Silky Way Rallye

A Silky Way-rali vezérigazgatója meglátogatta a magyar terepralisokat

2017.04.25.

Nagy kaland és hatalmas kihívás várja a versenyzõket a legendás Selyemúton. Frédéric Lequien, a Silk Way-rali vezérigazgató-helyettese az elmúlt héten azért repült Budapestre, hogy találkozzon a hazai terepralisokkal, s baráti hangulatban beszélgessen velük a 9800 kilométer össztávú viadalról, amely az idén júliusban is Moszkvából rajtol, és Oroszországon, valamint Kazahsztánon át érkezik meg a császári Kína fõvárosába, a háromezer éves Hszianba.

A Silk Way-rali szervezői számára mindig is az egyik fő szempont volt, hogy versenyzõbarát viadalt rendezzenek, ennek érdekében a tavalyihoz képest igyekeztek növelni a szelektív szakaszok hosszát, s így az idén már 4200 kilométeren keresztül állhatnak a gázon a versenyzők. Lesz négy vagy öt olyan nap, amely során két szelektív szakaszt is teljesít a mezőny. 

Az első pályabejárás már tavaly ősszel (egészen pontosan szeptember végén, október elején) megtörtént, s azt mutatta, hogy az idén is a Góbi jelenti majd a legnagyobb kihívást az autósoknak és kamionosoknak. Bár a tájak ismerõsek lesznek, a sivatag olyan hatalmas, hogy összességében a pályák negyven százaléka újdonságot jelent majd. Az ünnepélyes rajtot a Vörös téren tartják meg – s az országok jelentős háttértámogatását mutatja, hogy a hírek szerint prominens politikai személyiségek is ott lesznek majd a ceremónián. Aki ismeri a verseny történetét, tudja, hogy a szervezõk nem a levegõbe beszélnek, hiszen 2014-ben az egyik táborban már meglátogatta a mezőnyt Vlagyimir Putyin...

A gyári csapatok már jóelőre jelezték részvételüket, a Peugeot csatasorba állítja Stéphane Peterhanselt, Sébastien Loeböt és a tavalyi győztes Cyril Desprest, a Toyota színeiben ott lesz többek között Nasszer al-Attijah, a Mini-csapatot pedig többek között Mikko Hirvonen neve fémjelzi. A magyar versenyzõknek tehát fel van adva a lecke, de legalább a világ élmezőnyével mérhetik össze a gyorsaságukat, hiszen a kamionos mezőnyben is ott vitézkedik majd a Kamaz, a Maz, a Reanult és a Tatra is. 

A vacsorát szervező Szalay Balázs és a meghívottak között lévő Kovács Miklós, Liszi Norbert, Fazekas Károly és Garamvölgyi Zoltán természetesen egyéb keresztkérdéseket is feltett, ám a szakaszok pontos hosszáról és a táborok helyszínéről csak május közepén beszélhet majd Frédéric Lequien – akkor lesz ugyanis a Silk Way-rali hivatalos prezentációja.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.01.19
A hétszeres világbajnok fia csatlakozik a Ferrari Driver Academy-hez – jelentette be az olasz....
2019.01.19
A Škoda 2017 elején mutatta be a zászlóshajóját a Kodiaq-ot. Noha a kínálatban már volt egy....
2019.01.19
Tovább folytatódik az egykori Renault-Nissan vezér Carlos Ghosn körüli botrány, számolt be róla az....
2019.01.19
Armen Hamonangan Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.01.19
Kulcs térségében váltakozó irányban, félpályán halad a forgalom – írta a police.hu. ..
2019.01.19
Nagy bejelentést tett a népszerű autóversenyző, aki szokásához híven tréfálkozott is egyet. ..
2019.01.19
2019-től egy frissen alapított, de hatalmas tapasztalat birtokában lévő versenyistálló képviseli a....
2019.01.19
Belgiumban, a Brüsszeli Autószalonon mutatta be a Ford a külső-belső dizájnelemekkel megújított, új....
2019.01.19
Az európai jogszabályok egyértelmű irányt mutatnak: minél zöldebb autókra van szükség, azonban az....
2019.01.19
Legalább nyolc teherautó égett ki szombat hajnalra virradó éjjel Vecsésnél – írta a....