Forma-1

Spanyol Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

2019.05.13.

A nemzetközi sajtó a Mercedes újabb kettős győzelmét taglalja a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj másnapján. A barcelonai versenyt Lewis Hamilton nyerte Valtteri Bottas előtt.

Olaszország: La Repubblica: "Egyszerűen nem tudott hátul maradni: a barcelonai rajtnál és összetettben is második volt csapatársa, Valtteri Bottas mögött, de Lewis Hamilton megfordította ezt a képet, amely nem illik hozzá. És már a lámpa alatt előzött: elment a finn mellett, az élre tört, és ott is maradt egészen a végéig, hogy ismét a helyükre kerüljenek a dolgok."

Nagy-Britannia: The Telegraph: "Öt másodperc - ennél többre nem volt szüksége a villámgyors Lewis Hamiltonnak ahhoz, hogy megelőzze Valtteri Bottast és megalapozza a Mercedes ötödik sikerét sorozatban. Példa nélküli dominancia. Nem csoda, hogy a +nagyfőnök+, Dieter Zetsche, a Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek a vezetője nem tudta abbahagyni a vigyorgást, miközben a két pilóta a barcelonai napsütésben a magasba emelte a dobogón. Minden ellenállás hiábavaló. A dolgok jelenlegi állása szerint - 96 pontos előny a csapatok versenyében, miközben még a negyede sem ment le a szezonnak - a Mercedes dolgozói lassan mehetnek az éves bónuszukért a pénztárba." The Guardian: "Lewis Hamilton a múltban többször is hangoztatta, mennyire csodálja a Ferrarit. Az elmúlt hétvégén, a Spanyol Nagydíj aszfaltcsíkján azonban ismét elhaltak azok a kérdések, hogy vajon mikor igazol az olasz istállóhoz. Ezután a magabiztos győzelem után és a Ferrari kapitulációját látva nehéz elképzelni, hogy a legendás márka milyen csalival tudná elcsábítani a brit pilótát."

Spanyolország: Marca: "Lewis Hamilton az első száz méteren visszaadta azt az ütést Valtteri Bottasnak, amelyet utóbbi a szombati időmérőn adott neki, és ez elég is volt ahhoz, hogy az élre kerüljön és ott is maradjon. A Mercedes ötödik sikere sorozatban. Máshogy fogalmazva: az ötödik csapás, történelmi és fájdalmas Maranello számára." Mundo Deportivo: "A Circuit de Catalunyán elért újabb diadallal - melyet Lewis Hamilton aratott Valtteri Bottas előtt - a Mercedes tovább építette a legendáját és tovább javította a szezonrajtja vonatkozó rekordját."

Svájc: Blick: "A Forma-1 egyre inkább Forma-Mercedesszé alakul. Az ezüstösök az idény ötödik futamán az ötödik kettős sikerüket ünnepelhették. A címvédő Lewis Hamilton harmadszor volt gyorsabb csapattársánál, Valtteri Bottasnál."

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.22
A nyári szünet végén újra aszfalton dübörög a Rallye1 mezőnye. Ózd és Salgótarján közösen ad....
2019.08.22
Dr. Kiss Jenő nyelvészprofesszort, a Magyar Tudományos Akadémia - rendes tagját kérdeztük az....
2019.08.22
Jelenleg még néhány modellen feláras, de pár éven belül alapvető felszereltség lehet minden Hyundai....
2019.08.22
Masoumeh Rahimi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.22
Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai....
2019.08.22
Kétsúlyos közelekedési baleset is történt kora délután. Az egyikben hat a másikban két teherautó....
2019.08.22
Izgalmas és sokrétű az automobilizmus! Ezt mutatja fel világpremierjeivel az Opel az idei....
2019.08.22
A Continental technológiai vállalat és a Vodafone telekommunikációs csoport Barcelonaban mutatta be....
2019.08.22
Három kategóriában 140 páros adta le nevezését a péntek este kezdődő és vasárnapig tartó Ózd-ralira....
2019.08.22
A Volkswagen Haszonjárművek márka az év eleje óta 300.300 kishaszonjárművet adott át ügyfeleinek.....