e-autó

Renault Zoe, a villanyos hatótáv-bajnok

2018.05.09.

Az elektromobilitás még a kezdeteknél tart, de a technikai fejlődés egyre gyorsul, párhuzamosan a modellválaszték szélesedésével. Az e-autók egyik úttörője, a Renault – amely már jó ideje többféle akkumulátoros típust kínál, többi közt a Twizy mopedautót és a kis áruszállító Kangoo zöld változatát – tavaly év végén látta elérkezettnek az időt, hogy a 2012-ben debütált Zoe kisautóját nálunk is bevezesse. A Clio méretű elektromos mini nem véletlenül Európa egyik kedvence: jó pár szolgáltatása felveszi a versenyt még a drágább e-prémiumosokéval is.

Az elektromos autózás két sarkalatos kérdése a hatótáv és a töltési idő. Ebből a szempontból a Renault Zoe az élenjárók közé tartozik, a legjobban eladott elektromos autók egyike az európai piacokon. A tesztre kapott Q90 jelű, 41 kWh teljesítményű akkupakkal szerelt kocsi oldalán öles felirat hirdeti: ez a Zoe egy szuszra már 400 kilométert teljesít. De csak elméletben. Járműismertetőjében a Renault már közelebb jár az igazsághoz: 370 kilométerben jelöli meg a maximálisan elérhető hatótávot. Ez sem kevés, sőt a piacon kapható modellek közül az egyik legjobb érték. Valójában a Zoe menettulajdonságai alátámasztják azt az alapvető tételt, hogy az akkumulátoros négykerekű – legalábbis a jelenlegi fejlettségi szinten – nem igazán száguldozásra való. Inkább a visszafogott, defenzív vezetési stílus ajánlatos, így érhető el a beígért hatótáv. Gyári adatok szerint a Zoe végsebessége 135 km/óra, nagy gázzal hajtva még a 200 kilométeres táv sem teljesíthető, és persze a hegymenet is zabálja a kilométereket.

Mindez távolról sem jelenti, hogy le kellene mondani az élvezetes menetdinamikáról, a kisautó főként városi forgalomban tartja az iramot. 4 másodperec alatt eléri az 50 km/órás sebességet, a 100-hoz 13 másodpercre van szükség, vagyis az emissziómentes városi kanyargáshoz ez bőven megteszi. A 370 kilométeres ciklus jóvoltából ugyanakkor már nem kell annyira tartani a „hatótávfrásztól”, bátrabban ki lehet merészkedni a töltőhálózattal jobban ellátott városi körzetekből. Egy balatoni kiruccanás közbülső töltés nélkül is simán teljesíthető – feltéve, ha az e-autós tartja a „kamionos” tempót. Ám függetlenül a vezetési stílustól a megtehető távolságot növeli, hogy mint minden villanyosban, a fékezéskor keletkező energia elektromossá alakulva lök a telepek töltöttségén, továbbá a Zoe számára kifejlesztett alacsony gördülő ellenállású Michelin gumik mellett az alapfelszerelés részét képező hőszivattyú (amivel előfűthető/hűthető az utastér) ugyancsak ilyen spórolást segítő jószág.

Zoe kétféle teljesítményű akkuval, háromféle változatban kapható. Az R90 kódjelű kisebb, 22 kWh és 41 kWh kapacitású teleppel, míg a Q90-es változat szintén 41 kWh teljesítményű, azzal a különbséggel, hogy annak 92 lóerős, 220 Nm nyomatékú elektromotorja már 43 kW-os villámtöltővel is „feltankolható”. Mindennek eredményeként ez utóbbival a lemerült telepek töltési ideje alig félóra, ami már elfogadható eredmény, csak hát a hazai töltőhálózatban ezek száma meglehetősen gyér. A kisebb, 22 kW-os gyorstöltőnek nevezett oszlopoknál vagy másfél órát kell szánni az e-szufla betáplálására, míg az otthoni hálózathoz (2,3 kW) csatlakoztatva a lemerült erőforrások életre keltéséhez még egy éjszaka sem elég, 25 óra kell hozzá – a Zoéhoz adott kétfajta töltőkábel közül a konnektorossal. A töltési művelethez először egy műszerfali gomb megnyomásával pattintható fel a kocsi orrában lévő embléma, az alatta rejtőző aljzathoz csatlakozva halk kattanás jelzi a töltőkábel helyes rögzülését, a dugasz körül pulzáló kék ledfény kíséretével. (A töltés befejezésekor a kábel kihúzásához is meg kell nyomni a szóban forgó műszerfali gombot). A töltés megkezdésekor a volán előtti műszerfali tft-kijelző is informál az áramfelvételről és annak várható idejéről, de minderről a vezető – egy letölthető alkalmazással – még távolból is tájékozódhat mobiltelefonján. Az elektromobilitásban jártas szakértők kiemelik, hogy a Zoe az úgynevezett Type 2 típusú csatlakozót alkalmazza, ami azért is lényeges, mivel szabványok híján, az eltérő töltőrendszerek dzsungelében a Type 2 a legelterjedtebb – legalábbis az európai kontinensen.

