logisztika

Szakembertoborzó a Logisztika Napján

2018.04.22.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, "A Logisztika Napja" programsorozathoz. Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek. E jeles nap elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerjék a szakma kulisszatitkait, és bepillantást nyerhessenk a logisztika világába.

Idén április 19-én került megrendezésre a porgramsorozat. A magyarországi eseményekkezdeményezője és összefogója most is az MLBKT volt.

Ebben az évben 28 intézmény és vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez, és közel ezer látogató jelent meg országszerte a helyszíneken. Idén volt a legmagasabb a csatlakozó települések száma: Budapest mellett 17 helység látta vendégül az érdeklődőket (Alsúnémedi, Debrecen, Dunaharaszti, Fót, Gyál, Hajdúböszörmény, Miskolc, Pécs, Sopron, Szarvas, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Tata, Tápiószőlős, Tiszaújváros, Veszprém, Zalaegerszeg).

A programpaletta idén is lefedte az ellátási lánc teljes területét, így ki-ki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő, szórakoztató ismeretszerzést,  legyen szó raktározásról, szállítmányozásról, csomagolásról vagy anyagmozgatásról. A programok színességét tovább növelte a különböző iparágak jelenléte. 

A korán kelők bepillantást nyerhettek a csomagoláslogisztika rejtelmeibe, elgondolkozhattak a pántolás versus zsugorfóliázás előnyeiről, látogatást tehettek egy x-doc raktárban, megismerhették a lean szemlélet gyakorlati megvalósulását, és azt is, hogy egy digitalizált raktár működését hogyan segítik az Ipar 4.0 és egyéb smart technológiák.

A délután folyamán hasonlóan izgalmas témák kerültek elő: a résztvevők maguk is szervezőivé válhattak a logisztika folyamatoknak. Bővíthették tudásukat a gyógyszerlogisztika területén, megtapasztalhatták, hogyan jut el a csomag a feladótól a címzettig, és milyen viszontagságos egy konténer útja.

Vidéki oktatási intézmények környékbeli cégekkel is együttűködve gépbemutatókkal és programok széles kínálatával várták az érdeklődőket.

Az idei Logisztika Napján - vélhetően a kínzó munkaerőhiány és az oktatásban háttérbe szorult gyakorlati tudás átadása okán - kiemelt szerep jutott a középiskolai diákoknak és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak. A rendezők közel fele csak e célközönség számára nyitotta meg kapuit, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.16
A középkategóriában megkerülhetetlen az Opel Insignia és nem csak azért mert jó nagy. De mi van....
2018.10.16
Magyarország európai szinten is vezető szerepre készül az összekapcsolt és autonóm közlekedésben,....
2018.10.16
Spanyolország legérdekesebb fesztiváljai, ami sok ember számára egyet jelent a felhőtlen....
2018.10.16
Ovidiu Serb Görögországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.10.16
Világszerte 939 100 gépkocsiját szállította ki szeptember végéig ügyfeleinek a ŠKODA az idén, 7,8....
2018.10.16
Az Audi az első autógyártó, amely a DTM új korszakát egy ügyfélcsapat bemutatásával köszöntheti. A....
2018.10.16
A Hoffer Zsolt, Bunkoczi László kettõs elõször állt rajthoz az elképesztõ népszerûségnek örvendõ....
2018.10.16
Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára számolt be a nemzetközi és hazai....
2018.10.16
Az idősödő vidéki lakosság új lendületet adhat az automata járművek bevezetésének. A fix útvonalon....
2018.10.16
A Lexus UK egy brit sportcipő-manufaktúrával közösen megalkotta a márka első lábbelijét. Az....