Silky Way Rallye

A Silky Way-rali vezérigazgatója meglátogatta a magyar terepralisokat

2017.04.25.

Nagy kaland és hatalmas kihívás várja a versenyzõket a legendás Selyemúton. Frédéric Lequien, a Silk Way-rali vezérigazgató-helyettese az elmúlt héten azért repült Budapestre, hogy találkozzon a hazai terepralisokkal, s baráti hangulatban beszélgessen velük a 9800 kilométer össztávú viadalról, amely az idén júliusban is Moszkvából rajtol, és Oroszországon, valamint Kazahsztánon át érkezik meg a császári Kína fõvárosába, a háromezer éves Hszianba.

A Silk Way-rali szervezői számára mindig is az egyik fő szempont volt, hogy versenyzõbarát viadalt rendezzenek, ennek érdekében a tavalyihoz képest igyekeztek növelni a szelektív szakaszok hosszát, s így az idén már 4200 kilométeren keresztül állhatnak a gázon a versenyzők. Lesz négy vagy öt olyan nap, amely során két szelektív szakaszt is teljesít a mezőny. 

Az első pályabejárás már tavaly ősszel (egészen pontosan szeptember végén, október elején) megtörtént, s azt mutatta, hogy az idén is a Góbi jelenti majd a legnagyobb kihívást az autósoknak és kamionosoknak. Bár a tájak ismerõsek lesznek, a sivatag olyan hatalmas, hogy összességében a pályák negyven százaléka újdonságot jelent majd. Az ünnepélyes rajtot a Vörös téren tartják meg – s az országok jelentős háttértámogatását mutatja, hogy a hírek szerint prominens politikai személyiségek is ott lesznek majd a ceremónián. Aki ismeri a verseny történetét, tudja, hogy a szervezõk nem a levegõbe beszélnek, hiszen 2014-ben az egyik táborban már meglátogatta a mezőnyt Vlagyimir Putyin...

A gyári csapatok már jóelőre jelezték részvételüket, a Peugeot csatasorba állítja Stéphane Peterhanselt, Sébastien Loeböt és a tavalyi győztes Cyril Desprest, a Toyota színeiben ott lesz többek között Nasszer al-Attijah, a Mini-csapatot pedig többek között Mikko Hirvonen neve fémjelzi. A magyar versenyzõknek tehát fel van adva a lecke, de legalább a világ élmezőnyével mérhetik össze a gyorsaságukat, hiszen a kamionos mezőnyben is ott vitézkedik majd a Kamaz, a Maz, a Reanult és a Tatra is. 

A vacsorát szervező Szalay Balázs és a meghívottak között lévő Kovács Miklós, Liszi Norbert, Fazekas Károly és Garamvölgyi Zoltán természetesen egyéb keresztkérdéseket is feltett, ám a szakaszok pontos hosszáról és a táborok helyszínéről csak május közepén beszélhet majd Frédéric Lequien – akkor lesz ugyanis a Silk Way-rali hivatalos prezentációja.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.07.21
A hazai közönség előtt szereplő Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája nyerte....
2018.07.21
Környezetvédők hívták fel a Toyota figyelmét arra, hogy a cég megaberuházása a kihalás szélére....
2018.07.21
Nem születtek értékelhető eredmények a Forma-1-es Német Nagydíj szombati, harmadik szabadedzésén az....
2018.07.21
Zavarba ejtő kocsi a Honda Jazz: miközben sokan kisautóként könyvelik el, valójában már korántsem....
2018.07.21
Halálra gázolt egy embert a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat Kőbánya-Kispestnél, a jól....
2018.07.21
Jövőre Japánban debütál a Hino világelső hibridje, amely navigációs adatok alapján optimalizálja a....
2018.07.21
A Missouriban történt hajókatasztrófának eddig 17 halálos áldozata van, köztük egy 11 fős család....
2018.07.21
Noha a japán autóipart az eddigi hírek alapján nem érik el az Egyesült Államok gazdaságát védeni....
2018.07.21
A zágrábi versenypályán végeztek sikeres tesztet az elektromos CUPRA e-Racer-rel, amellyel az E-TCR....
2018.07.21
Összeütközött egy személyvonattal egy gépkocsi a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrincnél szombat reggel –....