fejlesztés

A Porsche és a Boeing partneri kapcsolatba lép a prémium légi közlekedésben

2019.10.15.

A Porsche és a Boeing aláírt egy egyetértési megállapodást a prémium légi közlekedés lehetőségeinek és a közúti közlekedés légi kibővítésének felfedezéséről. A partneri kapcsolattal mindkét vállalat a saját egyedi erősségét kihasználva tanulmányozza a prémium légi közlekedési járművek jövőjét.

„A Porsche szeretné kibővíteni horizontját sportautó-gyártóként azzal, hogy a prémium mobilitás vezető márkájává válik. Hosszú távon ez azt jelentheti, hogy az utazás harmadik dimenziója felé is elmozdul,” mondta Detlev von Platen, Porsche AG értékesítésért és marketingért felelős vezetője. „Két vezető globális vállalat erősségeit kombinálva térképezzük fel a jövő potenciális kulcsszegmenseit a piacon.”A partneri megegyezés keretében a vállalatok egy nemzetközi csapatot hoznak létre, hogy a légi mobilitás lehetőségeit megvizsgálják, beleértve a prémium járművek piaci potenciáljának elemzését és a lehetséges felhasználási módokat.

A Boeing, a Porsche és az Aurora Flight Sciences, a Boeing egyik leányvállalata, közös koncepciót hoz létre a teljesen elektromosan felszállni és landolni képes járműre. Mindkét vállalat mérnökei, valamint a Porsche leányvállalataként a Porsche Engineering Services GmbH és a Studio F.A. Porsche munkatársai létrehoznak és tesztelnek egy prototípust.

„Ez az együttműködés azon erőfeszítéseinkre épül, hogy egy új, biztonságos és hatékony mobilitási ökoszisztémát hozzunk létre, és lehetőséget kínál arra, hogy feltérképezzük egy prémium légi jármű fejlesztésének lehetőségeit egy vezető autómárkával,” mondta Steve Nordlund, a Boeing NeXt alelnöke és ügyvezetője. A Boeing NeXt célja, hogy létrehozza a következő generációs mobilitási ökoszisztéma alapjait, amelyben az önvezető és a pilótával rendelkező járművek közösen létezhetnek egymás mellett. „A Porsche és a Boeing egyesíti a precíziós mérnöki tudást, a stílust és az innovációt, hogy világszerte felgyorsítsa a prémium légi közlekedés fejlődését.”

2018-ban a Porsche Consulting tanulmánya előrevetítette, hogy a légi közlekedési piac fejlődése 2025-től felgyorsul. A tanulmány szerint az új légi közlekedési megoldások gyorsabb és hatékonyabb utazást tesznek lehetővé, mint a hagyományos közlekedési eszközök, alacsonyabb költség és nagyobb mértékű rugalmasság mellett.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.19
Érdekes képet mutat az elektromos autózás jövőjéről a BASF vezérigaztója, Martin Brudermüller....
2019.11.19
Heino Partanen Finnországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.11.19
Újabb mérföldkő az idén hatvan éves Mini történetében, hogy megkezdték az első elektromos modell....
2019.11.19
Franciaországban, a Meine-et-Loire megyei közúti közlekedésbiztonsági hadosztálya Daumeray....
2019.11.19
Ausztria legszebb tájai között tartják számon a meseszép Wörthi tavat melynek egyik fő attrakciója....
2019.11.19
Újabb országban, ezúttal Magyarországon nyerte el a Jaguar Land Rover járművek és alkatrészek....
2019.11.19
Mechanikus összkerékhajtási rendszerrel szerelte a Camry és Avalon szedánokat a Toyota. A rendszer....
2019.11.19
Az Eurotrade Kft. Európában egyedülálló módon olyan piacbevezető szakmai napot szervezett, ahol két....
2019.11.19
Bővült az Európai Unió autópiaca októberben. Szinte minden nagy tagállamban nőtt a forgalomba....
2019.11.19
 A Porsche Taycan az Amerikai Egyesült Államokban is bemutatkozik 2019. november 20-án, a Los....