Lexus UX

Soha nem látott futurisztikus Lexus UX tuning-tanulmány Japánból

2019.02.12.

Az autótuning világában nehéz új ötletekkel előrukkolni – a Lexus UX azonban olyan innovatív megoldásra ihletett egy japán stúdiót, amely lehetőségek végtelen sorát nyitja meg az iparágban.

A frissen bevezetett Lexus UX nem véletlenül vált gyorsan népszerűvé a tuningműhelyek körében: kompakt méreteinek köszönhetően esszenciává sűrítve tálalja a Lexus merész, karakteres stíluselemeit, gondosan kidolgozott arányai összhangban állnak a modell által kínált, ferdehátúakat idéző vezethetőséggel. A japán Modellista is viszonylag hamar, az év elején bemutatta a maga átiratát. Az alapkivitelhez és a dinamikusabb F Sport verziókhoz markánsan eltérő optikai csomagokat dolgoztak ki, előbbit fekete vagy fényezett, utóbbit krómba burkolt aerodinamikai kiegészítőkkel szerelve fel. Mostanra azonban kiderült, hogy ez még csak a kezdet volt: az igazi meglepetést a Tokiói Autószalonra tartogatták.

Bármilyen látványosak, a későbbiekben összefoglalt tuningelemek, a Modellista UX Concept legszenzációsabb részlete az orsó alakú hűtőmaszkba tervezett hatalmas LED-képernyő, mellyel a modell ellopta a showt a szalon többi résztvevője elől. A kijelzőn értelemszerűen bármi megjeleníthető: színekkel, álló vagy mozgó grafikákkal, mintázatokkal bolondíthatjuk meg az UX külsejét. Az ívelt kijelzőpanelnek azonban gyakorlati haszna is lehet. Segítségével kommunikálhatunk a külvilággal: üdvözölhetjük utasainkat, biztosíthatjuk a gyalogosokat arról, hogy megadjuk nekik az elsőbbséget, vagy köszönetet mondhatunk autós társainknak. A központi monitort kétoldalt egy-egy keskeny, bumeráng formájú kijelző egészíti ki, ezek a fényjáték elemeként vagy szimplán nappali menetfényként is használhatók.

A Modellista nem közölte a képernyő paramétereit: nem lehet tudni, hogy a mindennapi közlekedésre alkalmas, ütés- és rezgésálló technológiáiról van-e szó, és az esetleges sorozatgyártás költségeiről sem esett szó. Ez arra enged következtetni, hogy a közeljövőben tömeggyártásban még nem lesz elérhető ez a különleges megoldás. A Lexus autonóm mobilitási törekvéseinek a fényében azonban nem zárnánk ki annak a lehetőségét, hogy néhány éven belül mégiscsak megjelenik a piacon az önjáró autók és környezetük közötti információcserét elősegítő, különleges részlet.

A Modellista természetesen az autó többi részén sem végzett fércmunkát. A Lexus UX Concept radikálisan átalakítja az UX megjelenését. Elöl és hátul egyaránt jócskán kiszélesítették a kerékdobokat, helyet teremtve a 20 colos, Y-küllős keréktárcsáknak. A modell szögletes formanyelvét követő idomok látványos szellőzőnyílásokban végződnek – ezek jelenleg nem bírnak tényleges légcserélő funkcióval, ám a nagy teljesítményű UX F sportmodell bevezetésével ez még változhat. A hátsó rész kialakítása is kiemelkedő menetdinamikáért kiált: a méretes diffúzor két oldalára rendezett dupla ikerkipufogó és a tetőlemez vonalát megtörő, oldalsó toldalékkal egybeépített hátsó légterelő a legkevésbé sem kerüli a feltűnést.

Szintén harsány részlet, ahogy az elülső kerékidom felső íve rányúlik az oldalajtóra. Ez azonban jóval több öncélú formai játéknál: ennek a burkolati elemnek a végében kapott helyet az a kamera, amely a hagyományos külső tükröt helyettesíti. Az új generációs Lexus ES japán belpiacos példányaihoz már rendelhető hasonló, digitális visszapillantó – talán ez adta az ötletet a Modellista tervezőinek a karosszéria bonyolult, egymásba futó íveibe szépen integrált megoldáshoz.

A ModellistaUX Conceptről az alábbi videóban többet is megtudhat: https://youtu.be/X3BDrGcWIy4

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.04.19
Közzétették Európa egyik legnagyobb autós ügyfélelégedettségi felmérésének eredményeit. A brit....
2019.04.18
A tisztán elektromosüzemű Jaguar I-PACE a díj történetében először hármas győzelmet aratott a 2019-....
2019.04.18
Nagyszerű hatótáv adatokkal, de mégis élhető árcédulával boríthat asztalt a divatos crossoverek....
2019.04.18
Sebastian Vettel szerződése a következő szezon végén lejár, az Automobilwoche újságírói pedig....
2019.04.18
Három, egyenként közel egymillió forintos ösztöndíjat osztanak ki műegyetemi hallgatóknak és....
2019.04.18
Grigoris Georgiou Görögországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.04.18
A SEAT továbbra is vezető helyen áll a sűrített földgáz (CNG) technológia bevezetésében, a lehető....
2019.04.18
Precíz részletességgel finomhangolt formanyelvével, innovatív felszereltségi opciói minden....
2019.04.18
A ŠKODA hármas győzelmével zárult az idei „év összkerékhajtású autói” szavazása: az....
2019.04.18
Komoly problémát okoz a nagyobb építőipari, vagy mezőgazdasági munkagépflottát üzemeltetők számára....