SEAT

"Show must go on"

2018.09.20.

A SEAT roadshow kampánya Budapestre érkezett, aminek keretén belül a szakmai plénum is kipróbálhatta a márka nyolc exkluzív felszereltségű modelljét. De nem csak a flotta volt impozáns, hanem a márka idei eladásai is.

A SEAT a közelmúltban nagyszabású roadshow kampányt szervezett, melynek betétállomásaként a hazai autós újságírók is kipróbálhatták a márka exkluzív felszereltségű modelljeit. A demonstráció és a mellé társuló rapid tesztek egyértelmű bizonyságot adtak arról, hogy a márkának sikerült átlépnie saját árnyékát.

"A roadshow csapattagjai"

A márka megkopott reputációja mára teljes fényében tündököl. A SEAT újkori sikersztorija az Ateca piacra lépésével vett felfelé ívelő irányt. A modell megjelenése nemcsak egy új kategóriát jelentett a kínálatban, hanem egy teljesen új dizájn alapjait is letette. A siker jótékony hatása meggyújtotta a modelloffenzíva végén a kanócot és szinte egymást érték az új és megújuló szériák. A SEAT tabula rasa-ja mára átlagosan 20 százalékos piaci növekedést eredményezett világszerte. Pestiesen szólva ezt fejelte meg további 20 százalékkal a hazai importőr, ami minden előzetes várakozást felülmúlt. Ezzel a tranzakcióval az év első nyolc hónapjában SEAT elérte, a teljes tavalyi évi értékesítését.

Papp Zoltán a SEAT márkevezetője

„Büszkék vagyunk az idei eredményeinkre – nyilatkozta Papp Zoltán a SEAT márkavezetője – annál is inkább, mert korábban az értékesítés jelentős részét alapvetően az IBIZA adta, addig idén ez a trend megfordult, és egy kategóriával feljebb lépve immáron a LEON a legnagyobb példányszámban eladott modellünk, míg második az ARONA, majd az ATECA következik, az IBIZA pedig jelenleg a negyedik pozíciót tudhatja magáénak a márkán belül. Érdekesség, hogy a LEON és az ARONA értékesítése az összes értékesített darabszám több mint 60 százalékát jelenti, míg az ATECA és IBIZA tudhat magáénak a további 20 százalékot.

Az év második felére a WLTP szabályozás miatt némi visszaesés várható az értékesítésben,  de várhatóan a legfontosabb modell-motor-váltó kombinációkra hamarosan megérkeznek a dokumentumok, és az autók ismét rendelhetők lesznek a konfigurátorban.  Ezzel együtt az év végéig tudjuk tartani a 30 százalékos fejlődést a tavalyi számainkhoz képest.”-tette hozzá a márkavezető.

Tarraco még "álruhában"

A SEAT modelloffenzívája tehát tovább folytatódik, melynek következő új tagja a TARRACO lesz, ami a szeptemberi bemutatója után jövő februárban indul el hódító útjára. Ezt követően a gyári prognózis szerint félévente mutatnak majd be egy-egy új vagy megújult modellt.

300 lóerő, összkerékhajtás - Atcea Cupra

Az idén önálló márkává váló Cupra első üdvöskéje is hamarosan debütál. Némileg sorszerű, hogy ennél az új márkánál is az Ateca lesz az úttörő modell. A kigyúrt terepes a maga 300 lóerejével a legizmosabb SUV lesz a kategóriában, így nem csak dagonyázni lehet majd az Ateca Cuprával, hanem aszfaltot szaggatni is.

És, ha már az utak szóba kerültek, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a SEAT is elindul a zöld úton. Első lépcsőben jövőre a megújult Leon is kap plug-in-hibrid hajtásláncot, egy évvel később pedig a márkapalettán megjelenik a teljesen elektromos verzió is - előzetes hírek szerint -500 kilométeres hatótávolsággal.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.16
A harmadik negyedévben szenvedtek az európai beszállítók és az autógyártók sem halmozták a....
2018.12.16
B. Erenburg Izraelből küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.12.16
Gyermekek szenvedtek szánkóbalesetet vasárnap Gödöllő külterületén - tájékoztatta a Pest Megyei....
2018.12.16
E heti rajzunk beküldője: T-boy. Rajzának címe: Sürgősen eladó egy full extrás autó ..
2018.12.16
A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a két férfinak az ügyében, akik egy helyijáratú buszon....
2018.12.16
Hideg idővel kezdődik a hét, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, többfelé napközben is....
2018.12.16
Az Egyesült Államok mintegy két év múlva több kőolajat exportálhat, mint Oroszország - írja az MTI....
2018.12.16
Már csak egy hét van hátra karácsonyig, hiszen ma gyújtjuk meg a harmadik gyertyát az adventi....
2018.12.16
A Mars 2020 kutatórobot a tervek szerint 2021-ben landol a vörös bolygón azzal céllal, hogy az....
2018.12.16
A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához - írja a....