Forma-1

Spanyol Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

2019.05.13.

A nemzetközi sajtó a Mercedes újabb kettős győzelmét taglalja a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj másnapján. A barcelonai versenyt Lewis Hamilton nyerte Valtteri Bottas előtt.

Olaszország: La Repubblica: "Egyszerűen nem tudott hátul maradni: a barcelonai rajtnál és összetettben is második volt csapatársa, Valtteri Bottas mögött, de Lewis Hamilton megfordította ezt a képet, amely nem illik hozzá. És már a lámpa alatt előzött: elment a finn mellett, az élre tört, és ott is maradt egészen a végéig, hogy ismét a helyükre kerüljenek a dolgok."

Nagy-Britannia: The Telegraph: "Öt másodperc - ennél többre nem volt szüksége a villámgyors Lewis Hamiltonnak ahhoz, hogy megelőzze Valtteri Bottast és megalapozza a Mercedes ötödik sikerét sorozatban. Példa nélküli dominancia. Nem csoda, hogy a +nagyfőnök+, Dieter Zetsche, a Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek a vezetője nem tudta abbahagyni a vigyorgást, miközben a két pilóta a barcelonai napsütésben a magasba emelte a dobogón. Minden ellenállás hiábavaló. A dolgok jelenlegi állása szerint - 96 pontos előny a csapatok versenyében, miközben még a negyede sem ment le a szezonnak - a Mercedes dolgozói lassan mehetnek az éves bónuszukért a pénztárba." The Guardian: "Lewis Hamilton a múltban többször is hangoztatta, mennyire csodálja a Ferrarit. Az elmúlt hétvégén, a Spanyol Nagydíj aszfaltcsíkján azonban ismét elhaltak azok a kérdések, hogy vajon mikor igazol az olasz istállóhoz. Ezután a magabiztos győzelem után és a Ferrari kapitulációját látva nehéz elképzelni, hogy a legendás márka milyen csalival tudná elcsábítani a brit pilótát."

Spanyolország: Marca: "Lewis Hamilton az első száz méteren visszaadta azt az ütést Valtteri Bottasnak, amelyet utóbbi a szombati időmérőn adott neki, és ez elég is volt ahhoz, hogy az élre kerüljön és ott is maradjon. A Mercedes ötödik sikere sorozatban. Máshogy fogalmazva: az ötödik csapás, történelmi és fájdalmas Maranello számára." Mundo Deportivo: "A Circuit de Catalunyán elért újabb diadallal - melyet Lewis Hamilton aratott Valtteri Bottas előtt - a Mercedes tovább építette a legendáját és tovább javította a szezonrajtja vonatkozó rekordját."

Svájc: Blick: "A Forma-1 egyre inkább Forma-Mercedesszé alakul. Az ezüstösök az idény ötödik futamán az ötödik kettős sikerüket ünnepelhették. A címvédő Lewis Hamilton harmadszor volt gyorsabb csapattársánál, Valtteri Bottasnál."

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.26
A gyalogosoknak mindig elsőbbségük van a zebrán, de sajnos ezt nem mindig kapják meg. Megmutatjuk,....
2019.05.26
A honvédelmi miniszter szerint az önvezető járművekben – beleértve az önvezető harci járműveket –....
2019.05.26
Kecskemét térségében csak egy forgalmi sáv járható az autópálya Szeged felé vezető oldalán - írja a....
2019.05.26
Motoros és egy mentőautó ütközött az M6-os autópálya dunaújvárosi szakaszán - írja a police.hu. ..
2019.05.26
Az első napot követően a tizedik helyen áll a MOL Racing Team két versenyzője, Herczig Norbert és....
2019.05.26
Charles Leclerc az idei szezonban egyértelműen második számú pilóta szerepben versenyez a Ferrari....
2019.05.25
A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője az első futamon....
2019.05.25
Idén a Tankpool24 Racing mindkét Mercedesét Kecskeméten készítik fel, nagyrészt magyar mérnökök. ..
2019.05.25
Zöld utat kapott a Fiat Tipo arculati átalakítása, amihez a megfelelő anyagi háttér is....
2019.05.25
Jitet Kustana Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....