Forma-1

A Racing Point is figyeli Mick Schumachert

2019.12.02.

A Racing Point csapatvezetője, Otmar Szafnauer elismerte, az istálló figyelemmel követi Mick Schumacher pályafutásának alakulását, de a Williams tartalékversenyzője, Nicholas Latifi is rajta van a radarjukon.

Bár nincs kiadó versenyzői ülés a Racing Pointnál, és nem tűnik valószínűnek, hogy a helyzet mostanában változik, Sergio Pérez ugyanis hároméves szerződést kötött a csapattal, Lance Stroll pedig a fő részvényes, Lawrence Stroll fia, az alakulat más pilótákat is figyelemmel követ. Főként olyan fiatalokat, akik a jövőben bekerülhetnek az F1 mezőnyébe.

Elég sok versenyzőt követünk – ismerte el a csapatvezető, Otmar Szafnauer a Speedweeknek nyilatkozva. „Figyeljük, hogyan küzdenek egymás ellen, és hogyan győzik le egymást a kisebb kategóriákban – tette hozzá, majd néhány nevet is megemlített. - A csapat még egy elemző programot is írt, amibe mindig bevisszük az aktuális eredményeket. Persze nem mondom, hogy ez lehetővé teszi a pilóták tökéletes megítélését, de egyfajta alapnak jó. A Forma–1-ben szerintem mindenki figyeli, hogyan teljesít Mick Schumacher. És vannak még nagyon jó srácok. Ott van például Nicholas Latifi, aki szintén fenn van a radarunkon – ismerte el a szakember.

Latifiről egyébként első kézből is vannak információik, tavaly ugyanis a Racing Point elődjénél, a Force Indiánál teljesített szolgálatot, és öt pénteki szabadedzésen is részt vett. Jelenlegi a Williams tartalékversenyzője, és a legtöbb forrás szerint fő esélyese a csapat még üresen álló versenyzői ülésének (kanadai sajtóhírek szerint már meg is egyezett az istállóval, a bejelentés pedig nem sokkal a szezonzáró után érezik majd).

Ami a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fiát illeti, ő jelenleg – túl azon, hogy Latifihoz hasonlóan az F2-ben versenyez – a Ferrari pilótaakadémiáján edződik, Bahreinben pedig a futam utáni teszten ki is próbálhatta a vörösök gépét. Ugyanitt az Alfa Romeóval is körözött, egyelőre tehát ő az olaszok érdekeltségi körébe tartozik.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.11
A nagy médiafelhajtások közepette minap bemutatott Ford Mustang Mach-E csupán az amerikai autómulti....
2019.12.11
A 90-es évek gyermekeinek mindennapjait tették boldoggá, és most úgy tűnik, készen állnak arra,....
2019.12.11
Santiago Cornejo Argentínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.12.11
A következő esztendőtől érvényes, de már idén decembertől megvásárolható éves e-matricák iránti....
2019.12.11
Egymilliónál is több új terepjárót és városi terepjárót (SUV) állítottak forgalomba az év eleje óta....
2019.12.11
A Herczig Norbert, Ferencz Ramón egység 2020-ban is teljes szezont teljesít majd a rali Európa-....
2019.12.11
Jelentős mérföldkőhöz ért az Útinform: idén ünnepli fennállásának 45. évét a Magyar Közút Nonprofit....
2019.12.11
Sok motoros a műszerfalhoz rögzíti okostelefonját, hogy használni tudja a navigációs....
2019.12.11
Több mint egymilliárd forintos beruházásban, új technológiával fejlesztett ki autó oldalüveget....
2019.12.11
A közösségi autószolgáltató 10 darab új Mercedes-Benz CLA Coupé és 10 darab Mercedes-Benz CLA....