Opel

A rüsselsheimi fejlesztőközpont felel a PSA csoport új négyhengeres benzinmotor-generációjáért

2018.06.14.

A rüsselsheimi fejlesztőközpont veszi át világviszonylatban a műszaki felelősséget a PSA csoport valamennyi márkájának (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel és Vauxhall) következő generációs benzinmotorjaiért. A négyhengeres motorokat villanymotorokkal közös működésre optimalizálták, és hibridrendszerek hajtóművében alkalmazzák majd. A piaci bevezetés 2022-ben indul.

Az új motornemzedéket a PSA csoport mindegyik márkája alkalmazza Kínában, Európában és Észak-Amerikában, ezért megfelel az illető piacok jövőbeli kipufogógáz-szabványainak. Technikájuk abszolút modern, közvetlen befecskendezéssel, turbófeltöltéssel és változó szelepvezérléssel. Hatásfokuk magas, fogyasztásuk és CO2-kibocsátásuk csekély.

„Globális motorprojektek már akkor Rüsselsheim illetékességébe tartoztak, amikor még a GM része voltunk. Az új generációs, négyhengeres benzinmotorok kifejlesztésével egyik alapvető kompetenciánkat tudjuk érvényesíteni. A takarékos, közvetlen befecskendezésű motorok hibrid-technológiával kombinálva megszilárdítják a PSA csoport eddig is erős pozícióját a CO2-emisszió leszorításában“, jelentette ki az Opel fejlesztési vezetője, Christian Müller.

A rüsselsheimi fejlesztőközpont több évtized alatt jelentős tapasztalatot halmozott fel benzinmotorok fejlesztésében. A mérnökök most a PSA csoport aktuális PureTech négyhengeres családjának alapján dolgozzák ki az új motorgenerációt. A teljesen alumíniumépítésű, 1,6 literes gépek hatékonysága és élénk reagálása már most is meggyőző – lehet építeni ezekre az erényekre.

A jövő négyhengeresei képezik 2022-től a PSA csoport második benzinmotor-családját. Emellett továbbra is megmaradnak az ismert, háromhengeres PureTech turbók, amelyeket épp most tüntettek ki negyedszer az Év Motorja címmel. Rüsselsheimi mérnökcsoportok vezetik továbbá a teljes PSA csoport könnyű haszonjárműveinek fejlesztését – a padlóvázaktól és a moduloktól a szériagyártásig. Ezenkívül 15 globális tudásközpontot telepített a vállalat Rüsselsheimbe, a tüzelőanyagcellától az ülésekig

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.06.25
A Lexus amerikai képviselete a napokban levédette az LM típusnevet. Egyelőre rejtély, hogy pontosan....
2018.06.25
A múlt hétvégén öt esetben összesen tizenegy személyt mentettek ki a Balatonból. A mentések idején....
2018.06.25
Nem csak a versenyautók, még a családi kocsik „beállításánál” is sokat számíthat néhány tized: az....
2018.06.25
A német technológiai vállalat bemutatta fejlesztéseinek egy részét, többek között ki lehetett....
2018.06.25
A Hyundai IONIQ elnyerte a Busan Nemzetközi Autószalonon az Év Női (Világ)autójának legrangosabb....
2018.06.25
A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei....
2018.06.25
Az ügyfél-elégedettség mérésének leghíresebb globális szakértője, a J. D. Power idén is....
2018.06.25
A hét héten át tartó vetélkedősorozat fődíját, a Škoda Rapidot a Vas megyei Németh család nyerte. ..
2018.06.25
A Budapesten üzemeltetett közbringarendszer nevének mozaikszava, a Bubi lett a tavalyi év szava a....
2018.06.25
Oscar-díjas amerikai színészek főszereplésével forgatják azt az egyelőre cím nélküli filmet, mely a....