állatmentés

Sakura ültetéssel ünnepeltek Kiss Norbi Macskaárvaházában

2019.10.09.

Az ősi japán kultúra egyik jelképét, japáncseresznyét, vagy ismertebb nevén Sakura-t ültetett Fehérvári Csaba Historic rally versenyző és Herceg Lilla többszörös Európa bajnok karateversenyző, Kápolnán a Macskaárvaház Alapítvány kertjében.

Mint ismeretes, az állat és természetvédő civil szervezet egyik kuratóriumi tagja, Kiss Norbert kétszeres Európa bajnok és hatszoros magyar bajnok autóversenyző indított mozgalmat, amelynek lényege, hogy minden győzelme és dobogós helyezése után fát ültet a természet és az állatok védelmében.
 
- Szimbolikus véletlen, hogy szinte percre egy időben Kiss Norbi idei utolsó EB futamán szerzett győzelmével ültettük el az első Sakurát Farkas Pál agrármérnök, a szomszédos káli Globalplant  Garden Kft   vezetőkének szakmai útmutatásai alapján, hiszen célunk, hogy ezek a kis fák meg is maradjanak - mondja mosolyogva Fehérvári Csaba autóversenyző, aki a kis Sakura csemeték elültetésére elhozta Historic Rally bajnoki edzőautóját, amelyen - stílszerűen - partnere a Toyota Sakura és Kiss Norbi alapítványa a Macskaárvaház logója díszít.
 
A Sakurák és a Toyota Sakura színeiben induló a historic Toyota Corolla versenyautó mellett igazán japános hangulatot az Egerből érkezett Herceg Lilla, többszörös kyokushin karate Európa bajnok sportolónő adta, aki szintén komolyan vette Kiss Norbi felhívását és csatlakozott a faültetéshez.
 
- A Sakurák elültetésével kicsit az én Európa bajnoki győzelmeimnek is emléket állítok, és persze példát jó példát is szeretnék mutatni, hiszen ma már mindenki tudja: fák nélkül nincsen földi élet - mondja a csinos és állatbarát sportolónő, akinek döntésében az is szerepet játszott, hogy a Macskaárvaház számos sérült, kóbor egri macska mentésében és gyógykezelésében is részt vett.
A gyönyörű kápolnai Sakura fasor telepítéséhez a Toyota magyarországi importőrcége is hozzájárult. A Toyota Central Europe Kft PR menedzsere Varga Zsombor, korábban már saját kezűleg is ültetett fát a Toyota támogatásával a Macskaárvaházban, és most is azt hangsúlyozta: a fák ültetése mára szinte szimbólumává vált annak a fenntartható, környezettudatos világképnek, amelyben a Toyota hisz, és amiért a cég mérnökei világszerte dolgoznak. Majd hozzátette: bízik abban, hogy a Toyota támogatásával most elültetett Sakura fasor tavaszi virágzása ugyanolyan különleges közösségi élményt teremt majd, mint amilyet ma már nem csaj Japánban, de világszerte jelent a tavaszi cseresznye virágzás megcsodálása, a Sakura Ünnep.
 
- Nagyon hálásak vagyunk vendégeinknek, és a Toyotának is a segítségért is, hiszen a Macskaárvaház nem csak mentett állatainak, de a hozzánk érkező látogatóknak is szép természeti környezetet szeretne biztosítani - mondta az alapítvány titkára Bóday Csilla, aki hozzátette: a Sakura csemetéket azért is tartja nagyszerű választásnak, mert ő maga is a Toyota márka, és az  óbudai Toyota Sakura elégedett ügyfele.
 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.10.18
Informatikai fejlesztés miatt vasárnap hajnalban 1 órától 5 óráig az útdíjfizetési rendszerben nem....
2019.10.18
2022-ig összesen kétezer embertől szabadul meg a járműipari beszállító cég, a Brose. Az....
2019.10.18
A ŠKODA két exkluzív vázlatot adott ki az új ŠKODA OCTAVIA típusról. Az új ŠKODA dizájnnyelvezete....
2019.10.18
Az időjárás felelősökkel egyeztetve nagyon sikeres flottanapot szervezett október első napján az....
2019.10.18
A Mercedes-Benz tovább növelte márkaértékét, és ismét a világ legértékesebb prémium autómárkája. Az....
2019.10.18
A világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó vállalataként a Bridgestone folyamatosan olyan....
2019.10.18
A hazai autóipar a világpiaci trendekhez igazodva nagy lépésekkel halad az energiahatékony közúti....
2019.10.18
Csökkent a Németországban 2018-ban ellopott autók száma. Tavaly összesen 15.037 olyan kocsit loptak....
2019.10.18
Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében....
2019.10.17
Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten....