törésteszt

Remek eredményekkel zárult a legújabb EuroNCAP törésteszt

2017.12.06.

A kilenc vizsgált autóból nyolc kapott maximális, ötcsillagos minősítést.

Az európai törésteszteket végző független szervezet legújabb tesztnapján a BMW X3, a DS 7 Crossback, Honda Civic, Jaguar E-Pace, Mercedes-Benz X-Class, Porsche Cayenne, Subaru Impreza és a Subaru XV is maximális, ötcsillagos értékelést kapott. Fontos tudni, hogy az aktuális vizsgálati módszerben már nem csak az ütközésbiztonságot, hanem az aktív vezetéstámogató rendszerek működését is ellenőrzi a szervezet, csak úgy lehet elérni az öt csillagot, ha mindent rendben találnak.

 

Ebből a csoportból a legdrágább autó, a harmadik generációs Porsche Cayenne végzett a legjobb eredménnyel az utasbiztonság szempontjából, mivel 95 százalékos eredményt ért el.

 

A gyermekvédelem terén a két Subaru brillírozott, 89 százalékos „bizonyítvánnyal”. A gyalogosvédelem terén szintén a Subaru XV lett a legjobb, a vezetéstámogató rendszerekben pedig a Civiket találták a legjobbnak a szakemberek. A Honda alsó-középkategóriás modelljét egyébként már másodszor vizsgálták, mivel az első teszten az oldallégzsák nem bizonyult elég hatékonynak a gyermekvédelemben, ezért a gyártó módosított rajta.

 

Csak a Citroën E-Méhari szerepelt le a teszten, amit a háromcsillagos eredmény tükröz. Ez persze nem annyira meglepő, mivel egy kis szériában készülő elektromos strandautóról van szó, amit nem is a PSA-konszern fejlesztett ki. Ebben a kocsiban az egyetlen asszisztens rendszer a biztonsági öv bekötésére figyelmeztető jelzés.

 

Ahogy közeledik az év vége, mi is készülünk az új, 2018-as teszt metódus bevezetésére. Ebben első ízben vesszük górcső alá azokat az automatikus vészfék-asszisztens rendszereket, amelyek a kerékpárosokat is képesek észlelni - nyilatkozta Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára. „Ez az új teszt és az egyéb tervezett fejlesztések is az automatizált funkciók elterjedésére reflektálnak majd. Az a feladatunk, hogy megértessük az ügyfelekkel, hogy ezek a rendszerek hogyan működnek, mire képesek, és, hogy elmagyarázzuk nekik, hogy egy nap talán megmentik majd az életüket” – tette hozzá.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.19
Nyolc személyautó és két kamion rohant egymásba szerda reggel az M3-as autópálya Miskolc irányába....
2018.12.18
Mi az, ami egy átlagos autó kinézetét feldobja? Hát a kerék! Akkor most vizsgálódjunk egy kicsit....
2018.12.18
Halálra gázolt egy férfit a vonat Szegeden kedd este - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-....
2018.12.18
Xiaoqiang Hou Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.12.18
A Volkswagen a sikeres Tiguan modellre építve alkotta meg új kompakt szabadidő-autóját, amely a T....
2018.12.18
Álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig: Biztos, hogy a karácsonynak az ajándékokról és a....
2018.12.18
Meghaladta a 11,3 milliárd forintot az idei év első 9 hónapjában a biztosítási szektor....
2018.12.18
Több mint ötvenötezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök az Európai Közlekedésrendészeti Szervek....
2018.12.18
Kétségkívül az egyik legnagyobb szenzáció volt a LEGO csúcsmodell. Ez nem megy 400 km/óra felett,....
2018.12.18
Bővíti egyetlen európai üzleti, pénzügyi szolgáltató központját a Nissan japán autógyár Budapesten....