SEAT

"Show must go on"

2018.09.20.

A SEAT roadshow kampánya Budapestre érkezett, aminek keretén belül a szakmai plénum is kipróbálhatta a márka nyolc exkluzív felszereltségű modelljét. De nem csak a flotta volt impozáns, hanem a márka idei eladásai is.

A SEAT a közelmúltban nagyszabású roadshow kampányt szervezett, melynek betétállomásaként a hazai autós újságírók is kipróbálhatták a márka exkluzív felszereltségű modelljeit. A demonstráció és a mellé társuló rapid tesztek egyértelmű bizonyságot adtak arról, hogy a márkának sikerült átlépnie saját árnyékát.

"A roadshow csapattagjai"

A márka megkopott reputációja mára teljes fényében tündököl. A SEAT újkori sikersztorija az Ateca piacra lépésével vett felfelé ívelő irányt. A modell megjelenése nemcsak egy új kategóriát jelentett a kínálatban, hanem egy teljesen új dizájn alapjait is letette. A siker jótékony hatása meggyújtotta a modelloffenzíva végén a kanócot és szinte egymást érték az új és megújuló szériák. A SEAT tabula rasa-ja mára átlagosan 20 százalékos piaci növekedést eredményezett világszerte. Pestiesen szólva ezt fejelte meg további 20 százalékkal a hazai importőr, ami minden előzetes várakozást felülmúlt. Ezzel a tranzakcióval az év első nyolc hónapjában SEAT elérte, a teljes tavalyi évi értékesítését.

Papp Zoltán a SEAT márkevezetője

„Büszkék vagyunk az idei eredményeinkre – nyilatkozta Papp Zoltán a SEAT márkavezetője – annál is inkább, mert korábban az értékesítés jelentős részét alapvetően az IBIZA adta, addig idén ez a trend megfordult, és egy kategóriával feljebb lépve immáron a LEON a legnagyobb példányszámban eladott modellünk, míg második az ARONA, majd az ATECA következik, az IBIZA pedig jelenleg a negyedik pozíciót tudhatja magáénak a márkán belül. Érdekesség, hogy a LEON és az ARONA értékesítése az összes értékesített darabszám több mint 60 százalékát jelenti, míg az ATECA és IBIZA tudhat magáénak a további 20 százalékot.

Az év második felére a WLTP szabályozás miatt némi visszaesés várható az értékesítésben,  de várhatóan a legfontosabb modell-motor-váltó kombinációkra hamarosan megérkeznek a dokumentumok, és az autók ismét rendelhetők lesznek a konfigurátorban.  Ezzel együtt az év végéig tudjuk tartani a 30 százalékos fejlődést a tavalyi számainkhoz képest.”-tette hozzá a márkavezető.

Tarraco még "álruhában"

A SEAT modelloffenzívája tehát tovább folytatódik, melynek következő új tagja a TARRACO lesz, ami a szeptemberi bemutatója után jövő februárban indul el hódító útjára. Ezt követően a gyári prognózis szerint félévente mutatnak majd be egy-egy új vagy megújult modellt.

300 lóerő, összkerékhajtás - Atcea Cupra

Az idén önálló márkává váló Cupra első üdvöskéje is hamarosan debütál. Némileg sorszerű, hogy ennél az új márkánál is az Ateca lesz az úttörő modell. A kigyúrt terepes a maga 300 lóerejével a legizmosabb SUV lesz a kategóriában, így nem csak dagonyázni lehet majd az Ateca Cuprával, hanem aszfaltot szaggatni is.

És, ha már az utak szóba kerültek, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a SEAT is elindul a zöld úton. Első lépcsőben jövőre a megújult Leon is kap plug-in-hibrid hajtásláncot, egy évvel később pedig a márkapalettán megjelenik a teljesen elektromos verzió is - előzetes hírek szerint -500 kilométeres hatótávolsággal.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.18
A gyanú szerint mintegy 600 millió forintnyi adó befizetését kerülte el két autókereskedő, az....
2018.10.18
A napokban történt egy eset, ahol egy sofőrszolgálatos nő totálkárosra törte a rábízott gépkocsit.....
2018.10.18
​​​​​​​A kampányban részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk....
2018.10.18
Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó....
2018.10.17
1912 nyarán, a Királyi Magyar Automobil Club szervezésében közel húsz bátor magyar és külföldi....
2018.10.17
Több millió eurós befektetéssel Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL....
2018.10.17
Az Orosz Gépjárműgyártók Szövetsége (AEB) bejelentette, hogy 2018 szeptemberében az orosz autópiac....
2018.10.17
Újabb medvét gázolt el egy kamion szerdán a romániai A1-es (dél-erdélyi) autópálya Szeben megyei....
2018.10.17
Sergei Semendyaev Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.10.17
A Toyota Hiace méltó örökösének bizonyuló legújabb generációs Toyota PROACE.A karosszéria választék....