Scania

A Scania átveszi a vezetést a versenyben

2017.01.12.

Az új generációs Scania tehergépkocsik azonnali sikert arattak. Miután a Scania Sszériát az Év Tehergépkocsijának választották, a Scania a szaksajtó minden olyan összehasonlító és önálló tesztjén elsöprő győzelmet ért el, amelyen csak részt vett.

„Tisztában voltunk azzal, hogy az új teherautóink kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek, de immár pártatlan visszaigazolásokat is kaptunk kiváló teljesítményükről” – mondta Christopher Podgorski alelnök, a Scania tehergépkocsi-üzletágának vezetője. „Az ügyfelek példátlan vezetési élményre számíthatnak, egyedülálló üzemanyag-takarékossággal.” 
 
Az új generációs tehergépkocsikat szinte minden tekintetben dicsőítik – a hajtásláncukat, a teljesítményüket, a kényelmüket, a fékteljesítményüket, a kilátást a fülkéjükből és a kormányzásukat. „Nagy teljesítmény kis üzemanyag-fogyasztással, a legjobb menettulajdonságok, magas szintű kényelem és jobb vezetői munkahely – mindez jól kikövezi az utat az új S-széria számára” – írta a vezető német szaklap, a Lastauto Omnibus a nagy kihívást jelentő, 1000 pontos összehasonlító teszt összegzésében. Továbbá kiemelte: „A Scania az oldalirányú menetstabilitás terén is kitűnik, amihez pontos kormányzás és a teljes körű uralhatóság érzete társul.”  
 
 
Egy másik német szaklap, a KFZ-Anzeiger által végzett összehasonlító tesztben a Scania S 500 „szenzációsan gazdaságosnak” bizonyult. Ténylegesen ez volt az első tehergépkocsi, amely 30 liter/100 kilométernél kisebb üzemanyag-fogyasztást ért el a lap tesztútvonalán. Határozottan jó ár-érték arányú, ezt állapították meg a teszt során. 
A kiváló üzemanyag-takarékosságot a France Routes vezető francia szaklap tesztje is igazolta. Az új Scania R 500 modellt alapos tesztnek vetették alá Franciaország délkeleti részén egy 419 kilométeres útvonalon. A több mint ötórás teszt végén az új generációs Scania R 500 minden idők legkisebb átlagfogyasztását érte el, 28,4 liter/100 kilométert. 
 
„Azt a nagyra törő célt tűztük ki, hogy a legjobb tehergépkocsit fejlesztjük ki, amelyet a világ valaha is látott” – mondta Podgorski. „Sőt, ezeket a teherautókat minden egyes iparág sajátosságaihoz kell pontosan igazítani, hogy ezáltal messze a legjobb teljes üzemeltetési gazdaságosságot lehessen elérni. Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy ezeknek a törekvéseinknek az eredményességét immár független forrásokból is megerősítették.” 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.01.16
Mentőt szállító lánctalpas, elakadt kotrógép és kerítésmagasságú hótenger, ilyen volt a január....
2017.01.16
Naji Benaji Marokkóból pályázott az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.01.16
Fa Nándor feltette Magyarországot az óceáni vitorlázás térképére azzal, hogy január 9-én ötödik....
2017.01.16
A hétvégén ismét ellenőriztek az osztrák-magyar határ közelében az osztrák rendőrök műszaki....
2017.01.16
A Rába Járműipari Holding Nyrt. csoportszinten mintegy 3,2 milliárd forint támogatást nyert a....
2017.01.16
Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a....
2017.01.16
Folytatódhatnak a kedvező folyamatok a magyar autóiparban 2017-ben, az ágazat kibocsátása az idén....
2017.01.16
A 365 lóerős Stinger az európai prémiummárkáknak is fejtörést okozhat. ..
2017.01.16
A gázolás a 47-es főút vasúti átjárójában történt, a főút településen átvezető szakaszán,....
2017.01.16
Hét balesetben heten haltak meg a hétvégén az ország közútjain - közölte a rendőrség hétfő reggel....