csabai kolbászfesztivál

Rákóczi Feri az igazi csabaira voksol

2015.09.28.

A kolbászünnep házigazdája, a Class FM népszerű reggeli műsorának Békés megyei származású műsorvezetője, Rákóczi Feri visszatérő vendége a fesztiválnak. A karrierjét Békéscsabán kezdő, a helyiek által „Pácsó”-ként becézett rádiós, étteremtulajdonos számára kevés olyan alkalom van a naptárban, amihez ennyire ragaszkodik.

Mi volt életed első disznótoros kolbászélménye?

Otthon minden évben áldozatul esett néhány csodás jószág a téli hónapokban, hogy feltöltsük az éléskamrát. Gyakorlatilag nincs első, mert mire tudatomra eszméltem, már benne is voltam az eseményekben. Imádtam, imádom az előző napi készülődést, a csípős hajnalokat, az ugratásokat, illatokat, ízeket.

Őrzöd a hagyományokat? Te is töltesz kolbászt?

Természetesen! Minden évben több alkalommal is, az egyik állandó pont a Csabai Kolbászfesztivál, kihagyhatatlan hangulattal, de van baráti, és családi kolbász-buli is!

Mennyi ideig bírod ki csabai kolbász nélkül?

Most, hogy kérdezed, szelek magamnak egy szép karikát...

Ő bizony tudja, hogy a csabai az igazi!

Hogyan népszerűsíted a csabai kolbászt?

Minden fórumon hangoztatom, hogy az igazi ételekben hiszek. Azokban, amelyek előállításához, készítéséhez van valami köze a két kezünknek. Apósom mondását szoktam idézni: „az asztal tartja össze a családot.” És itt nem csak az evésről van szó. Itt a közös élmény, az együttlét, a beszélgetés számít, melyek tényleg családdá tesznek bennünket, nem csak néhány ember gazdasági közösségévé.

Van egy saját éttermed is a fővárosban. Mi a Korhely titka?

A Korhely megálmodásakor azt akartam, hogy legyen egy olyan hely is a belvárosban, ahol a klasszikus, hagyományos ízeket is megtalálja a vendég. A kolbász, disznósajt, szalonna legtöbbje természetesen csabai. Klasszikus ízekkel dolgozunk, nincs olyan sem, hogy a töltött káposzta hat különböző tányéron kerül a vendég elé, mert „újragondolták”. Mindennek helye van a gasztronómiában, kell a degusztációs menü, a fúziós konyha, és anyánk konyhája is. Mi az utóbbi vagyunk, és ez nem is fog változni.

Az igazi csabai ízek Rákóczi Feri Liszt Ferenc téri éttermében is

Mióta vagy házigazdája a Csabai Kolbászfesztiválnak? Mi lesz idén a szereped?

Ez a negyedik, vagy az ötödik? Jézus, már nem is emlékszem! Újkígyósi vagyok, de hosszan éltem Békéscsabán is, innen indult rádiós pályám, nem volt kérdés, hogy ott a helyem! Ahogy a korábbi években is, a színpadi munka, a műsorvezetés mellett ott leszek kicsit mindenütt, ahol a fesztiválon történik valami. Ha kell, beszélgetek, ha kell, akkor beugrok a zsűribe. Egy dolog nem szabad csinálni a négynapos kolbászünnep alatt: aludni!

További részletekért érdemes követni az Autószektor kiemelt Csabai Kolbászfesztivál rovatát, a versenyekre való jelentkezésért ellátogatni a www.csabaikolbaszfesztival.hu honlapra, de folyamatosan nyereményjátékokba botlik az is, aki a Facebook-on követi a kolbászfesztivált.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.19
Ha ezt használja, megőrzi autója értékét.   ..
2024.04.19
A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára....
2024.04.19
Mostanában a szokásosnál is több szó esik a BMW legutóbbi 5-ös sorozatáról.  ..
2024.04.19
Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás....
2024.04.19
A külső design alapján egy erőteljes és stílusos SUV rajzolódik ki, a frissítést követően a modell....
2024.04.19
Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9....
2024.04.19
A kvalifikációt az első szakaszt követően negyedórára félbe kellett szakítani, mivel lángra kapott....
2024.04.19
A Mazda Motor megkezdte a MAZDA MX-30 e-SKYACTIV R-EV európai modelljének sorozatgyártását a....
2024.04.19
A hétvégén a Róma mellett található Vallelunga versenypályán kezdődik a túraautósok....
2024.04.19
A sanghaji aszfaltcsíkon öt év után rendeznek újra F1-es versenyt. ..