyan partnert kerestünk, aki prémium minőségű gépjárművet biztosít számunkra, amellett, hogy azonosulni tud a MOL filozófiájával és jövőről alkotott képével. Így a választásunk a Mercedesre esett. Az együttműködés pedig máris eredményes, hiszen flottánk hamarosan 50 prémium kategóriás Mercedes-Benzzel bővül” – közölte Ratatics Péter.  

A MOL Limo flottához csatlakozó Mercedes-Benz A-osztály bemutatása alkalmával Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Mercedes-Benz az új, részben Kecskeméten gyártott A-osztállyal csatlakozhatott a MOL Limóhoz. Biztosak vagyunk benne, hogy a MOL innovatív autómegosztó rendszeréhez tökéletesen passzol a legmodernebb technológiai megoldásokat felsorakoztató, ugyanakkor rendkívül praktikus és elegáns autó, amely a városban valóban elemében érzi magát.”

A MOL 2018 januárjában indította el budapesti közösségi autómegosztó szolgáltatását, a Limót. A lépés illeszkedik a társaság 2016-ban bemutatott, 2030-ig szóló hosszú távú stratégiájába, amely egyebek mellett a fogyasztói szolgáltatások üzletág fejlesztésével - például a benzinkutak kiskereskedelmi értékesítési ponttá alakítása (Fresh Corner koncepció), e-mobilitás, autómegosztó szolgáltatás révén - diverzifikálja a Mol tevékenységét. A hazai olajtársaság a Green Go hasonló szolgáltatását követően szállt be a fővárosi carsharing piacra.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.23
Husan Sodiqov Üzbegisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.23
A Ford és a LEGO Csoport közös munkájával megalkotott Ford Mustang a legendás 1967-es Fastback....
2019.02.23
Pénteken ünnepelte hetvenedik születésnapját a Forma-1 egyik legnagyobb alakja, az osztrák Niki....
2019.02.23
A Lexus RC F új változatát március 5-én, a Genfi Autószalonon láthatja majd először az európai....
2019.02.23
A Peugeot a 2019-es genfi autószalonon most bemutatja a feszültségtől vibráló Peugeot 508 Peugeot....
2019.02.23
Miután egy fiatal megvette élete első autóját, egy idő után felmerül benne az érzés, hogy mennyivel....
2019.02.23
Két tapasztalt LEGO modellépítő 400 000 darab LEGO kocka felhasználásával készítette el a világ....
2019.02.23
A világszerte több mint ezer új munkahelyet teremtő, egymilliárd euróba kerülő közös vállalkozás....
2019.02.23
A húsz Nicols Estivale Octo típusú hajóból az első az Utazás kiállításon látható február 21-24.....
2019.02.23
A német technológiai vállalat egy mesterséges intelligencia fejlesztő központot nyitott. ..