törésteszt

Remek eredményekkel zárult a legújabb EuroNCAP törésteszt

2017.12.06.

A kilenc vizsgált autóból nyolc kapott maximális, ötcsillagos minősítést.

Az európai törésteszteket végző független szervezet legújabb tesztnapján a BMW X3, a DS 7 Crossback, Honda Civic, Jaguar E-Pace, Mercedes-Benz X-Class, Porsche Cayenne, Subaru Impreza és a Subaru XV is maximális, ötcsillagos értékelést kapott. Fontos tudni, hogy az aktuális vizsgálati módszerben már nem csak az ütközésbiztonságot, hanem az aktív vezetéstámogató rendszerek működését is ellenőrzi a szervezet, csak úgy lehet elérni az öt csillagot, ha mindent rendben találnak.

 

Ebből a csoportból a legdrágább autó, a harmadik generációs Porsche Cayenne végzett a legjobb eredménnyel az utasbiztonság szempontjából, mivel 95 százalékos eredményt ért el.

 

A gyermekvédelem terén a két Subaru brillírozott, 89 százalékos „bizonyítvánnyal”. A gyalogosvédelem terén szintén a Subaru XV lett a legjobb, a vezetéstámogató rendszerekben pedig a Civiket találták a legjobbnak a szakemberek. A Honda alsó-középkategóriás modelljét egyébként már másodszor vizsgálták, mivel az első teszten az oldallégzsák nem bizonyult elég hatékonynak a gyermekvédelemben, ezért a gyártó módosított rajta.

 

Csak a Citroën E-Méhari szerepelt le a teszten, amit a háromcsillagos eredmény tükröz. Ez persze nem annyira meglepő, mivel egy kis szériában készülő elektromos strandautóról van szó, amit nem is a PSA-konszern fejlesztett ki. Ebben a kocsiban az egyetlen asszisztens rendszer a biztonsági öv bekötésére figyelmeztető jelzés.

 

Ahogy közeledik az év vége, mi is készülünk az új, 2018-as teszt metódus bevezetésére. Ebben első ízben vesszük górcső alá azokat az automatikus vészfék-asszisztens rendszereket, amelyek a kerékpárosokat is képesek észlelni - nyilatkozta Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára. „Ez az új teszt és az egyéb tervezett fejlesztések is az automatizált funkciók elterjedésére reflektálnak majd. Az a feladatunk, hogy megértessük az ügyfelekkel, hogy ezek a rendszerek hogyan működnek, mire képesek, és, hogy elmagyarázzuk nekik, hogy egy nap talán megmentik majd az életüket” – tette hozzá.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.06.18
Szombaton és vasárnap rendezik a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat hagyományos,....
2018.06.18
Sok volt a személyi sérüléssel járó baleset a közutakon hétvégén - írja a police.hu ..
2018.06.18
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezen a héten folytatja az M1-es autópálya felújítását. Tatabánya és....
2018.06.18
Az utóbbi négy hónap legerősebb ütemével bővült Japán exportja májusban, jelentősen nőtt az autók,....
2018.06.18
Az orosz luxusautó-piac folyamatosan esik: 2018-ban, februárban 9, márciusban 11, áprilisban pedig....
2018.06.18
Kartal magasságában három személygépkocsi ütközött össze az autópálya főváros felé vezető oldalán....
2018.06.17
A tavalyi évek nagy sikerein felbuzdulva immáron három pavilonon került megrendezésre 2018....
2018.06.17
- A két hete, Görögországban elért második hely után Herczig Norbert és Ferencz Ramón ismét....
2018.06.17
Konstantin Kazanchev Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.06.17
A Vincze Ferenc, Farnadi Ágnes kettős nyerte meg vasárnap a Székesfehérvár-ralit, az országos....