Tankpool24

Óvatosak, de optimisták Kiss Norbi kamionjának konfigurációjával a tankpool24-esek

2017.04.25.

#24-es rajtszámmal megkezdi Kiss Norbi a 2017-es kamionos szezont. Az idénynyitó a Red Bull Ringen lesz, a tankpool24 csapat újításokat visz Ausztriába.

A legtöbb német csapat, így Norbié is Mostban próbálta ki először a 2017-es versenytechnikáját. A 4,2 km hosszú pályán 21 változatos kanyar található, és több hosszabb egyenes is, így bátran lehetett próbálkozni a különféle beállításokkal. A csapat célja az volt, hogy kipróbálják az új fejlesztéseket és javítsanak a versenyjármű megbízhatóságán. Norbi óvatosan fogalmaz egyelőre az elvárásokat illetően: "A csapat átdolgozta a futóművet, és új alkatrészeket is kipróbáltunk, sőt most már arra is lett lehetőségünk, hogy többféle féket tesztelhettünk, különféle beállítások mellett. További jó hír az is, hogy sikerült fejleszteni a téli szünet alatt a motorbeállítások terén is, így bízunk abban, hogy ezen a téren is sikerült előrelépnünk. A Mercedes legújabb motorvezérlő szoftverével kísérletezhettünk."

A két napos teszt alatt egész Kelet-Európát megtréfálta az időjárás, és nem maradtak ki Norbiék sem. Az alig pár fokban és hóesésben mindenki fokozottabb lelkesedéssel vetette bele magát a munkába. Norbi elmondása szerint egyáltalán nem is hátráltatta ez a nem várt esemény a munkájukat, igazából csak néhol volt vizesebb a pálya a megszokottnál, és ez nem is befolyásolta különösebben az előre eltervezett programjukat. A tankpool24 legénysége a teszt végén elégedetten távozhat, problémamentes két napot zárhattak, minden a terv szerint haladt.

Norbi is kifejezetten jó hangulatban nyilatkozott: "Sokat javultunk, a futómű jól működik. A sebességváltóhoz is hozzányúltak a srácok, most már gyorsabban megy a fel-le váltás, sokkal magabiztosabban is használom. A legtöbb fejtörést okozó motor is jobb lett kicsit, úgy tűnik lesz eredménye az újraprogramozott motorvezérlésnek. A köridőm is jobb lett, mint tavaly ősszel, persze ebből még nem érdemes levonni messzemenő következtetéseket, hiszen teljesen mások voltak a körülmények, és az ellenfeleinkről sem tudhatjuk pontosan, hogy itt és most mennyit adtak ki magukból. Annyit azért elárulhatok, hogy körülbelül jó egy másodpercet sikerült javulni."

Az elmondottak azért is örvendetesek, mert ezúttal használt gumikon körözött a Most Autodromon Norbi, de még lesz munka bőven a Mercedesen az első rajtig: "Gyakorlatilag a csomag minden része javult, itt Mostban például ötféle fékbetétet is kipróbálhattunk, így akár azt is megtehetjük majd, hogy pályánként variálunk, és különféléket használunk a más-más karakterisztikájú pályára. Pár nap múlva azonban kifejezetten ezért megyek majd ki Németországba, és Stefan Honensszel, a főmérnökömmel véglegesítjük a futóművet, a fékeket, a hasmagasságot, egyszóval a végleges konfigurációt a szezonnyitóra. Egyelőre óvatosak, de optimisták vagyunk, ugyanakkor nagyon kemény szezonra számítok, az első öt versenyző között bármi lehetséges, és négy bajnok is lesz a mezőnyben..."

Kiss Norbi idén a #24-es rajtszámú Mercedesszel áll rajthoz a tankpool24 Racing Team felkészítésében, a teljes 2017-es szezonban. Május 13-14-én kezdődnek majd a versenyek Ausztriában, a Red Bull Ringen.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.04.23
 A HoppyGo platform és a cseh Leo Express szállítási vállalat SmileCar mobilitási szolgáltatójának....
2018.04.23
A Lánchíd felújításáról, valamint a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós....
2018.04.23
A spanyol nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriája, a MotoGP versenyét....
2018.04.23
Közlekedési balesetben 9 személy vesztette életét, 52 súlyos és 125 könnyű sérüléssel végződött -....
2018.04.22
Új helyszínek, új autók, új szabályok és régi-új pilóták teszik még színesebbé a Formula-E....
2018.04.22
Az SMG két fejlesztést hajt végre Túrkevén, összesen mintegy 8 milliárd forint értékben, ehhez....
2018.04.22
Meghalt egy motoros Pécs határában vasárnap délután - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság....
2018.04.22
Marian Avramescu Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.04.22
Az Audi A5-ös csúcsmodellje immáron Sportback kivitelben is elérhető az USA-beli és kanadai....
2018.04.22
Jóllehet a lakosság továbbra sem támogatja az ágazati tiltakozásokat, az Air France francia....