közlekedik a család

A Polgár család győzelmével zárult a Közlekedik a család 2016-os vetélkedő sorozata

2016.06.19.

A huszonegy megyeszékhelyen és 7 héten át tartó selejtezők várva-várt pillanata elérkezett a mai napon: a Skoda Rapid Spaceback nyereményautót a Vas megyei Polgár család vihette haza.

Szerző: Horváth Miklós. Fotó: szerző, police.hu

Rendhagyó módon került megrendezésre az országos döntő, szakítva az egynapos, egyhelyszínes megmérettetéssel, ezúttal kétnapos és több helyszínes feladatokkal zárult a húsz család végső küzdelme. A bázis a budaörsi Holiday Inn Hotel volt, ahonnan reggel 7 órától tízperces időközönként indították a szervezők a családokat egy 5 állomásból álló körútra a „belépő” KRESZ teszt kitöltését követően.

A szombati napon a versenyzők érkezése és egy Parlamenti látogatás volt a program - képre kattintva galéria nyílik

Az első feladat helyszíne a nagytétényi Rendőrségi Oktatási Kiképző Központ objektuma volt, ahol kresztábla kirakó és autós ügyességi feladatok várták a versenyzőket. Ezután egy kerékpáros ügyességi feladat következett a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában, ahová természetesen itiner segítségével kellett eljutnia mindenkinek. A harmadik verseny lokáció talán a legnagyobb kihívást jelenthette a családfők számára, ugyanis a zsámbéki Zichy-téren egy személyautóból és egy utánfutóból álló szerelvénnyel kellett manőverezési rutint kívánó ügyességi feladatokat végrehajtani, amit egy esztergomi Skoda márkakereskedésbe (Styevola és Fia Kft.) installált részeg szemüveges feladattal és kerékcserével folytattak a családok. A döntő utolsó állomása a visegrádi Rendezvénytéren volt, ahol elsősegély-nyújtási gyakorlatokkal zárult a vetélkedő.

A vasárnap viszont már nemcsak a korán keléssel kellett szembenézni...

A szervezők elmondása szerint a feladatok összeállítása során igyekeztek a korábbi években alkalmazott ötletektől és nehézségi foktól nagymértékben eltérni, ezáltal a visszatérő családok számára is rengeteg új elemet tartalmazott minden állomás, ráadásul a szétszórt helyszíneknek köszönhetően, a versenyzők nem láthatták előre, milyen feladat várják őket.

A versenyzők egy Octaviákból álló flottával mozogtak a versenyhelyszinek között

Nem sokkal 16 óra után minden család visszaérkezett a budaörsi bázisra, ahol hatásvadász izgalomfokozás nélkül kezdetét vette az eredményhirdetés. A díjakat a vetélkedő támogatói, Szilágyi Szabolcs, a Europ-Assistance gépjármű üzletág vezetője, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, Dalnoki Balázs, a Skoda Magyarország márkaigazgatója és Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője adta át.

(Balról) Kiss Csaba - ORFK-OBB főtitkára, Szilágyi Szabolcs - Europ-Assistance gépjármű üzletág-vezetője, Knezsik István - Autós Nagykoalíció elnöke, Dalnoki Balázs - Skoda Magyarország, márkaigazgatója és Óberling József r. ezredes - ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője

Óberling József beszédében kiemelte, hogy nagyon nehéz versenyen vannak túl a résztvevők, hiszen az elméleti tudás mellett az ügyesség és a gyorsaság próbája is ez a verseny, tehát nem szerencsejátékról van szó, mint ahogy a mindennapi közlekedésben sem. A főosztály vezető ugyanakkor azt is megemlítette, hogy 100 százalékos teszteredményt senkinek sem sikerült elérnie, de arra mindenképp büszke lehetnek a döntőbe jutottak, hogy országosan több mint ezer családból kerültek ki az itt jelenlévő finalisták. A résztvevő családok teljesítményét az alábbi nyereményekkel ismerték el: minden család egy 2 éjszakás, félpanziós ellátással vendégeskedhet a tapolcai Hunguest Hotel Pelion szállodában, vagy az egri Hunguest Hotel Flóra szállodában, valamint egy 30.000 Ft értékű üzemanyag utalványt, Skoda ajándékcsomagot és a Europ Assistance Auto SOS Bázis csomagját vihették haza.

Dalnoki Balázs pedig arról beszélt, hogy évről-évre egyre nagyobb kihívást jelent a verseny szervezése, merthogy rendkívüli felkészültségről tesznek tanúbizonyságot a versenyzők a selejtezők és a döntők során egyaránt. A Skoda márka képviseletében pedig kifejezte reményét és örömét a márkaigazgató, hogy a Rapid Spaceback megérte a küzdelmet, hiszen egy tökéletes családi autónak számít ez a magyar utakon.

Az eredményhirdetés során természetesen minden család elismerésben részesült és különdíj átadására is sor került. A résztvevők többek között üzemanyag utalványt, és egy hosszú hétvégét is kaptak, melyet a tapolcai Hotel Pelionban, vagy a füredi Hunguest Hotelben tölthetnek, kipihenve a felkészülés és a verseny fáradalmait. A harmadik helyen a Zala megyei Offner család végzett, második a Bács-Kiskun megyei Rideg család lett, és a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokára a Vas megyei Polgár család állhatott.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.08.20
Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes....
2017.08.20
Elhagyja a Maseratit Jörg Ross, a jövőben az Aston Martin motorfejlesztésért felelős vezetője lesz....
2017.08.20
Egy néhány hetes kisgyerekkel kaptak sorozatlopáson egy magyar párt Ausztriában. A bűnesetek....
2017.08.20
Testvére véletlenül becsukta a nyitott ajtót, az autóban ülő öccse pedig a forró autóban rekedt. A....
2017.08.20
Egy ember életét vesztette, amikor felborult egy négykerekű motor, úgynevezett quad a....
2017.08.19
A 2017. május 15-én a Budapest XIII., Dózsa György úton történt balesetben két férfi életét....
2017.08.19
Napok óta kering egy ábra az interneten, és eléggé megosztja azokat, akik véleményt próbálnak....
2017.08.19
Idén szeptember 2-án, szombaton rendezi meg a Budapest Airport az éves jótékonysági futóverseny, a....
2017.08.19
Az amerikai a szakértők által vártnál alacsonyabb negyedéves forgalomról számolt be, adózott....
2017.08.19
Ebben a cikkben az akkumulátorokról lesz szó, mert úgy érzem, hogy ebben a témában a kevésbé....