A Zoe méreteiben a Clióhoz áll legközelebb, az ötajtós, a hátsó ajtókon rejtett kilincses, pufókos karosszériája némileg magasabb, bizonyára amiatt, hogy az akkumulátor-csomag a kocsiszekrény alatti tálcán rejtőzik. Ez azonban egyáltalán nem ront a franciásan lágy rugózású, 1,5 tonnás kisautó stabilitásán, és az ötszemélyes fülke az elől ülőknek kényelmes, hátul pedig inkább két személynek kínál tisztes helyet. Másrészt a telepek vagy egyéb gépészeti darabok nem foglalnak el helyet a hátsó fertályból: a 338, illetve ledöntött ülésekkel a 1225 literes csomagtér minden kisautó becsületére válhat. Az elektromos volánforgatás ergonómiáját növeli, hogy a vezető előtti műszerfal-kijelzőn látványosan – számszerűen és többféle rajzolatban – követni lehet a felhasználható energia alakulását, rikító sávos színekben a vezetési stílust, s a megtehető kilométerek számát. A másik, a műszerfal közepén kialakított kijelzőn a szokásos infotaintment (rádió, navigáció, Bluetooth-kihangosítás, tolatókamera) megoldásokon kívül az R-Link fantázianévre hallgató multimédiás on-line rendszer még számos praktikus (háttér)szolgáltatást kínál. Így többek között a kijelzőn megjeleníthető a töltőállomások térképe, távolból, mobiltelefonnal vezérelhető a telepek feltöltése és nem utolsó sorban egy gombnyomással (a Z. E. Pass alkalmazással) bármilyen töltőállomáshoz csatlakozni lehet, még külföldön is. És hát persze újszerű vezetési élmény az emisszió-, a sebességváltás- és a motorzaj nélküli menet, jóllehet menet közben, 30 km/óra sebességig a Zoe kicsit trolibuszszerűen surrog – állítólag azért, hogy közeledtét a gyalogosok is meghallják.

Nyugat-európai piacain a Renault úgy értékesíti e-gyártmányait, hogy az akkumulátorokat bérleti konstrukciókban adja a kocsikhoz. Ezzel ellentétben nálunk az eladott jármű teljes egészében a vevő tulajdonába kerül, s e megoldás keretében a gyártó 5 év vagy 100 ezer kilométerig érvényes kocsi-garancia mellett 8 év/160 ezer km jótállást kínál az akkumulátorokra. Így a Zoe belépő kiskereskedelmi ára 6,599 millió forint, a próbára kapott legmagasabb, Intens felszereltségű Q90-es „csúcsmodell” már 11,254 milliót kóstál. Ez a hagyományos, belső égésű motorosokénál kétszer magasabb ár húzós, de ha azt vesszük, hogy környezetbarátságán túl jár hozzá a másfél millió forint állami árkiegészítés, a zöld rendszám, vagyis a cégautó-, illetve gépjárműadó-mentesség, továbbá olcsóbb az üzemeltetés (a közutakon egyelőre ingyenes elektromos üzemanyag, a díjmentes közparkolás, az alacsonyabb szervizköltség), akkor már jobbnak tűnik az árképlet. A Zoe relatív ár-versenyképességét erősíti, hogy a többi konkurens modell drágább, s műszaki paraméterei, mindenekelőtt a 300-400 kilométeres hatótáv is a legjobbak közül való. Legutóbb a Renault egyik alelnöke, Gilles Normand a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban már azt is belengette, hogy az előállítási költségek felét kitevő akkumulátor előbb-utóbb olcsóbbodik, s néhány éven belül a 600 kilométeres hatótáv sem tűnik elérhetetlennek.

HEIMER GYÖRGY

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.16
A középkategóriában megkerülhetetlen az Opel Insignia és nem csak azért mert jó nagy. De mi van....
2018.10.16
Magyarország európai szinten is vezető szerepre készül az összekapcsolt és autonóm közlekedésben,....
2018.10.16
Spanyolország legérdekesebb fesztiváljai, ami sok ember számára egyet jelent a felhőtlen....
2018.10.16
Ovidiu Serb Görögországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.10.16
Világszerte 939 100 gépkocsiját szállította ki szeptember végéig ügyfeleinek a ŠKODA az idén, 7,8....
2018.10.16
Az Audi az első autógyártó, amely a DTM új korszakát egy ügyfélcsapat bemutatásával köszöntheti. A....
2018.10.16
A Hoffer Zsolt, Bunkoczi László kettõs elõször állt rajthoz az elképesztõ népszerûségnek örvendõ....
2018.10.16
Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára számolt be a nemzetközi és hazai....
2018.10.16
Az idősödő vidéki lakosság új lendületet adhat az automata járművek bevezetésének. A fix útvonalon....
2018.10.16
A Lexus UK egy brit sportcipő-manufaktúrával közösen megalkotta a márka első lábbelijét. Az....